• Informacje na temat:

    leczo z mięsem

Przepisy na temat: leczo z mięsem
  • Wegetariańskie leczo

    Papryka, pomidory i cebula to podstawa tego dania. Reszta dodatków zależy tylko od twoich upodobań. Latem polecamy wersję lżejszą – bez mięsa, za to z mnóstwem warzyw.

  • Leczo z mięsem mielonym

  • ​Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci. Są znakomitym uzupełnieniem diety, zwłaszcza tej przygotowywanej z myślą o najmłodszych.

  • Pożywne i rozgrzewające danie na nadchodzącą jesień.

  • Zimowe leczo

    Sposób przygotowania Kiełbasę i boczek pokrój w plasterki, obsmaż na łyżce oleju. Wrzuć mrożone warzywa. Wlej pół szklanki wody. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu 30 minut. Leczo dopraw solą, pieprzem, mieloną papryką i ziołami.

  • kolorowe zachęcające do konsumpcji...

  • Napoje, które leczą

    Co podać dziecku, kiedy męczy je kaszel, biegunka lub zaparcie? Podpowiadamy, które napoje złagodzą dolegliwości i szybko poprawią samopoczucie malca.

  • Sprawdzony przepis na "Leczo z mięsem i ryżem"

  • Spaghetti plus leczo

    Świeże spojrzenie na makaron.

  • Wypróbowany przepis na "Leczo"

Artykuły na temat: leczo z mięsem
  • Przeziębienie? Jedz więcej mięsa

    Dzięki diecie możemy skrócić czas choroby nawet o połowę. Warto wykorzystać to, że podczas choroby zwykle tracimy apetyt. To normalna reakcja organizmu, który musi się skupić na walce z infekcją. Dlatego nie zmuszajmy się do jedzenia, ale dużo pijmy: bulionu, wody, ziołowych naparów.

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Leczo według Andrzeja Polana

    Andrzej Polan przedstawił trzy różne przepisy na przygotowanie leczo. Który będzie twoim ulubionym?

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Lecz się dietą

    Co jeść po chorobie, by szybko odzyskać siły?

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Kiedy temperatura rośnie, pokarmy szybciej psują się i stają się zagrożeniem dla zdrowia. Najbardziej narażone na niekorzystne zmiany jest mięso. Na nie uważaj najbardziej podczas upałów i sprawdź, jak radzić sobie z tym delikatnym produktem. Fot. 123RF/PICSEL W sklepie Zanim jeszcze dokonasz zakupu mięsa w czasie, kiedy na zewnątrz powietrze osiąga zawrotne temperatury, pamiętaj o tych trzech zasadach. 1. Sprawdzaj lodówki Jeśli wybierasz mięso ze sklepowych lodówek zwracaj uwagę na to, aby...

  • Zupy: odchudzają i leczą

    ​Czy ty też za swój główny cel w nowym roku postawiłaś sobie zrzucenie paru kilogramów? A może postanowiłaś zdrowo się odżywiać i wprowadzić na stałe do swojej diety zupy? I bardzo dobrze. To ma sens.

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

Wideo na temat: leczo z mięsem
  • Co warto kupować prosto od rolnika?

    18 lutego tego roku wejdą nowe przepisy o małych rzeźniach położonych na terenach gospodarstw rolnych. Oznacza to, że konsumenci będą mogli nabywać od rolników nie tylko miód czy warzywa, lecz także mięso. O tym, co warto kupić prosto od rolnika, opowiedział szef kuchni Tomasz Jakubiak.