• Informacje na temat:

    łatwy szybki bigos

Przepisy na temat: łatwy szybki bigos
  • Soczewica zachwyca

    ...przecieru i przypraw czosnkiem, kuminem, solą oraz pieprzem. Pożywny bigos Może na jesienne wieczory przygotujesz bigos z soczewicą? Jeśli kapusta jest mało kwaśna, danie pod sam koniec przypraw...

Artykuły na temat: łatwy szybki bigos
  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    .... Szybko zagotuj. Przecedź. Dodaj cukier (1:1). Zagotuj. Gorącą galaretkę wlej do słoików i zamknij. Powidła nadają się jako dodatek do mięs, białego sera, ciast, bigosu (śliwkowe). Mają bogaty...

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Soczewica zachwyca!

    ...i przypraw czosnkiem, kuminem, solą oraz pieprzem. Pożywny bigos Może na jesienne wieczory przygotujesz bigos z soczewicą? Jeśli kapusta jest mało kwaśna, danie pod sam koniec przypraw sosem sojowym. Nie...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...

  • Jak wspomóc spalanie tłuszczyku... bez sportu

    ...dodatkami, np. w formie bigosu) jest niskokaloryczna, pożywna i ma dużo wit. C, niezbędnej w odchudzaniu. ● Zielone warzywa: sałaty, natka, zielona część pora i selera są bogate w błonnik organiczny...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć aromatycznego bigosu. Zobaczcie, jak go zrobić. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas cierpliwości, jednak warto pamiętać, że przygotowany z dbałością może stać się hitem naszego świątecznego biesiadowania....

  • Kobieta na Zanzibarze

    ...śledziami, bigosem i sernikiem. Gdy jestem w Polsce, tęsknię za bliskością przyrody, dźwiękami natury, gorącym Oceanem Indyjskim, świeżymi owocami morza, mango, papają, avocado, ciepłym, wilgotnym...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Reguły żywienia rocznego brzdąca

    ...schabowego z kapustą albo bigos. Przeciwnie. Kuchnię domową warto przystosować do potrzeb dziecka (przynajmniej na jakiś czas). Potrawy, które smyk będzie jadł razem z wami, powinny być lekkostrawne...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...