• Informacje na temat:

    leczo z parówek pieczarek i cebuli

Przepisy na temat: leczo z parówek pieczarek i cebuli
  • Paprykowy zawrót głowy

    ...z udziałem tej królowej warzyw jest wiele. Oto kilka z nich. Polecamy! Leczo z parówkami Sposób przygotowania Parówki i pieczarki pokrój w plasterki, a cebulę w piórka. Pieczarki podsmaż na oliwie, po...

  • Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z parówek i pieczarek"

  • Leczo. Jednogarnkowe danie z cebuli, kiełbasy, papryki i pomidorów

  • Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.

  • Leczo przygotowane zostało z warzyw takich jak: czerwona papryka słodka, zielona papryka słodka, pieczarek, cebuli, marchwi, korzenia pietruszki, cukinii młodej, ostrej papryczki, czosnku i pomidorów lima z dodatkiem kiełbasy i pokrojonego w kostkę kawałka schabu.

  • Moja ulubiona wersja leczo,polecam:)

  • Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)

  • kolorowe zachęcające do konsumpcji...

  • Pożywne i łatwe w wykonaniu ,to musi się udać

  • Można podawać na podwieczorek bądź kolacje.

Artykuły na temat: leczo z parówek pieczarek i cebuli
  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Papryka dobra przy diecie

    ...w 3/4 wysokości i usuń gniazda nasienne. Do farszu potrzebujesz gotowanego ryżu (al dente). A także zeszklonych cebuli, pieczarek i mięsa mielonego (może być to drób, wieprzowina). Wbij do tego jajo(...)" z ogonkami, smarując je uprzednio oliwą. Podlej papryki wodą do wysokości 2 cm i wstaw do nagrzanego piekarnika. Wyjmij dopiero, gdy skórka się pomarszczy.  Po węgiersku Do leczo, dania...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...szklanki ryżu, marchewka, cebula, 6 pieczarek, pół litra bulionu warzywnego, oliwa, sól, pieprz Ryż podsmaż na oliwie, zalej bulionem, dodaj startą marchewkę, duś 20 minut. Podsmaż cebulkę(...) 3 sztuki. Sobota: Warzywne leczo Składniki: 2 marchewki, pietruszka, 3 pieczarki, 200 ml przecieru pomidorowego, łyżka oleju, łyżka kopru, sól Warzywa pokrój na talarki, podduś na tłuszczu, zalej...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Przysmaki na zdrowie

    ...6. miesiącu można ją dodać do zupki. Smyka po 1.-2. roku warto poczęstować cukinią duszoną, pieczoną lub gotowaną. Można ją nadziać mięsem mielonym i zapiec w sosie pomidorowym, przygotować leczo z dodatkiem papryki, pomidorów i parówek czy upiec na grillu (po zamarynowaniu w łagodnych ziołach oraz oliwie). Można też usmażyć z niej delikatne placuszki. W tym celu cukinię należy utrzeć na grubej...

  • Tak wysokich cen cebuli nie widzieliśmy od dziesięcioleci. Susza, która dotknęła Europę, sprawiła, iż zapłacimy za nią niemal dwa razy więcej niż w ubiegłym roku. Fot. Cezary Pecold / FORUM W ubiegłym roku Polaków straszyły ceny masła. Już niedługo podobny los może podzielić cebula. Chociaż trudno w to uwierzyć, może ona stać się trudnodostępnym rarytasem. Jeszcze do niedawna była jednym z najtańszych warzyw, które dodawaliśmy niemal do każdej potrawy. Niestety, w ostatnim czasie ceny cebuli...

  • Nie tylko ogórkowa

    .... Poczekaj, aż się zagotuje. Dodaj posiekany koperek. Przygotowanie: 30 minut Porcja: 245 kalorii Leczo wegetariańskie Składniki na 4 porcje: 1/2 kg marchwi, 20 dag kotletów sojowych, 1/2 kg kolorowej papryki, 2 cebule, 1/2 kg pieczarek, 4 ogórki kiszone, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki keczupu, łyżeczka cukru, 3 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, szczypta...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju dolegliwości. Przepis na domowy syrop  znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...