• Informacje na temat:

    leczo z cukinii na zimę

Przepisy na temat: leczo z cukinii na zimę
  • Delikatne leczo dla każdego (po 12. miesiącu)

    Dzisiaj podaję wam przepis na delikatne leczo dla maluchów. Jako dodatek możesz ugotować ziemniaki, kiełbasę, ryż lub podać je z pieczywem. Jest smaczne i pożywne.

  • Patison. Z czym się go je?

    ...jarzynowych, warzywnego leczo czy mięsnego gulaszu. Po ugotowaniu można podawać go z masłem i bułką tartą - jak fasolkę szparagową. Patisona, podobnie jak cukinię czy dynię, możemy także faszerować. Po(...) w mieszance wody, octu, szczypty cukru i soli, czosnku, liści laurowych i ziela angielskiego. "Przygotowując przetwory na zimę nie możemy zapomnieć o patisonach. Te zamarynowane w occie urozmaicą nasze...

Artykuły na temat: leczo z cukinii na zimę
  • Zimą otul twarz

    Stosowanie odpowiedniej pielęgnacji pozwoli uniknąć przesuszenia, zaczerwienienia i pierzchnięcia skóry.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Jak uchronić nerki przed niewydolnością?

    Nerki starzeją się tak, jak inne narządy. Z wiekiem spada ich zdolność do oczyszczania krwi z toksyn i usuwania wraz z moczem szkodliwych produktów przemiany materii. Pogarsza się ich ukrwienie. Na zaburzenia pracy nerek wpływają też cukrzyca i nadciśnienie. Jeśli choroby te nie są właściwie leczone, aż sześciokrotnie zwiększają ryzyko rozwoju niewydolności nerek. Możesz temu zapobiec, stosując...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Odchudzaj się zdrowo i z głową

    ...tarce z ogórkiem oraz rzodkiewkami, doprawiona solą i pieprzem. Można dodać jogurt naturalny albo wkroić ugotowane na twardo jajko. Na zimę ją ukiś: na 2 kg cukinii dodaj pęczek kopru i 20 dag korzenia(...) nadwagę raz a dobrze - powoli, ale skutecznie. Sycąca cukinia Powinna znaleźć się w diecie każdej osoby, marzącej o zdrowej figurze. Regularne spożywanie cukinii poprawia trawienie i odchudza...

  • Z cukinii najczęściej robimy placki lub zjadamy ją w całości, wypełnioną aromatycznym farszem. Warto jedna pamiętać, że możemy również przygotować z niej wyjątkowo smaczne przetwory na zimę. Fot. 123RF/Picsel Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    ŚNIADANIE: Twarożek wiejski (200 g), 2 łodygi selera naciowego, pęczek rzodkiewek (do maczania w twarożku). ● OBIAD: Pieczony w folii filet z piersi kurczaka, leczo z cukinii, papryki i cebuli w sosie pomidorowym. ● KOLACJA: 150 g gotowanego łososia, salsa z rzodkiewki i marchewki, zielony groszek lub fasolka szparagowa. MAGICZNE ZUPY Dieta zupowa to idealny pomysł na zimę - jest łatwa i lekka...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Ja zarabiam, ty wydajesz

    ​ Coraz częściej związek tworzą dojrzali, ustabilizowani materialnie ludzie. Z własnymi polisami, kredytami, kontami, oszczędnościami. I z poczuciem, że "moje pieniądze są moje, nie nasze". A skoro tak, to trudniej się nimi podzielić. Szczególnie wtedy, kiedy partner przestaje pracować.

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...