• Informacje na temat:

    leczo cukinia pieczarki papryka

Przepisy na temat: leczo cukinia pieczarki papryka
  • Leczo z warzywami i grzankami

    Składniki dla 4 osób: cukinia 2 papryki słodkie 1/3 papryczki chilli 2 ząbki czosnku cebula 15 dag pieczarek 3 pomidory 250 g przecieru pomidorowego łyżka cukru 2 łyżki oliwy papryka w proszku 4 kromki bagietki świeża bazylia 3-4 pomidorki koktajlowe sól pieprz Sposób przygotowania: 1. W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekaną drobno cebulę...

  • Leczo, jakiego nie jadłaś!

    W tym daniu nie musisz ściśle trzymać się przepisu. Ważne, by duszenie zacząć od składników twardszych, a potem dodawać te, które potrzebują mniej czasu, by stały się miękkie. Wtedy leczo będzie przysmakiem pełnym kolorów oraz chrupiących warzyw.

  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    ...na oleju, do niego, po chwili dodajemy posiekane pieczarki, paprykę i cebulę. Do podsmażonych i wystudzonych składników dodajemy później ryż i roztrzepane jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami...

Artykuły na temat: leczo cukinia pieczarki papryka
  • Papryka dobra przy diecie

    ...pochodzącego z kuchni węgierskiej, oprócz papryki dodaj cukinię, pieczarki, kukurydzę, cebulę, fasolkę, koncentrat pomidorowy i czosnek. Smak leczo zaostrzysz papryczkami chili. Do leczo świetnie pasują parówki(...)Zawiera też witaminy B i E (najwięcej żółta), wapń, potas, żelazo i magnez. Dołącz dania z papryką w roli głównej do swojego menu - nawet podgrzana i upieczona papryka nie straci witamin. Jedz jej...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Co warto jeść na poprawę nastroju

    ...z kawałkami gorzkiej czekolady i orzechami,  herbata z dzikiej róży. Kolacja Leczo z bakłażana, cukinii, pomidora, papryki, cebuli i czosnku, chleb razowy, sok jabłkowy.

  • Co należy jeść, gdy ma się cukrzycę

    ...z selerem naciowym, pieczarkami i pomidorami, ziemniaki z wody, sok z aronii.  Podwieczorek  Serek wiejski z pestkami słonecznika, startym jabłkiem i cynamonem, woda mineralna.  Kolacja  Leczo...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...3 sztuki. Sobota: Warzywne leczo Składniki: 2 marchewki, pietruszka, 3 pieczarki, 200 ml przecieru pomidorowego, łyżka oleju, łyżka kopru, sól Warzywa pokrój na talarki, podduś na tłuszczu, zalej(...), pieczarki. Dodaj do ryżu, przypraw. Wtorek: Kurczak z kaszą i cykorią Składniki: 200 g piersi kurczaka, oliwa, sól i pieprz, 6 łyżek ugotowanej kaszy gryczanej, cykoria, jabłko, łyżka jogurtu, 2 orzechy...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...papryka Zmiksuj wszystkie składniki, dopraw do smaku solą oraz papryczką chili. Zjedz z grahamką i kilkoma pomidorkami koktajlowymi. Szybki lunch do pracy Możesz zjeść na ciepło lub na zimno. W pracy nie zapominaj o posiłku. Zjedz go 3 godziny od śniadania. Ale w pracowniczym bufecie możesz mieć problem ze znalezieniem czegoś dla siebie. Dlatego wieczorem przygotuj zdrowy lunch. Leczo...

  • Z różnych świata stron

    ..., mieszając. Dodać pieczarki, odparować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokrojone wrzucić do papryki. Całość dusić, aż papryka zmięknie. Dodać pokrojoną w krążki kiełbasę i drobno posiekany czosnek(...)Węgierskie leczo Składniki na 4-6 porcji: 1 kg kolorowej papryki, 50 dag pomidorów, 2 duże cebule, 20 dag pieczarek, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oleju, 40 dag kiełbasy (najlepiej pikantnej), 10

  • ​Dieta w nietolerancji laktozy, czyli jak uniknąć problemów z żołądkiem

    Wiele osób nie jest w stanie spożywać mleka i przetworów mlecznych. Laktoza, która jest w nich zawarta, sprawia, że odczuwamy duży dyskomfort. Co jeść, aby jej uniknąć, radzi Alicja Kalińska z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Przysmaki na zdrowie

    .... w sałatce, oraz gotowaną lub też podsmażaną. Przysmak z cukinii Cukinia zwana też kabaczkiem, należy do rodziny warzyw dyniowatych. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i nie uczula. Niemowlęciu po 6. miesiącu można ją dodać do zupki. Smyka po 1.-2. roku warto poczęstować cukinią duszoną, pieczoną lub gotowaną. Można ją nadziać mięsem mielonym i zapiec w sosie pomidorowym, przygotować leczo...