• Informacje na temat:

    litr mąki

Przepisy na temat: litr mąki
  • Pizza bez mąki i drożdży – łatwa, niedroga, smakowita

    ..., jeśli zanurzysz je na 5 minut w lodowatej wodzie. Potem łatwiej też je pokroisz. Pizza na spodzie z polenty Sposób przygotowania: 1. Zagotuj 1 litr wody. Dodaj 1 łyżeczkę soli. Wsyp kaszkę...

  • Trzy pomysły na pyszną pizzę bez mąki

    ...na podpieczonym spodzie do pizzy. Posyp solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Wierzch skrop oliwą. Na spodzie kukurydzianym Sposób przygotowania: 1. Zagotuj 1 litr wody. Dodaj...

  • Francuska zupa z młodego szczawiu

    Składniki: 4 łyżki masła • 1/2 szklanki posiekanej cebuli • 4-6 szklanek pokrojonego szczawiu • sól • 3 łyżki mąki pszennej • 1 litr bulionu warzywnego lub z kurczaka • 2 żółtka • 1/2 szklanki śmietany.

  • Składniki: pół kostki masła, litr mleka, 3 łyżki mąki, 30dag szynki, 0,7kg pieczarek, opakowanie makaronu "świderki", ser żółty.

  • Składniki: 2 duże paczki krakersów (słonych); 1 litr mleka; 3/4 szkl. Cukru; 4 żółtka; 1 szkl. mąki; 3 cukry waniliowe; 1 kostka masła lub margaryny.

  • Fajerczaki, czyli placki na zsiadłym mleku

    Fajerczaki czy fajerkasy to pochodzące z Lubelszczyzny proste placki sporządzane na bazie mąki i zsiadłego mleka, które dawnej zastępowały chleb. Kiedyś przygotowywano je w piecach węglowych z fajerkami. Dzisiaj robi się je prościej - na patelni. Są równie pyszne.

  • Rafaello - przysłał Robo

    ...2 duże paczki krakersów, 1 kostka margaryny KASIA; 3 żółtka; 1 litr mleka; 1 olejek waniliowy; 1 paczka cukru waniliowego; 1 szklanka cukru; 3 łyżki mąki ziemniaczanej; 6 łyżek mąki pszennej; 2 paczki wiórków kokosowych...

  • Pyszne koktajle wg Sylwii Wiesenberg

    Lekkość dnia   Składniki na 1 litr: 4 selery naciowe 2 kg świeżych ogórków 1 pęczek natki pietruszki 1 pęczek jarmużu   Sok z 3 cytryn   Sposób przygotowania: W sokowirówce(...).   Naturalny energiezer   Składniki na 1 litr: 1 kg umytych i obranych buraków 2 arbuzy 5 bananów   Sposób przygotowania: W sokowirówce wycisnąć sok z buraków. Pozostałe składniki zmiksować...

  • ...20 dkg świeżych grzybów (np. podgrzybek, borowik), 5 dkg cebuli, 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, natka pietruszki, litr rosołu, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, papryka. Czas przygotowania - ok. 25 minut, z czego 16 min samego gotowania.

  • ...10 dkg przecieru pomidorowego lub 50 dkg przetartych świeżych pomidorów, mała cebula, dwa ząbki czosnku, 2 łyżki mąki, 2 łyżki oleju, litr wody, łyżka śmietany, pieprz, cukier, sól.

Artykuły na temat: litr mąki
  • Naleśniki z kurczakiem

    Przygotowanie: Do 2 litrów wody włożyć oczyszczoną włoszczyznę, dodać czosnek, przyprawy, zagotować. Dodać kurczaka, gotować do miękkości warzyw i mięsa....

  • Na rynku mamy wiele rodzajów mąki. Basie, Kasie, Marysie. Jednak nie chodzi o taką kategorię. W naszym poradniku możesz znaleźć jaki typ mąki do czego Ci się przyda. Autor: Barbara Bryja

  • Barszcz z pieczonymi uszkami

    Przygotowanie: Grzyby zalej 1/2 litra wody i mocz 2 godz., po czym gotuj do miękkości (ok. 70 min). Buraki upiecz w piekarniku (30-40 min w temperaturze...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Litr wody; 0,5 l zakwasu; kilka grzybków; łyżka masła; łyżka mąki.

  • Jest dodatkiem do jedzenia dla astronautów, a jej najbliższymi krewnymi są rzepak, gorczyca i kapusta. Mowa oczywiście o korzeniu maki. Dlaczego uchodzi za jeden z „superfoods”? Poznaj wszystkie właściwości tej cudownej rośliny. Fot. 123RF/Picsel Maca jest rośliną pochodzącą z peruwiańskich Andów. Jest ona wyjątkowa nie tylko ze względu na swoje liczne właściwości, ale również za sprawą warunków, w których rośnie. Maca preferuje bowiem niegościnne, skaliste gleby, oraz ekstremalne warunki...

  • Żurek wiejski

    Litr wody; 0,5 l zakwasu; kilka grzybków; łyżka masła; łyżka mąki.

  • Żurek to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole i specjalność naszej polskiej kuchni. Aby zachwycał swoim wyrazistym smakiem, powinien być przygotowywany ze specjalnych składników – zakwasu, odpowiednio dobranych warzyw, mięsa, jaj i przypraw. Fot. materiały prasowe Jak go zrobić, by podbił podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy? Co dodać, by wzmocnić jego aromat? Przedstawiamy 3 sprawdzone przepisy na idealny wielkanocny żurek. Smak tradycjiZnany od pokoleń żurek swój...

  • Litr wody; 0,5 l zakwasu; kilka grzybków; łyżka masła; łyżka mąki.

  • Naleśniki, zapiekanki, placki ziemniaczane a może zupa? Nie wiesz, co zrobić dziś na obiad, żeby było smacznie, tanio i zdrowo? Twoja lodówka i nasze przepisy to skarbnica wiedzy, jak zaplanować menu na wszystkie dni tygodnia za niewielką kwotę. Pieniądze z portfela znikają w zastraszającym tempie, a do pierwszego pozostało jeszcze sporo czasu? Nie masz pomysłu jak zjeść tanio i obficie, a burczący brzuch przypomina, że pora obiadowa się zbliża? Wykorzystaj to, co przechowujesz w lodówce....

Zdjęcia na temat: litr mąki