• Informacje na temat:

    lekkie gotowanie

Przepisy na temat: lekkie gotowanie
  • Lekkie kartoflanki

    Proste przepisy na znaną zupę aż w dziewięciu nowych wersjach! A każda pyszna, lekka i bardzo zdrowa. Spróbuj, a na stałe zagoszczą w twoim menu.

  • Boczek gotowany

    Sposób przygotowania 1. W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Do wrzątku wrzuć listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu. następnie włóż boczek. Gotuj go tak długo, aż boczek będzie miękki. Widelec wbity w mięso powinien z niego lekko wchodzić. Gotowanie mięsa może zająć 60-80 minut w zależności od jego grubości. Potem ugotowany boczek wyjmij z wywaru, wystudź, a następnie...

  • Lekka galaretka otulona marchewką

    Mięsne galarety mają wielu wielbicieli. Planujesz imprezę? Wypróbuj koniecznie nasz przepis. Goście będą zachwyceni!

  • Lekki tort

    Zrobisz go na wyjątkowe okazje. Lekki tort z kremem budyniowym smakuje wspaniale!

  • Edward Pożerski - prekursor szybkiego i zdrowego gotowania

    Dziś szefowie kuchni prześcigają się w pomysłach na błyskawiczne i wartościowe dania. Jednak mało kto wie, że prekursorem takiego podejścia do kulinariów był Edouard de Pomiane, a właściwie Edward Pożerski, który w latach 30. wydał książkę "Gotowanie w 10 minut".

  • Lekki bigosik

    Smaczny i sycący.

  • Lekkie kaszotto

    Uważasz, że kasza jest nudna i nie serwujesz jej domownikom zbyt często? Pora to zmienić! Oto przepisy na proste i pełne zdrowych warzyw dania, które zaskoczą ciekawym smakiem.

  • Świąteczne gotowanie z rodziną

    Koniecznie przygotuj te dania na tegoroczne święta!

  • Wiosna na talerzu - przepisy na lekkie dania

    Wraz z nadejściem wiosny zmieniają się nasze preferencje kulinarne. Ciepłe i sycące potrawy zastępujemy lekkimi i kolorowymi daniami, w których dominują świeże warzywa. W sezonie wiosennym idealnie sprawdzą się proste i pożywne sałatki. Co jeszcze powinno trafić na nasze stoły? Sprawdźcie nasze menu.

  • Lekka sałatka z kabanosami

    W upalne dni wszyscy stronimy od gorących i ciężkich dań, stawiając na lekkie propozycje. W tej roli idealnie sprawdzają się wszelkiego rodzaju sałatki, przygotowane na bazie świeżych warzyw i oryginalnych dodatków. Na lunch czy dodatek do obiadu polecamy sałatkę z bobem – będzie lekko, smacznie i zdrowo.

Artykuły na temat: lekkie gotowanie
  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    ...do suchej i kruszącej się sałatki z jajek lub kremowego winegretu do pokrojonych w plasterki ogórków i pomidorów w celu uzyskania prostej i smacznej letniej sałatki. Gotowanie niektórych potraw pociąga(...) pęcherzykami powietrza, dzięki czemu będzie lekkie i puszyste. Ponadto masło wcześniej wyjęte z lodówki lepiej połączy się z mąką, cukrem i jajkami, tworząc jednolitą masę przeznaczoną do wypieku...

  • Kotlety z gotowanych ziemniaków

    Ziemniaki umyć, obrać, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Przepuścić przez maszynkę albo przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć...

  • Lekki placek bananowy

    Ten wypiek pokochają wielbiciele tradycyjnych smaków! Fantastyczne ciasto bananowo-daktylowe uprzyjemni rodzinny podwieczorek.

  • Lekki mus dyniowo-żurawinowy

    Przepis na oryginalny, a jednocześnie lekki i łatwy w przygotowaniu deser.

  • Zdrowe gotowanie dla twojego dziecka

    Starasz się kupować dla dziecka produkty świeże i najlepszej jakości, w sprawdzonych miejscach. Ale czy wiesz, że duże znaczenie ma też sposób, w jaki je przyrządzasz? Niewłaściwe gotowanie może(...) najbardziej potrzebuje: jak wapń, żelazo czy witamina C. Wystarczą jednak drobne poprawki w sposobie przyrządzania posiłków, by danie stało się pełnowartościowe. Oto ważne zasady. Gotowanie na parze...

  • Lekki obiad

    Roladka drobiowa ze szpinakiem.

  • Nie gotujmy plastiku!

    U malucha zaczynamy oczywiście od kaszy manny, a wraz z wiekiem uczymy dziecko pozostałych smaków: poczynając od jaglanej, przez jęczmienną i gryczaną. Dzieci, a nierzadko i dorośli mają w zwyczaju narzekać na gorzki posmak kaszy. Dotyczy to głównie gryczanej. Jest doskonały i prosty w wykonaniu sposób, aby się tego pozbyć. Wystarczy kaszę przelać wrzątkiem przed ugotowaniem. Z kaszą, tak jak...

  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    Gotowanie po krakowsku zaczyna się od zupy kminkowej. Jej bazą jest domowy bulion drobiowy, choć równie dobrze może to być wywar jarzynowy. Zresztą nie tylko, bowiem w wersji najprostszej zupa(...) których poda sos z suszonych moreli i jabłka. Zobacz cały program: Zupa kminkowa Przygotowanie: Bulion przelać do garnka i zagotować. Wsypać kminek (liczba łyżek zależy od tego, jak...

  • Ewa Wachowicz: Lekki, trzydaniowy obiad

    ...odpowiednio dobrać składniki i umiejętnie je przygotować. Jak to zrobić - zobaczymy w kolejnym odcinku programu "Ewa gotuje". Ewa Wachowicz zaczyna gotowanie od kremu z batatów, czyli pożywnej zupy na(...) i wanilią, którą przełoży kruchymi ciasteczkami. Krem z batatów Przygotowanie: Warzywa korzeniowe obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić jarzyny. Wymieszać i smażyć przez...

  • Lekka zupa z jarmużu

    Idealna dla tych, którzy są na diecie- jest zdrowa, a jednocześnie sycąca.

Zdjęcia na temat: lekkie gotowanie
Wideo na temat: lekkie gotowanie
  • Zimowe przekąski

    Marieta Marecka (na co dzień prowadzi bloga "W kuchni bez dubli" oraz program "ABC gotowania" na kanale Kuchnia+) przedstawia lekkie zimowe przekąski. (Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Zmysłowe smaki: Jak oczyścić mule?

    Te niewielkie małże wprost zachwycają delikatnością smaku. Francuskie moules, holenderskie mosselen czy hiszpańskie mejillones mogą być podstawą bardzo prostych, a przy tym wykwintnych dań. Jednak zanim pojawią się na stole, musisz je dokładnie oczyścić. Zobacz, jak zrobić to w prosty i szybki sposób. Świeże mule sprzedawane są zwykle w siateczkach z oczkami lub zamkniętych plastikowych opakowaniach. Jako że na polskim rynku mule pochodzą z importu, warto je przyrządzać jak najszybciej...