• Informacje na temat:

    łopatka na jaka zupę

Przepisy na temat: łopatka na jaka zupę
  • Ciastka jak ze sklepu: W domowej, zdrowszej wersji

    Z naszymi przepisami popularne ciasteczka bez trudu upieczesz we własnej kuchni. Będą równie pyszne co te kupione, ale bez sztucznych konserwantów, barwników i aromatów.

  • pomysł na coś innego niż niedzielne kotlety..

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    ...- koszyk do gotowania - miarka - parowar - zespół noży, mieszadło i łopatka Choć w składaniu klocków lego zawsze byłam słaba, to wyzwanie nie należało do najtrudniejszych. Po paru minutach robot(...), przyciskając kilka razy przycisk Turbo. Na koniec użyłam  łopatki, żeby zeskrobać warzywa z brzegów misy. 3. Dodałam wodę do oznaczenia odpowiadającego pojemności 1 litra. Zupę gotowałam  przez 15

  • Dziś gotuję pyszną wiosenną zupę - okroshka. Gotuję ten przepis od wielu lat i lubię go zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W razie potrzeby możesz dodać musztardę lub kefir, jak każdy lubi. Okroshka jest bardzo orzeźwiająca w czasie upałów. Smacznego!

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...zupę polej dodatkowo tłuszczem i skwarkami wytopionymi ze słoniny. Za 14 zł: Składniki:  ● 40 dag mąki żytniej ●skórka z kromki razowca ●20 dag wędzonki ●2 łyżki susz. grzybów ● ząbek czosnku ● 25(...) przygotowania: Boczek zalej wodą i ugotuj. Następnie wyjmij boczek, a do wywaru dolej zakwas. Zagotuj, dopraw roztartym czosnkiem, kminkiem, majerankiem, ewentualnie pieprzem. Zupę zabiel śmietaną...

  • Łopatka wieprzowa w ziołach z cebulę.

  • Szwajcarskie smaki

    ...i ściągana szerokim nożem na talerz. Czasami do topienia służą przenośne piecyki z wysuwanymi łopatkami, na które nakłada się plastry sera. Raclette podaje się z ziemniakami w mundurku, marynowaną cebulką...

  • Nie ma nic lepszego i smaczniejszego na rodzinny obiad niż domowy rosół. Ten smak... Ten aromat... Domowy rosół jest niezastąpiony przy przeziębieniu oraz kacu. Jest także bazą do różnorodnych zup /np. tradycyjnej poniedziałkowej pomidorówki:)/. Czasem jednak pomimo wszelkich starań rosół wychodzi zbyt tłusty. Wielkie "oka" pływające na powierzchni nie wyglądają zachęcająco a w smaku czujemy tylko tłuszcz. Na szczęście taką zupę można uratować. Jest na to kilka sposobów.

  • Smaczna na ciepło i na zimno.Zachwyci każdego.

  • ŚWIETNE OGÓRKI NA ZUPĘ,WYSTARCZY ODKRĘCIĆ SŁOIK

Artykuły na temat: łopatka na jaka zupę
  • Nerwobóle. Jak im zaradzisz?

    ...pieczywa albo ugotuj zupę). Produkty te bogate są w witaminy z grupy B i korzystnie działają na układ nerwowy. Uwaga! Witamin z grupy B nie powinno zabraknąć w Twojej diecie, ponieważ ich niedobór...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Kolka - jak jej uniknąć

    Jej atak bywa niezwykle bolesny. Dlatego lepiej jest go uprzedzić i nie dopuścić do niepotrzebnych cierpień.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Kolka - jak jej uniknąć?

    Jej atak bywa niezwykle bolesny. Dlatego lepiej jest go uprzedzić i nie dopuścić do niepotrzebnych cierpień.

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Fot. 123RF/Picsel Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne...

  • Sprawdź, jak powinno wyglądać jesienne menu według Okrasy

    Płatki owsiane rano, jagnięcina, lub łopatka wieprzowa na obiad, kanapka z kozim serem na kolację.

  • Dynia to wdzięczne warzywo, które można podać zarówno w wersji wytrawnej jak i słodkiej. Fot. 123RF/Picsel Kolejna zupa, którą proponujemy, urzeka aksamitną fakturą, dyniowym kolorem i smakiem oraz aromatem wanilii. Brzmi dobrze, a smakuje, jak zwykle, jeszcze lepiej!   Składniki: -1 kg dyni -1 cebula -1 laska wanilii -1 litr bulionu warzywnego -oliwa z oliwek -cytryna -cukier, sól Sposób przygotowania: Krok 1. Zaczynamy od obrania słusznego kawałka dyni i pokrojenia go w kostkę. Dynię...

  • Historia pewnej bułki

    ..., ziołami, zalej bulionem, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj ok. 20-30 minut, aż marchewki zmiękną. Zmiksuj zupę na gładki krem i dopraw. Wymieszaj pokrojoną bagietkę z 80 ml oliwy(...) mieszanką grzanki. Gorącą zupę rozlej do miseczek, dodaj grzanki oraz po łyżce jogurtu. Możesz posypać świeżymi liśćmi ziół. Dorsz w panierce z bagietki (na 4 porcje) Czas przygotowania...

  • Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekoracje na Halloween. Fot. 123RF/Picsel Dynia zasługuje na znacznie więcej niż wydrążenie. Dynię warto jeść bo... 100 gram tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę...