• Informacje na temat:

    leczo z ogorkiem

Przepisy na temat: leczo z ogorkiem
  • Sycące leczo z pomidorami

    W sam raz na lato

  • ​Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci. Są znakomitym uzupełnieniem diety, zwłaszcza tej przygotowywanej z myślą o najmłodszych.

  • Leczo wegetariańskie

    .... Dodać też przyprawę uniwersalną, paprykę, odrobinę cukru i posiekane 3 ząbki czosnku. Chwilę jeszcze dusić. Leczo powinno być ostre i dość gęste. Czas przygotowania 45 minut Jeżeli znasz dokonały...

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku lata przetworów osiągnęły już pełnię smaku, dlatego warto poznać najpyszniejsze sposoby na włączenie...

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    Ujemne temperatury nie sprzyjają różnorodności w diecie. Jednak jesienią w sklepach znaleźć można wiele warzyw, których pełnia sezonu przypada właśnie na początek najzimniejszych miesięcy w roku. Na ich czele stoi jarmuż – uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz, dlatego warto czym prędzej poznać jego wyjątkowe kulinarne możliwości.

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    Podano do stołu. Jak myślisz - to żurek czy barszcz biały? Tak, widzimy – właśnie drapiesz się po głowie, marszczysz czoło… Oto jest pytanie! Na pierwszy rzut oka bardzo podobne, a jednak inne. Zastanawiasz się, czym różnią się od siebie te dwie tradycyjne wielkanocne zupy? Spokojnie, rozwiejemy Twoje wątpliwości! Zabłyśnij w świątecznym towarzystwie!

  • Produkty sezonowe - co i dlaczego jeść latem?

    ...jest na surowo (na przykład na kanapkę czy do sałatki) świetnie nadaje się na grilla lub jako składnik gulaszu czy leczo. ·         botwinka Botwina to dostępne właśnie teraz młode liście...

  • Patison. Z czym się go je?

    ...jarzynowych, warzywnego leczo czy mięsnego gulaszu. Po ugotowaniu można podawać go z masłem i bułką tartą - jak fasolkę szparagową. Patisona, podobnie jak cukinię czy dynię, możemy także faszerować. Po...

  • Co za dużo to niezdrowo

    Razem z dietetykiem radzimy rodzicom, jak zmieniać złe nawyki żywieniowe dzieci i uczyć je, by sięgały po to, co wartościowe.

Artykuły na temat: leczo z ogorkiem
  • Leczo wegetariańskie z ogórkami małosolnymi i pestkami dyni

    Błyskawiczne i zdrowe.

  • Lecz się dietą

    Ważne zalecenia dla osób z polipami jelita grubego.

  • Czym leczą kaca w różnych krajach? Oto 13 sposobów

    Bez względu na to, pod jaką szerokością geograficzną mieszkamy, wolimy alkoholowe spotkania z przyjaciółmi od tego, co dzieje się z naszym organizmem następnego dnia. Czym najlepiej leczyć kaca? Co kraj, to obyczaj - mieszkańcy różnych regionów świata mają swoje sposoby.

  • Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa

    Ogórek, ogórek, ogórek,/Zielony ma garniturek/ I czapkę i sandały,/ Zielony, zielony jest cały - refrenu piosenki zespołu „Fasolki” nikomu nie trzeba przypominać. Tytułowe warzywo także jest w Polsce doskonale znane. Przed nami (dosłownie i w przenośni) sezon ogórkowy. Najwyższa pora uporządkować informacje na temat tego wąsatego warzywa.

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Sposoby na podagrę

    Lecz się dietą.

  • Pięć sprawdzonych sposobów  na zaparcia

    Lecz się naturalnie.

  •   Dawno, dawno temu za siedmioma górami, za siedmioma lasami świat nagle wziął i oszalał na punkcie zdrowego stylu życia. Wszyscy jak jeden mąż pobiegli...

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    Emulsje są efektywnym narzędziem służącym do wzbogacania prostych smaków, co możemy uczynić na przykład poprzez dodanie dwóch łyżek masła do smażonego na patelni makaronu, łyżki majonezu do suchej i kruszącej się sałatki z jajek lub kremowego winegretu do pokrojonych w plasterki ogórków i pomidorów w celu uzyskania prostej i smacznej letniej sałatki - pisze Samin Nosrat w swojej książce "Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki".

  • Mistrz. Absolutnie, praca zbiorowa

    O Wojciechu Młynarskim opowiadają: Artur Andrus, Jerzy Bralczyk, Krzysztof Daukszewicz, Michal Ogórek, Irena Santor i inni. Premiera 25 października.

Wideo na temat: leczo z ogorkiem
  • Zupy idealne na jesień

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" zupy na jesień. Na stole pojawiły się zupy takie jak: kalafiorowa z jabłkami, krupnik z pęczakiem i suszonymi grzybami, pomidorowa z cieciorką, chili i limonką oraz wege leczo z ogórkami. Co jest podstawą dobrej zupy?