• Informacje na temat:

    lekki farsz do papryki

Przepisy na temat: lekki farsz do papryki
  • Warzywa z lekkim farszem

    .... Odcedź i wymieszaj z oliwą. Mięso do farszu podsmaż na oleju, przestudź.  3. Mięso wymieszaj z pokrojonym miąższem, kaszą, posiekanymi na małe kawałeczki marchewkami i cebulą, jajkiem oraz płatkami. Dodaj keczup i przyprawy. Dopraw też do smaku solą oraz pieprzem. Farszem nadziej wydrążone kalarepki.  4. Każdą owiń boczkiem i zepnij wykałaczką. Ziemniaki potnij na połówki, ułóż w żaroodpornej...

  • Pomysłowe gołąbki ze smakowitym farszem

    ..., oderwij liście. Postępuj tak, aż rozdzielisz wszystkie liście. Cebulę obierz, posiekaj. Wymieszaj ją z jajkiem, kaszą, boczkiem i papryką. 3. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką(...) pieczenia obłóż gołąbki pomidorkami. Jeśli chcesz przez dłuższy czas przechowywać włoską kapustę, nie odrywaj jej wierzchnich liści, a dłużej pozostanie świeża. Farsz będzie bardziej wyrazisty w smaku...

  • Bakłażany i cukinie z farszem

    ...minut.  3. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, połącz z mięsem. Domieszaj natkę, pieczarki, kaszę, jajko, przecier, osączoną kukurydzę, podsmażoną cukinię oraz sól, pieprz i sos worchester.  4. Farsz(...). W tym czasie bakłażany puszczą gorzki sok.  2. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki opłucz, osusz, pokrój w grubszą kostkę. Umyte pomidorki podziel na połówki. Chili natnij, oczyść, strączek posiekaj...

  • Papryka nadziewana

    Składniki: 6 strąków papryki 20 dag kaszy gryczanej 10 dag kaszy jęczmiennej 10 dag marchewki 2 cebule 5 łyżek tłuszczu sól pieprz Przygotowanie: 1. Paprykę oczyścić(...) jarzyny do miękkości. Ugotowane kasze wymieszać i dodać marchew z cebulą. Całość wymieszać i dobrze doprawić. Jeżeli masa jest za sucha, można dodać wywar jarzynowy. 3. Gotowym farszem napełniać strąki...

  • Rurki z serowo - cukiniowym farszem

    Sposób przygotowania 1. Obie cukinie umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Lekko osącz. Ser mozzarella również zetrzyj na tarce o drobnych oczkach (wcześniej możesz go włożyć na krótko do zamrażarki, żeby był twardszy - łatwiej będzie go trzeć).  2. Cukinię połącz z serem, dodaj śmietanę, przypraw całość czosnkiem, solą, pieprzem, bazylią. Nadziej farszem makaronowe rurki...

  • Lekkie zapiekanki z warzywami

    ...wegetariańskiej: farsz zrób z 4 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej. Dodaj do niej 2 jajka oraz 8 pokrojonych pieczarek. Przypraw na pikantnie.

  • Faszerowana papryka

    ...oraz parmezan. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz papryką. Wymieszaj. 3. Papryki umyj, osusz, rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki napełnij przygotowanym mięsnym farszem. Wyrównaj(...)Składniki: 50 dag mielonej karkówki 2 duże kolorowe papryki 1 cebula 1 jajko 4 łyżki posiekanych oliwek (najlepiej zielonych) 4 łyżki startego parmezanu 1 czubata łyżeczka musztardy...

  • Pieczony kurczak z lekkim nadzieniem

    ...wzdłuż kręgosłupa. Oddziel skórę od mięsa i od korpusu. Ostrożnie wytnij kości z udek.  2. Mięso kurczaka zmiel. Wymieszaj z kaszą, morelami, marchewką oraz jajkiem. Farsz przypraw na pikantnie curry, chili oraz solą i pieprzem. Masę rozsmaruj na płacie skóry. Farsz nałóż również do udek. Ponownie uformuj tuszkę. Zszyj bawełnianą nitką albo zepnij wykałaczkami. Wierzch posmaruj olejem. Ułóż...

