• Informacje na temat:

    lekkostrawny na fileta z warzywami

Przepisy na temat: lekkostrawny na fileta z warzywami
  • Zupa z morszczukiem (po 10. miesiącu)

    Składniki:  1/2 marchewki  1/4 pietruszki  1/2 ziemniaka  20 g surowego fileta z morszczuka  1 łyżeczka masła, oliwy lub oleju Sposób przygotowania: 1. Marchew, pietruszkę i ziemniaka starannie umyj, obierz, a następnie ponownie opłucz. 2. Umyj i podziel na kawałki filet z morszczuka. Upewnij się, że nie ma w nim ości. 3. Tak przygotowane warzywa i rybę włóż do ok. 300

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    Owoce i warzywa kuszą nas smakiem, aromatem i intensywnymi kolorami. Sprawdź, co zrobić, by także maluch je polubił i czerpał z nich to, co najlepsze.

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    Owoce i warzywa kuszą nas smakiem, aromatem i intensywnymi kolorami. Sprawdź, co zrobić, by także maluch je polubił i czerpał z nich to, co najlepsze.

  • Czas na ryby!

    ...z różnymi warzywami.

  • Pożywne obiadki, które wzmocnią odporność

    ...było miękkie, do masy wsyp łyżeczkę kleiku kukurydzianego). Jeśli przygotowujesz danie dla dziecka poniżej 1. roku życia - nie dodawaj do niego soli. Klopsiki podaj z gotowanymi warzywami (aby powstał(...) immunologicznego dziecka. Nasza propozycja: Kawałek ryby natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw pieprzem i tymiankiem. Zawiń w folię i upiecz w piekarniku. Podawaj z ryżem i warzywami. Kasza...

  • Przepisy na dania, które leczą

    C wspomaga wchłanianie żelaza. Składniki: 30 dag surowego fileta z piersi kurczaka lub indyka albo uda kurczaka, 2 dojrzałe morele, 3/4 szklanki wody, 3-4 łyżeczki kaszki ryżowej, 1 łyżeczka masła(...) czosnku, 1 cebula, makaron Sposób przygotowania: Umyte mięso bez skóry włóż do wrzątku i gotuj przez ok. 15 minut. Obierz i umyj warzywa. Pokrój marchew i pietruszkę. Wraz z innymi warzywami dodaj...

  • Jakie podawać dziecko tosty oraz mięso

    Mój syn uwielbia tosty. Z czym je robić, aby były zdrowe? - pyta jedna z mam.

  • Przysmaki z ryb

    ...i lekkostrawne dania z ryb dla smyków w różnym wieku. Zupka z morszczuka (po 6. miesiącu) SKŁADNIKI: ● 40 g surowego fileta z morszczuka ● 1 mała marchewka ● 1 ziemniak ● 1 mała pietruszka(...). Ugotowane składniki dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj do dania łyżeczkę tłuszczu i odrobinę koperku, a potem ponownie je zagotuj. Dzięki temu koperek zmięknie. Halibut z warzywami (po 12. miesiącu...

  • Kilka pomysłów na szybkie danie dla dziecka

    Nie masz już pomysłu na szybki i zdrowy posiłek dla malucha? Wypróbuj nasze!

  • Wigilijne menu dla smyka

    ...cukier oraz zrezygnuj z orzechów. Ryba po grecku Jeśli zamierzamy poczęstować nią rocznego brzdąca, koniecznie musi być przygotowana w domu. Nawet jeśli przyrządzasz ją z fileta (np. z morszczuka lub(...) pokarmowego trzylatka, dlatego jeśli chcemy, by malec mógł zjeść więcej niż jedną sztukę, lepiej przygotować mu pierożki z lżej strawnym farszem, np. serem czy warzywami. Takie pierożki może zjeść nawet...

Artykuły na temat: lekkostrawny na fileta z warzywami
  • Co jeść przy kłopotach  z woreczkiem żółciowym

    ​Wprowadź lekkostrawne posiłki z ograniczeniem tłuszczu i błonnika. Wyklucz smażone potrawy. Uważaj na tłuste sery i wędliny, majonez, smalec, śmietanę, ale też grube kasze, razowe pieczywo, otręby pszenne, surowe warzywa i owoce.

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...

  • Co jeść, aby poczuć ulgę w gorączce

    ..., galaretka z kurczaka z warzywami, tarta marchewka z jabłkiem, sok pomarańczowy. Zobacz także:

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Smaczne święta malucha

    Dziecko, które skończyło rok, może już świętować przy rodzinnym stole, ale tradycyjne dania, które mu podamy, powinny być lekkostrawne.

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Za gorąco? Zjedz pikantny posiłek

    Wysokie temperatury sprawiają, że wraz z potem tracimy wiele składników, których potrzebuje nasz organizm. Dlatego latem powinniśmy więcej pić, a także jeść potrawy lekkostrawne, bogate w owoce i warzywa.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Co jeść na kolację, by schudnąć

    Obalamy mit dotyczący pomijania wieczornych posiłków. Lekkostrawne danie na koniec dnia podkręci metabolizm i zapewni spokojny sen!

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...