• Informacje na temat:

    lody z ciastem francuskim

Przepisy na temat: lody z ciastem francuskim
  • Ciasto francuskie z lodami

    Pomysł na podwieczorek.

  • Sezon na truskawkowe śniadania w lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń

    Lodziarnio-kawiarnie Grycan-Lody od pokoleń zapraszają na wyśmienite śniadania z truskawkami w roli głównej. Menu śniadaniowe dostępne jest przez cały dzień w wybranych lokalach sygnowanych nazwiskiem Elżbiety i Zbigniewa Grycanów.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...zawiera: 3730 kJ/891 kcal Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim z dipem z ricotty i oliwek Składniki na 6 porcji: - 1 sucha bułeczka, - 100 g suszonych pomidory w oliwie, - cebula...

  • Jabłka w cieście

    Banalne ciasto. Idealne na chłodne poranki

  • 10 nietypowych trendów kulinarnych, które należy poznać w 2019 roku

    ...klasycznym ciastem. Fioletowy słodki ziemniak Pochodzący z Peru, ale i znany z Okinawy, fioletowy ziemniak - nieco mniejszy niż klasyczny ziemniak - zaliczany jest do produktów zdrowej żywności(...) Angeles, w dzielnicy Santa Monica, szef kuchni Shunji Nakao robi z fioletowych ziemniaków lody, które już są bardzo modne. 

  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    Ciasta, muffinki, desery - sprawdź jakie pyszności możesz przygotować tej wiosny.

  • Delikatne owocowe strudle

    Podobno ten z jabłkami był ulubionym deserem cesarza Franciszka Józefa. Ale dzięki sporej dowolności w wyborze nadzienia strudel smakuje wszystkim.

  • Babeczki z jabłkami

    Składniki: 4 arkusze (po 35 g) mrożonego ciasta francuskiego 4 małe jabłka 90 g masła 1/2 szklanki brązowego cukru łyżeczka mielonego cynamonu lody waniliowe do podania Przygotowanie: 1 Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Ciasto rozmroź i wytnij 4 krążki o śr. 15 cm. Włóż je do okrągłych foremek do pieczenia. 2 Rozpuść masło. Jabłka wydrąż i pokrój w cienkie plasterki. Obtocz je w maśle...

Artykuły na temat: lody z ciastem francuskim
  • Fondant czekoladowy  z lodami bananowymi i solonym karmelem

    Oryginalny deser.

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...

  • ...wina Do tego dolicza sie: wedliny 1 raz w tygodniu 50 gr; jajka 3-4 w tygodniu, desery typu ciasta, lody maksymalnie 2 razy w tygodniu. Mam to na lodowce powieszone i sie trzymam... dlatego diety sa...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Strudel gruszkowy z garnuszka

    Pomysłowy deser.

  • Lody o smaku marakui i mango, oblane lustrzaną polewą, bez wątpienia smakują wybornie. Surowe ciasto2½ szklanki mąki pszennej1 kostka masła 200 g cukru trzcinowegoduża szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego3 łyżki syropu z kwiatów dzikiego bzu10 g mleka3 marakuje100 ml pulpy z mango150 g białej czekolady Lustrzana glazura100 ml wody300 g cukru200 g śmietanki100 g kakao18 g żelatyny w proszkuwoda do zalania żelatyny (musi ją przykryć) Surowe ciastoPiekarnik rozgrzać do 180°C. Mąkę...

  • Elżbieta II: Królowa zakochana w czekoladzie

    ...- ciasta, lody i owoce. Podczas pierwszego dania królowa konwersuje z osobą siedzącą z jej prawej strony, w czasie drugiego - z lewej, a w trakcie deseru - z obojgiem. W tym czasie wygłasza...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Dieta kwiatowa. Dla kogo?

    .... Z fiołków przyrządzisz lody i nadzienie do słodkich bułeczek. Aromatyzuje się nimi ocet i cukier. Płatki zawierają sporo witaminy C, kwas salicylowy, kwasy organiczne i olejki eteryczne. Obniżą ciśnienie...

  • Jakiś czas temu wszystkich wielbicieli lodów zelektryzowała informacja o tym, iż deser ten rzekomo nie tuczy. Dzisiaj przyjrzymy się bliżej tej ciekawej tezie. Fot. 123RF Jaki jest deser idealny? Taki, który doskonale smakuje, jest słodki i nie tuczy, a jeszcze lepiej jeśli odchudza. Czy to możliwe? Okazuje się, że tak! Co ciekawe, nie mówimy tutaj o wymyślnych słodkościach, zawierających w sobie wiele modnych i bardzo drogich składników. Według doniesień naukowców, tym cudownym deserem mają...