• Informacje na temat:

    lekki pieczony pstrąg w piekarniku

Przepisy na temat: lekki pieczony pstrąg w piekarniku
  • Już czas na ryby!

    ...parze, upieczony na ruszcie lub w piekarniku (skropiony sokiem z cytryny, posmarowany masłem i posypany ziołami), wędzony lub z dodatkiem różnych sosów. ● Flądra. Jej mięso jest bardzo smaczne(...) można np. upiec na grillu. ● Mintaj i morszczuk. Można je gotować, dusić i smażyć. ● Pstrąg. Ma mało ości, jest średnio tłusty. Najlepiej smakuje pieczony w folii, np. w płatkach migdałów. Jest...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Składniki:  5-6 owoców kiwi ●30 dag wędzonego pstrąga ●20 dag roszponki ●świeżo zmielony pieprz ●kilka wąsów szczypiorku ●2 łyżki lekkiego majonezu ●cytryna ●4 rzodkiewki lub duża garść kiełków rzodkiewek(...). Ciasto rozłóż w natłuszczonej blaszce i upiecz w piekarniku (180°C, ok. 10-15 min). Następnie ostudź i małą foremką wytnij z ciasta kółka. Kiwi obierz i pokrój w plasterki. Umyj owoce do dekoracji...

  • Dzieci i ryby

    ...upiec na ruszcie (na tacce) lub zjeść wędzony. Łosoś. Rozpoznasz go po tym, że ma różowe mięso. Doskonale smakuje w każdej postaci: ugotowany na parze, upieczony na ruszcie lub w piekarniku (skropiony(...) w jarzynach i smażenia. Są podstawowym składnikiem ryby po grecku. Pstrąg. Ma mało ości, jest średniotłusty. Najlepiej smakuje pieczony w folii, np. w płatkach migdałów. Ale nadaje się też do gotowania...

  • Przysmaki z ryb

    PRZYGOTOWANIE: Umyj dokładnie ziemniaki, owiń je w folię i upiecz w piekarniku. Obierz ogórki i pokrój je w bardzo drobną kostkę. Przełóż do miseczki ugotowaną rybę, biały ser, pokrojony ogórek(...) oraz ryby. Całość polej oliwą. Folię szczelnie zawiń, tak by powstały paczuszki. Piecz je przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. Rybę w muszelkach podawaj na ciepło, posypaną...

Artykuły na temat: lekki pieczony pstrąg w piekarniku
  • Czas na ryby

    .... Mintaj i morszczuk: Nadają się do gotowania, duszenia w jarzynach i smażenia. Pstrąg: Ma mało ości, jest średnio tłusty. Najlepiej smakuje pieczony w folii, np. w płatkach migdałów. Jest idealny(...) jasnozłoty kolor. Halibut: Jest dość tłusty, ale delikatny w smaku. Można go upiec na ruszcie (na tacce). Łosoś: Doskonale smakuje w każdej postaci: ugotowany na parze, upieczony na ruszcie lub...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    .... W dzień zawodów spożyj lekki, ale kaloryczny, bogaty w węglowodany posiłek trzy godziny przed startem, a godzinę przed - małą przekąskę albo baton lub napój energetyzujący, by maksymalnie(...) w podrozdziale źródła tłuszczów), wybieraj więc chudsze partie mięsa albo odkrawaj widoczny tłuszcz. Mięso piecz, grilluj, gotuj na parze albo zapiekaj w piekarniku, by zachować jak najwięcej tego, co ma...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Dzieci i ryby

    ...się do gotowania, duszenia w jarzynach i smażenia. Są podstawowym składnikiem ryby po grecku. Pstrąg. Ma mało ości, jest średniotłusty. Najlepiej smakuje pieczony w folii, np. w płatkach migdałów. Ale(...) tłusty i delikatny w smaku. Można go upiec na ruszcie (na tacce) lub zjeść wędzony. Łosoś. Rozpoznasz go po tym, że ma różowe mięso. Doskonale smakuje w każdej postaci: ugotowany na parze, upieczony na...

  • Majówka niekoniecznie musi kojarzyć się z mnóstwem grillowanego mięsa i kuflem zimnego piwa. Podczas dni wolnych można udać się na piknik z koszem pełnym witamin w postaci owoców i warzyw. Serdecznie dziękujemy za to, że tak licznie wzięliście udział w naszym konkursie. Wasze pomysły na majówkę pozytywnie nas zaskoczyły. Wybór zwycięzców nie należał do najłatwiejszych. Musieliśmy jednak wyłonić laureatów, do których powędrują cudowne książki „Smakowita Ella". Oto zwycięzcy: Pani Asia:...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Jeśli przygotowanie sernika kojarzy ci się z długimi godzinami spędzonymi przy rozgrzanym piekarniku, przedstawiamy garść przepisów, które skutecznie rozprawią się z tym mitem. Fot. 123RF/Pcisel Najprawdopodobniej obecność serników na polskich stołach zawdzięczamy królowi Janowi III Sobieskiemu, który sprowadził go wracając z odsieczy wiedeńskiej. Tak oto zawitał do kraju nad Wisłą, gdzie ochrzczono go mianem „sernika wiedeńskiego". Rozsmakowali się w nim krakowiacy i przystroili...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...