• Informacje na temat:

    leczo z cukinii pikantne

Przepisy na temat: leczo z cukinii pikantne
  • Leczo z cukinią z pikantnym dodatkiem papryczki habanero

  • W tym roku cukinia obrodziła, więc u nas w kuchni teraz króluje ;)

  • Prosty przepis na ostre leczo z kurczakiem

  • Leczo jest naszym ulubionym, nie tylko letnim daniem. Robię je często na obiad, a czasami nawet na kolację. To pyszne węgierskie danie obiadowe skradło nam serca już bardzo dawno. Cała moja rodzina uwielbia wygrzaną w słońcu paprykę, delikatną cukinię i pyszne mięsiste pomidory. Ta wersja lecza jest z kiełbaską podsmażaną z dodatkiem cebuli.

  • Najbardziej znana w Polsce węgierska potrwa.

  • Leczo jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Danie obowiązkowo musi być pikantne. Super smakuje i przygotowuje je nawet w środku lata :) ;

  • Sprawdzony przepis na "Pikantne leczo"

  • Pyszne leczo na II danie lub ciepłą kolację

  • Znowu wariacja na temat warzyw, ale to taki czas, kiedy uwielbiam wszelkie place targowe i znoszę z nich warzywa siatkami.

  • Przede wszystkim szybko i smacznie.

Artykuły na temat: leczo z cukinii pikantne
  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Dieta kwiatowa. Dla kogo?

    ...kielicha. Kwiaty bratka, cukinii, fiołka i nasturcji są jadalne w całości. Najlepiej przygotować je i podać od razu po zebraniu, bo szybko więdną. Pamiętaj, do jedzenia nie nadają się kwiaty(...) oraz przeciwbakteryje. Lawenda ma gorzkawy posmak, przypominający rozmaryn. Można je dodawać do ciast (np. kruchych babeczek i ciasteczek) lodów, galaretek i nalewek.  Kwiaty cukinii Zawierają...

  • Bukiety na talerzu. Jak jeść kwiaty?

    ..., skrop sokiem z cytryny i oliwą, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Warto jeść kwiaty nasturcji przy problemach z cerą, ponieważ mają działanie bakteriobójcze. KWIATY CUKINII i innych warzyw: dyni, zielonego groszku, szczypiorku, czosnku, także rzepaku - idealnie nadają się do wzbogacenia smaku letnich sałatek, omletów, jajecznicy, zapiekanek z mięsem. Kwiaty cukinii są bardzo dekoracyjne. Po...

  • Korzystaj z lata i chudnij: 7 zielonych warzyw, które ci w tym pomogą

    ...z problemami gastrycznymi. Nie kumuluje metali ciężkich, działa odkwaszająco (ważne, gdy jemy dużo mięsa). Jak ją jeść? Najczęściej robimy z niej leczo, ale można ją jeść na surowo, ze skórką...

  • Przysmaki na zdrowie

    .... w sałatce, oraz gotowaną lub też podsmażaną. Przysmak z cukinii Cukinia zwana też kabaczkiem, należy do rodziny warzyw dyniowatych. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i nie uczula. Niemowlęciu po 6. miesiącu można ją dodać do zupki. Smyka po 1.-2. roku warto poczęstować cukinią duszoną, pieczoną lub gotowaną. Można ją nadziać mięsem mielonym i zapiec w sosie pomidorowym, przygotować leczo...

  • Z różnych świata stron

    Węgierskie leczo Składniki na 4-6 porcji: 1 kg kolorowej papryki, 50 dag pomidorów, 2 duże cebule, 20 dag pieczarek, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oleju, 40 dag kiełbasy (najlepiej pikantnej), 10 dag boczku wędzonego, papryka ostra w proszku, sól, pieprz. Boczek pokroić w kosteczkę, wysmażyć na suchej patelni i zdjąć z niej. Cebulę pokroić w piórka, lekko przesmażyć na tłuszczu z boczku...

  • Pora na detoks

    ...elektrycznym lub w piekarniku. • Podwieczorek: Jabłko pieczone, surówka z marchwi i selera, doprawione sokiem z cytryny, szklanka soku pomidorowego, herbata z róży. • Kolacja: Leczo z warzyw...