• Informacje na temat:

    lin z kapustą kiszoną

Przepisy na temat: lin z kapustą kiszoną
  • Dietetyk: kolacja wigilijna może być nie tylko lekka, ale i bardzo zdrowa

    ...dietetycznym jest świetnym rozwiązaniem - jest to duszona ryba z warzywami - radzi dietetyk. Kolejnym daniem, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole są pierogi z kapustą i grzybami. Sam farsz(...) mąkę pełnoziarnistą. Gwarantuję pierogi wychodzą równie fantastyczne - zachęca Łańcuchowska. Zdaniem dietetyk daniem, które z czystym sumieniem możemy pałaszować bez obaw o linię, jest barszcz...

  • Dostałam ładnego lina,a jak lin to koniecznie w smietanie.

  • 5 superfoods na 2017 rok. Jakie produkty będą królować w naszej diecie?

    Rok 2016 upłynął pod hasłem „superfoods”, czyli naturalnej, nieprzetworzonej żywności bogatej w składniki mające dobroczynny wpływ na nasz organizm. Super żywność zdominuje naszą dietę również w tym roku. Jak, zgodnie z trendami kulinarnymi, wyglądać będzie lista superfoods na rok 2017?

  • Danie chyba lepiej pachnie niż smakuje:) Oczywiście to żart, ale estragon i cytryna tworzą magię:)

  • Bardzo smaczne.

  • Bardzo smaczne chrupiące placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. :)

  • Jak zrobić tradycyjne placki ziemniaczane chyba każdy wie. Dlatego dzisiaj propozycja wariacji na temat placków – zrobimy je z kiszoną kapustą i daje Wam słowo, że wyjdą przepyszne!

  • Pyszne pożywne danie dla miłośników kapusty kiszonej

  • Łazanki z kiszoną kapustą to smak mojego dzieciństwa. Dawniej mama robiła makaron sama, dziś kupujemy gotowy w sklepie. Kapusta musi być wyrazista i kwaskowa, a do omaszczenia możemy wykorzystać masło z cebulką lub podsmażony boczek czy słoninę.

  • Przepis na naleśniki z podsmażaną kiszoną kapustą. Bardzo sycące i smaczne danie. Do tego dużo szczypiorku, w końcu na talerzu musi być zielono:)

Artykuły na temat: lin z kapustą kiszoną
  • Księga smaków: Biała kapusta

    .... Dodatkowo ma znikomą ilość kalorii, jedz więc ją jak najczęściej, jeżeli chcesz zachować linię. Niestety, spożywanie kapusty może powodować wzdęcia. Aby temu zapobiec, do dań z kapusty warto dodać kminek...

  • Kapusta kiszona już od setek lat jest obecna w polskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Wieki temu kiszona kapusta stała się dla ludzi symbolem trwałości sił natury i życiodajnej mocy sprawiającej, że przyroda budziła się do życia na wiosnę. Dobrze przygotowana kapusta była bardzo trwała, dlatego według starych wierzeń chroniła od złego, zapewniała także siłę i witalność, a gotowana z dodatkiem grochu bądź grzybów miała ponadto chronić przed...

  • Dietetyczne kiszonki

    Są witaminową bombą i sprzyjają dbaniu o linię. Poddane kiszeniu warzywa czy owoce tracą cukier, a zyskują kwas mlekowy, odtruwający organizm. Kiszonki to podstawa diet oczyszczających.

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • ​Poznaj przyprawę, która uzdrawia i odchudza

    Kmin rzymski nie tylko dodaje potrawom wyrazistości, ale i zapewnia nam szereg zdrowotnych korzyści. Warto uwzględnić tę przyprawę w swoim menu, zwłaszcza jeśli dbamy o linię - skutecznie przyspiesza ona bowiem spalanie tłuszczu. Poza tym obniża poziom złego cholesterolu i zawiera niezbędne dla organizmu minerały, takie jak potas, żelazo i cynk.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Produkty najzdrowsze dla kobiet

    ...organizm (niszczy m.in. bakterie beztlenowe). Bakteriobójcze działanie mają też goździki. Obie przyprawy rozgrzewają, co jest szczególnie ważne dla dbających o linię.  Agnieszka Godek, dietetyk...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Kuchnia rosyjska

    Bliny z kawiorem Składniki na 4 porcje: 20 g drożdży Pół łyżeczki cukru 25 g mąki gryczanej 100 g mąki 1 jajko ¼ łyżeczki soli 200 g kwaśnej śmietany 2  łyżki masła 4 łyżki(...) i smażyć bliny z obu stron. Podawać ciepłe (można skropić roztopionym masłem). Do tego podawać kawior i pozostałą śmietanę, dekorować koperkiem.  Pielmieni - syberyjskie pierożki  Składniki: 400

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...