  • Rozmaitości w czerwonej papryce

    ...,  jajko (surowe) i posiekaną zieleninę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Wymieszaj.  2. Papryki przekrój wzdłuż lub w poprzek. Usuń  pesteczki. Papryki napełnij farszem, posyp serem.  3. Naczynie żaroodporne natłuść, ułóż w nim papryki. Następnie do naczynia wlej 1/3 szklanki wody, całość przykryj folią aluminiową. Piecz w temp. 180 st. C przez pół godziny, po czym zdejmij folię i piecz...

  • Papryka z tuńczykiem i pieczarkami

    Składniki: 4 duże czerwone papryki łyżka oliwy 200 g pieczarek czerwona cebula 2 ząbki czosnku puszka tuńczyka w oleju (185 g) 3/4 szklanki startego żółtego sera miąższ z 3 kromek chleba pomidor 3 łyżki posiekanych listków bazylii Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. 2. Umyj papryki i odetnij ich...

Artykuły na temat: lekki farsz do papryki
  • Wyborna papryka

    ...jeszcze 2-3 min. Na koniec dodaj kukurydzę, oliwki, ryż, oregano, tymianek i posiekaną natkę; ponownie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Farszem wypełnij papryki, po czym nakryj je odłożonymi(...)Warzywa faszerowane Składniki na 4 porcje: 7 dużych cebul, 3 różnokolorowe papryki,  3 małe cukinie, 6 średnich pomidorów, 25 dag ryżu, 12 dag masła, 80 dag mielonego mięsa, 7 dag koncentratu...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Faszerowana papryka

    ...i drobno pokrojone pomidory. Przypraw solą, dosyp posiekaną natkę i chwilę smaż. Gotowe nadzienie pozostaw do ostygnięcia. Farszem napełnij papryki. Ułóż je w rondlu. Zalej wodą do połowy wysokości strączków. Przykryj i gotuj około 1 godzinę na wolnym ogniu. Resztę masła stop, oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc. Rozprowadź 1/2 szklanki wywaru z papryki. Po zdjęciu z ognia podpraw żółtkiem. Przed...

  • Majówka niekoniecznie musi kojarzyć się z mnóstwem grillowanego mięsa i kuflem zimnego piwa. Podczas dni wolnych można udać się na piknik z koszem pełnym witamin w postaci owoców i warzyw. Serdecznie dziękujemy za to, że tak licznie wzięliście udział w naszym konkursie. Wasze pomysły na majówkę pozytywnie nas zaskoczyły. Wybór zwycięzców nie należał do najłatwiejszych. Musieliśmy jednak wyłonić laureatów, do których powędrują cudowne książki „Smakowita Ella". Oto zwycięzcy: Pani Asia:...

  • Bataty na sposób orientalny

    Farsz do batatów można zmieniać i zamiast mięsa dodać boczniaki, oliwki, sałatkę. Wszyscy się najedzą, bo to danie sycące.

  • Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz promuje w Polsce warzywa z południa Mazowsza. W tym roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Te pyszne, bogate w witaminy i składniki odżywcze warzywa na stałe zagościły na stołach Polaków i z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością. Papryka - słodka, ostra, czerwona, zielona, a może żółta. Warzywo, które z pewnością wielokrotnie gościło na Waszych stołach. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę...

  • Strudel z warzywami

    Sposób przygotowania: 1. Warzywa drobno pokrój (pomidory obierz ze skórki). Cebulę i por zeszklij na oleju. Dodaj pozostałe warzywa.  2. Duś na małym ogniu aż zmiękną. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Nałóż farsz na ciasto. Jajka ubij ze śmietaną i szczyptą soli. Wylej na nadzienie i posyp startym serem. Zwiń strudel, skrop olejem i piecz 30 minut w 200°C.  Zobacz także:

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Faszerowane cebule

    W faszerowanych warzywach najfajniejsze jest to, że można je przygotować znacznie wcześniej i wstawić do piekarnika tuż przed obiadem. Wówczas mocniej przechodzą smakiem, więc wychodzi im to na dobre. Cebulki faszerowane soczewicą są lekkie i pożywne zarazem. Wyglądają ślicznie w swoich małych kapeluszach. Możesz faszerować je, czym tylko chcesz, ale dodatek kwaśnych pomidorów w farszu dobrze...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...