• Informacje na temat:

    łopatka wieprzowa gotować

Przepisy na temat: łopatka wieprzowa gotować
  • Pieczona łopatka wieprzowa

    .... Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 4 godziny. Pozostały bulion zagotować. Wlać do brytfanki po około 45 minutach pieczenia łopatki. W czasie pieczenia mięso od czasu do czasu podlewać(...) brytfanki przecedzić przez sitko. Zagotować. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody. Wlać do gotującego się sosu i gotować dalej, aż zgęstnieje. Pieczeń pokroić na porcje. Serwować z pieczonymi...

  • Bigos z łopatką i kiełbasą

    Przepis na staropolski bigos

  • Łopatka w galarecie z warzywami

    Doskonała przekąska, niezbędny składnik zimnego bufetu. Można ją przygotować w różnych dekoracyjnych foremkach.

  • Kapuśniak na łopatce

    ..., "Warzywko". Przygotowanie: Mięso zalać wodą, posolić trochę i gotować przez około 40 minut. Kapustę oraz cebulę drobno posiekać. Marchewkę oskrobać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotowane warzywa włożyć do gotującego się mięsa. Dodać łyżkę masła, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym, gotować przez około pół godziny. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do zupy...

  • Gulasz jesienny

    Gotuj zgodnie z porą roku.

  • Barszcz czerwony z mięsem

    ...bagietką z masłem i pietruszką. Zupy możesz przygotować więcej i mieć ją na dwa dni.

  • Gulasz prowansalski z czerwonym winem

    Pyszny i sycący obiad

  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    Mimo panującej sytuacji święta zbliżają się wielkimi krokami. Do tej pory śniadanie i obiad w wielkanocną niedzielę jedliście u rodziców. Jednak w tym roku musisz wspiąć się na wyżyny kulinarnych umiejętności i świąteczne dania przygotować samodzielnie.

  • Zupa gulaszowa

    Pikantna i aromatyczna.

  • Zupa z wieprzowiną

    Zupa dla całej rodziny.

Artykuły na temat: łopatka wieprzowa gotować
  • Jesienne gotowanie

    Lubisz gotować, uwielbiasz bogactwo składników jesienią i chcesz się podzielić z nami swoimi przepisami na najlepsze potrawy? Czekamy na twoje propozycje jesiennych potraw! Lista nagrodzonych(...) i duże. Mięsne i warzywne. "FORKY®, choć może to zabrzmi banalnie, powstał z pasji. Uwielbiam gotować i wiem, że są ludzie tacy jak ja, którzy najchętniej nie wychodziliby z kuchni. To skoro już...

  • Och jak ja uwielbiam gotować. Gotowanie to moja pasja....malowanie też, obie dziedziny uważam za sztuki. Uwielbiam eksperymentować, coś dodać do podstawy...

  • Pyszne z pieca

    .... Pieczona łopatka wieprzowa Mięso opłukać, osuszyć, skórę lekko ponacinać w kratkę. Łopatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Posmarować musztardą. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do macerowania na(...) potrzeby, ciepłą wodą. Rozgrzać w rondelku 2 łyżki oliwy i podsmażyć na niej kuskus. Po minucie zalać go 400 ml wody, lekko posolić, zagotować. Zdjąć z ognia, przykryć pokrywką i odstawić na chwilę...

  • Gulasz meksykański

    Kilka składników, jedno naczynie i obiad gotowy. Pyszny, treściwy oraz łatwy w przygotowaniu.

  • Te mielone cię zachwycą

    ...czosnku, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy. Ryż ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować). Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z ryżem i mięsem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać dokładnie. Przecier zagotować z roztartym czosnkiem, solą, papryką, zielem i liściem laurowym. Kapustę oczyścić z brzydkich liści, umyć, wyciąć głąb. Włożyć ją do...

  • Kluski polskie

    Kluski to wspaniały, pożywny i sycący dodatek do dań mięsnych, ale można je również przygotować na słodko.

  • Trzy kapuśniaki

    ...i kiełbasę zalać wodą, posolić trochę i gotować przez około 40 minut. Kapustę oraz cebulę drobno posiekać. Marchewkę oskrobać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotowane warzywa włożyć do gotującego się mięsa. Dodać łyżkę masła, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym, gotować przez około pół godziny. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do zupy, gotować, aż staną się miękkie...

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Kluski i kluseczki

    W naszej kuchni znajdziemy mnóstwo dań mącznych i ziemniaczanych, często zapożyczonych z całej Europy. Przyrządza się je łatwo i są bardzo pożywne.

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    Jakie mięso wybrać na gulasz? Z wieprzowiny na gulasz nadają się: mięso od szynki, łopatka, biodrówka i karkówka, która jednak zawiera sporo tłuszczu i dlatego nie jest polecana osobom na diecie. Z mięsa wołowego najlepsze będą: goleń, łopatka, pręga, karkówka albo udziec. Natomiast wszystkim, którzy ze względów zdrowotnych lub dla szczupłej figury unikają tłuszczu, polecamy mięso drobiowe, np...