• Informacje na temat:

    lazania z miesem i szpinakiem

Przepisy na temat: lazania z miesem i szpinakiem
  • Kalafiorowo-szpinakowa z mięsem i oscypkiem

    To strzał w dziesiątkę, kiedy burczy w brzuchu. Wystarczy porcja zapiekanki, by najeść się do syta!

  • Zapiekanki makaronowe

    ....  4. Jajka połącz z mlekiem i wszystkimi serami. Przypraw gałką. Połową sosu posmaruj kurczaka. Rozłóż pomidorki i resztę makaronu. Polej pozostałym sosem. Piecz 30 minut w 180°C.  Lazania ze szpinakiem Sposób przygotowania 1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj szpinak, smaż dalej, aż się rozmrozi i odparuje prawie cały płyn. Wymieszaj z pokruszoną fetą...

  • Potrawy na cały tydzień

    Lazania brokułowa Sposób przygotowania 1. Brokuły i fasolę ugotuj, odcedź, przelej zimną wodą i odstaw. Na oliwie zrumień posiekaną cebulę, dodaj przeciśnięty czosnek i brokuły. Smaż minutę i zalej śmietaną. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i oregano. Dodaj sos sojowy i starty ser.  2. W naczyniu żaroodpornym ułóż płaty makaronu. Wyłóż połowę brokułów, fasolki, kulki mozzarelli...

  • Pomysły na jesienny obiad

    .... Lazania z serem i cukinią Sposób przygotowania 1. Roztop masło, dodaj mąkę, zalej bulionem i mlekiem. Wsyp tarty ser, przypraw.  2. Brytfannę wyłóż płatami makaronu. Posmaruj sosem, ułóż...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...°C. Sok z pieczeni zagotuj z dodatkiem śmietany i wina. Dopraw, polej pieczeń.   Lazania Sposób przygotowania 1. Zrumień cebulę, dodaj mięso, smaż. Wrzuć pokrojone pomidory i wlej przecier...

Artykuły na temat: lazania z miesem i szpinakiem
  • Szpinakowa lasagna

    Sposób przygotowania: 1. Szpinak blanszujemy w osolonym wrzątku i odcedzamy, nie wylewając wody. Dodajemy do niej łyżkę oliwy i gotujemy płaty lazanii, uważając, żeby się nie skleiły. Wyjmujemy i układamy pojedynczo na talerzu.  2. Fetę rozgniatamy widelcem i mieszamy z oregano, gałką muszkatołową oraz szpinakiem. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian warstwę ciasta i nadzienia, które...

  • Grajmy latem w zielone

    "Grasz w zielone? Gram!" - brzmiały słowa dziecięcej wyliczanki. W zielone powinien grać każdy, niezależnie od wieku. Potrawy z zielonych warzyw sprzyjają naszemu zdrowiu, a latem jest o nie najłatwiej. Urozmaicajmy swoje dania o zielone warzywa, a poczujemy przypływ sił witalnych.

  • Cudeńka z makaronu

    ...sosem mięsno-pomidorowym i posyp starty serem. Rada: Danie można ozdobić świeżymi listkami oregano lub bazylii. Lazania z grzybami Przygotowanie: 80 minut. Porcja: 310 kilokalorii...

  • Obiad z mrożonki

    Mrożone warzywa można wykorzystać do zup, ale też do dań wykwintnych.

  • Z serem pleśniowym

    ...szpinakiem, posypać pokruszonym serem. Ogórki faszerowane Składniki na 16 porcji: 1 długi ogórek sałatkowy, 3 pomidory, pół pęczka tymianku, 25 dag sera pleśniowego np. roquefort, 15 dag jogurtu...