• Informacje na temat:

    łazanki jak robic

Przepisy na temat: łazanki jak robic
  • Dominika Wójciak: Warzywa to dla mnie temat rzeka

    ...brukselka. Zazwyczaj kojarzymy to warzywo ugotowane w wodzie i podane z zasmażaną bułką tartą. Jakie są twoje pomysły na brukselkę? - Przede wszystkim brukselka świetnie smakuje na surowo. Jeżeli się ją poszatkuje, można traktować ją jak białą kapustę. Wówczas można ją udusić, zrobić z niej łazanki, usmażyć z chili i dodać do makaronu albo podsmażyć z dynią z odrobiną wędzonej papryki wbić w to...

  • Nie jest to może najbardziej wyszukane danie, nie jest również zbytnio fotogeniczne, ale w mojej rodzinie absolutnie wielbione za smak i aromat ;-)

  • Można wykorzystać różne skrawki wędlin co daje za każdym razem inny smak potrawy. Czasami dla odmiany do tej potrawy razem z wędliną dodaję pokrojone w paski i usmażone pieczarki.

  • Dziś łazanki :-)

  • Bardzo dobre i smaczne danie. Lubię dania które n adrugi dzień smakują jeszcze lepiej niż w pierwszy:)

  • Łazanki z tego przepisu najbardziej smakują mi i mojej rodzince.Dodatek grzybów i kiełbasy daje fajny smak potrawie.Osoby którym "sprzedałam"ten przepis robią tylko taką wersję i mówią,że jest najlepsza:)

  • Pyszna i bardzo zdrowa odmiana łazanek. Takich jeszcze z pewnością nie jadłaś/eś

  • Nasza wersja łazanków. Makaron niełazankowy, ale smakują pysznie. Wersja bez mięsa - lekka i szybka.

  • Tanie tanie tanie a jakie pożywne;)

  • Wiecie jak to jest prowadzić bloga kulinarnego? To Wam powiemy. Gotujecie i gotujecie, klasyka, domowe obiady często schodzą na dalszy plan. A my jak po powrocie z wakacji, domagamy się tzw. schaboszczaka, a w tym przypadku łazanek i ukochanych grzybów.

Artykuły na temat: łazanki jak robic
  • Beata Sadowska: Długo wierzyłam w św. Mikołaja

    Paulina Persa: - Jak w dzieciństwie dowiedziała się pani, że św. Mikołaja tak naprawdę nie ma? Beata Sadowska: - Przyznam, że długo w tego Mikołaja wierzyłam. Któregoś razu chyba moja mama - albo(...) w nocy, kiedy my z bratem zasypiamy. - Jednak to było jak miałam już ładnych parę lat, więc długo ta wiara była i była magiczna. Te święta były zaczarowane i zasypiało się z taką ekscytacja, z takimi...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Żaden inny dzień nie pachnie jak polska Wigilia Magda Gessler (63 l.) jurorka w programie MasterChef, prowadzi "Kuchenne rewolucje", jest właścicielką kilku restauracji, autorką wielu książek kulinarnych. Zapach świąt jest niezmienny od lat. Żaden inny dzień nie pachnie tak jak polska Wigilia i święta... pieczonym pasztetem z dziczyzny, karpiem po żydowsku, kapustą z grzybami... Pachną...

  • Kalejdoskop kształtów i kolorów

    ...- małe muszelki nadają się do zup, zapiekanek i sosów; - łazanki - niezbyt duże kwadraty do zup i dania łazanki; - risi - makaron w kształcie ryżu do zup; - makaron sojowy - nitki najczęściej(...) smaków i konsystencji (makaronów) jest trochę jak ubieranie się zależnie od pogody: w słoneczny dzień wolisz cienką kurtkę i lżejsze, delikatne owoce morza lub coś cukiniowo- cytrynowego w charakterze...

  • Świąteczne przysmaki gwiazd

    Gwiazdy zdradzają nam, jakie są ich ulubione potrawy świąteczne, bez których Wigilia nie mogłaby się odbyć.