• Informacje na temat:

    lekki sos śmietanowy

Przepisy na temat: lekki sos śmietanowy
  • Łosoś w sosie śmietanowym

    Śmietanowy sos doskonale podkreśli delikatny smak łososia.

  • Prosty torcik z dużą ilością owoców zatopionych w masie śmietanowo-serowej.

  • Ziemniaki z jajkami

    ...małym ogniu (co pewien czas mieszając, by nie powstały grudki) około 20 minut. Na koniec sos połącz z kremówką. Ogrzewaj jeszcze chwilę, zdejmij z ognia. 6. Do sosu wsyp posiekane zioła, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz odrobiną octu. Sos ziołowo-śmietanowy rozlej do głębokich talerzy. Włóż ugotowane ziemniaki i połówki jajek.

  • Sos który zawsze się sprawdza. No i w sumie do wszystkiego ziemniaków, klusek, makaronu itp.

  • Cztery sposoby na makaron

    ...makaronem penne. Sos śmietanowy z porami 1. Oczyść 3 duże pory, opłucz je i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, wrzuć pory i smaż je 1-2 minuty. Potem oprósz 3 łyżkami mąki, krótko zasmaż. Dolej po 200 ml bulionu i śmietany kremówki. Mieszając, gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go do smaku solą i białym pieprzem. 2. Jeśli lubisz, możesz dodać także zielony groszek z puszki...

  • Najlepsze i najsmaczniejsze połączenie: grzyby leśne i śmietana z odrobiną cebulki i czosnku. Taki sosik podany z ryżem lub kaszą to doskonałe danie zarówno na obiad jak i kolację:)

  • Łatwy w przygotowaniu pyszny lekki wszystkim smakuje ładnie wygląda

  • Lekki i pyszny. Łatwy i szybki. Oryginalny w smaku.

  • Pyszny sos śmietanowy w którym jest pierś z kurczaka, pieczarki

  • Pyszny sos śmietanowy z pieczarkami i natką pietruszki. Wspaniały do makaronów, ziemniaków, kopytek, klusek śląskich i mięs.

Artykuły na temat: lekki sos śmietanowy
  • Obiad z mrożonki

    ...starty ser śmietanowy. Gdy się rozpuści, doprawić zupę solą i pieprzem, wrzucić odłożone różyczki brokuła i tortellini - podgrzać. Zupę posypać posiekaną natką pietruszki. Serwować w ogrzanych miseczkach(...) bazylii, 4 łyżki mąki, 2 ząbki czosnku, 1 szklanka mleka, 3 jajka, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, sos pomidorowy 1. Liście świeżego szpinaku opłukać pod bieżącą wodą, otrząsnąć z jej...