• Informacje na temat:

    lazanki z miesem i kapusta

Przepisy na temat: lazanki z miesem i kapusta
  • Wegetariańskie łazanki z kurkami

    Łazanki nie muszą być nudne. Wystarczy, że zamiast mięsa dodasz do nich smakowite kurki.

  • Przygotowanie: Pokrojoną kapustę (jak na bigos) ugotować z mięsem mielonym i kostkami rosołowymi (można dodać trochę oliwy lub wody, żeby kapusta nie była "sucha"). Gotować mieszając, aż mięso będzie gotowe i kapusta miękka. Na koniec wymieszać z uprzednio ugotowanym makaronem. Bardzo proste, tanie i smaczne danie. Smacznego!

  • Pomysł na prosty obiad

    Kulinarne abc.

  • Wigilijne przysmaki dla smyka

    Atmosfera Gwiazdki i smak świątecznych potraw to zazwyczaj jedne z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. Warto więc, by nawet niemowlę mogło zjeść odrobinę barszczu czy rybki. Podpowiadamy, jak przyrządzić tradycyjne potrawy dla malca.

Artykuły na temat: lazanki z miesem i kapusta
  • Szybki bigos

    Do dania pasują łazanki ze skwarkami.

  • Dominika Wójciak "Warzywo. 100 sposobów na jarzynę"

    111 pomysłów na pyszne dania bez mięsa.

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • Za 3 miesiące zostanie babcią

    Jest radość, ale i dylemat: piosenkarka zastanawia się, czy nie powinna wrócić do USA i być bliżej córki, która na pewno będzie jej potrzebować...

Wideo na temat: lazanki z miesem i kapusta
  • Jak zrobić łazanki?

    Łazanki to klasyka polskiej kuchni. To proste danie składa się z podsmażonego boczku, kiszonej kapusty i makaronu w charakterystycznym kształcie kwadratów. Tradycyjna wersja wymaga również dodania grzybów, można użyć również kiełbasy czy mięsa. Smakuje wyśmienicie - to genialne połączenie delikatności makaronu z lekką kwaśnością kapusty i wyjątkowym smakiem mięsa. Zobaczcie, jakie to proste!