• Informacje na temat:

    lekka ryba zapiekana

Przepisy na temat: lekka ryba zapiekana
  • Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

    Zaskakujące połączenie!

  • Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji

    Możesz przygotować je na wiele sposobów. Wszystkie smakują wyśmienicie!

  • Przepisy na lekkie obiadki

    ...węglowodany, które dostarczają organizmowi energię. Latem najlepiej połączyć zabawne literki, muszelki, kokardki, sprężynki z lekkostrawnym mięsem, rybami, warzywami, ziołami, oliwą z oliwek. Ugotowany...

  • Ryba prosto z morza

    Gdy jesteśmy na wakacjach nad morzem, chętnie jemy ryby. Nie zapominajmy więc o nich, gdy już wrócimy do domu.

  • Zapiekany mintaj

    Na lekki obiad lub ciepłą kolację.

  • Wigilijna ryba zapiekana - Joanna

    Składniki dla 3 osób: 3 filety dowolnej ryby morskiej, 200 ml tłustej śmietany, szczypta "czosnku staropolskiego Kamis", łyżka "przyprawy do ryb Kamis", szczypta "ziół prowansalskich Kamis", szczypta "pieprzu cytrynowego Kamis" i "soli cytrynowej Kamis", 1 łyżka "musztardy sarepskiej Kamis", ewentualnie plasterek żółtego sera i kilka listków pietruszki

  • Przysmaki z ryb

    ...kwasów tłuszczowych omega-3 niż w rybach morskich. ✔ Dzieci przed 3. urodzinami nie powinny jeść ryb przetworzonych, np. wędzonych lub w puszce. Konsultacja: dr inż. Anna Stolarczyk, dietetyk...

  • Pomysły na lekkie obiadki

    ...dostarczają organizmowi energię. Latem najlepiej połączyć zabawne literki, muszelki, kokardki, sprężynki z lekkostrawnym mięsem, rybami, warzywami, ziołami, oliwą z oliwek. Ugotowany makaron możesz...

  • Zapiekany mintaj

    Z warzywami.

  • Niebanalne obiady piątkowe

    Standardowy zestaw - ryba, ziemniaki plus surówka może się znudzić. Dobrze o tym wiemy, dlatego przedstawiamy propozycje interesujących i bardzo apetycznych bezmięsnych dań obiadowych z warzywami w roli głównej.

Artykuły na temat: lekka ryba zapiekana
  • Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim

    Efektowne i smaczne.

  • Majówka niekoniecznie musi kojarzyć się z mnóstwem grillowanego mięsa i kuflem zimnego piwa. Podczas dni wolnych można udać się na piknik z koszem pełnym witamin w postaci owoców i warzyw. Serdecznie dziękujemy za to, że tak licznie wzięliście udział w naszym konkursie. Wasze pomysły na majówkę pozytywnie nas zaskoczyły. Wybór zwycięzców nie należał do najłatwiejszych. Musieliśmy jednak wyłonić laureatów, do których powędrują cudowne książki „Smakowita Ella". Oto zwycięzcy: Pani Asia:...

  • Sos borowikowy Jak u Mamy WINIARY – aromatyczny sos przywołujący wspomnienia leśnych wypraw sprawi, że potrawy zyskają wyjątkowy charakter. Kremowy sos WINIARY świetnie sprawdzi się, jako dodatek do różnego rodzaju potraw z mięsem czy rybami. Głęboki smak i jedwabista konsystencja sosu przypadnie do gustu nawet największemu smakoszowi.   WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti napoli – to...

  • Majówka to niewątpliwie okres ciężkich i tłustych potraw z grilla. Z pewnością nie pomaga to naszej sylwetce, a przecież smacznie nie koniecznie znaczy kalorycznie. Nie przepadasz za mięsem, a dania wolisz w lżejszej formie? Jeżeli należysz do osób, które starają się żyć zdrowo, opowiedz nam jaki jest twój pomysł na lekką majówkę i weź udział w konkursie! Majówka zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią pojawia się sezon grilla, tłustego mięsa i alkoholu. Nie każdy z nas tak wyobraża sobie...

  • Pomysły na lekkie obiadki

    ...dostarczają organizmowi energię. Latem najlepiej połączyć zabawne literki, muszelki, kokardki, sprężynki z lekkostrawnym mięsem, rybami, warzywami, ziołami, oliwą z oliwek. Ugotowany makaron możesz...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Pieczony dorsz

    Sposób przygotowania: 1. Filety opłukujemy i nacieramy solą oraz pieprzem z obu stron. Dno naczynia do zapiekania smarujemy masłem lub oliwą. Kawałki ryby układamy jeden obok drugiego. Na wierzchu każdego kawałka kładziemy masło lub skrapiamy go oliwą. Polewamy rybę winem i posypujemy natką.  2. Pieczemy w 200°C przez 15-20 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy, czy ryba jest gotowa, nacinając ją...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Według danych z 2018 r., konsumpcja ryb i owoców morza wynosi w Polsce ok. 12,5 kg na mieszkańca, co przekłada się na prawie ćwierć kilograma tygodniowo. To doprawdy niedużo. Dla przykładu: przeciętny Europejczyk spożywa ok. 23 kg ryb rocznie. Polacy są więc daleko w tyle za innymi mieszkańcami globu. A już z pewnością nie dorównują obywatelom...

  • Kuchnia śródziemnomorska. Dla zdrowia i urody

    ...talerz. Skorupkę z soli usuwamy tuż przed podaniem. Tak przygotowana ryba świetnie komponuje się z grillowanymi warzywami. Krem brulee Składniki na 6 porcji: - 800 ml śmietanki 36% - 200 ml mleka...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...