• Informacje na temat:

    leczo z pulpecikami

Przepisy na temat: leczo z pulpecikami
  • Jednogarnkowe dania z pulpecikami

    .... W tym czasie brokuły i cukinie oczyść, opłucz, pokrój na spore kawałki. Warzywa wrzuć do garnka z klopsikami. Danie przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś jeszcze 10 minut.  Leczo po...

  • Moja ulubiona wersja leczo,polecam:)

  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    Na zewnątrz jest coraz cieplej i czujesz przypływ energii? Nie marnuj czasu na siedzenie w domu! Idź na spacer, pobiegaj, a nawet zjedz coś pod chmurką. Świeże powietrze nie tylko dotleni Twój organizm, ale i poprawi nastrój. Podpowiadamy, co przyrządzić na smaczny obiad do pracy lub na wycieczkę. Będzie pysznie!

  • Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)

  • Od papki do marchewki

    Kiedy uczyć dziecko samodzielnego jedzenia? Wtedy, gdy będzie na to gotowe. Podpowiadamy, co zrobić, by ułatwić mu opanowanie tej sztuki.

  • Leczo jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Danie obowiązkowo musi być pikantne. Super smakuje i przygotowuje je nawet w środku lata :) ;

  • Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.

  • Leczo w troszkę mnie tradycyjnej odsłonie:)

  • Macie już dość przetworów? Ja jeszcze nie ale :)Dzisiaj leczo do słoików..

  • Leczo przygotowane zostało z warzyw takich jak: czerwona papryka słodka, zielona papryka słodka, pieczarek, cebuli, marchwi, korzenia pietruszki, cukinii młodej, ostrej papryczki, czosnku i pomidorów lima z dodatkiem kiełbasy i pokrojonego w kostkę kawałka schabu.

Artykuły na temat: leczo z pulpecikami
  • Wyborna papryka

    ...dopraw do smaku solą oraz mielonym białym pieprzem. Węgierskie leczo Składniki na 4 porcje: 90 dag papryki zielonej i żółtej, 50 dag pomidorów, 2 duże cebule, 10 dag wędzonego boczku, ząbek(...) koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Jeszcze gorące leczo przełóż do miseczek. Podawaj ze świeżym pieczywem lub - na sposób węgierski - jako dodatek do potraw mięsnych. Doskonale smakuje...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Smaki arktyczne

    Im dalej na północ, tym jadalna roślinność wydaje się uboższa. Kucharze norwescy od kilkunastu lat zadają kłam tej powierzchownej opinii , tworząc przy tym zupełnie oryginalne potrawy.

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Od papki do marchewki

    Kiedy uczyć dziecko samodzielnego jedzenia? Wtedy, gdy będzie na to gotowe. Podpowiadamy, co zrobić, by ułatwić mu opanowanie tej sztuki.

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Rijsttafel, czyli uczta indonezyjska

    Wielka miska ryżu i dziesiątki miseczek z najrozmaitszymi pysznościami - to rijsttafel. Ale choć pyszności i ryż są z Indonezji rodem, pomysł na to danie zrodził się w Holandii…

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    ...wędlina, zielony ogórek. Kolacja : makaron razowy z warzywnym leczo (z cukinii, papryki, cebuli, pomidora). 50+ Zadbaj o serce i mocne kości Teraz zmiany w codziennej diecie...

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...