• Informacje na temat:

    latwe ciasto makowe

Przepisy na temat: latwe ciasto makowe
  • Jagodowiec makowy

    ...waniliowego albo trochę skórki startej z cytryny. Wbij jajka. Dodaj wyrośnięty zaczyn oraz pozostałe mleko. Zagniataj ciasto, aż zacznie odchodzić od rąk i ścianek miski. Wtedy wlej stopione masło. Ponownie zagnieć. Ciasto przykryj i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.  3. Z podanych składników zagnieć kruszonkę i włóż ją do lodówki. Kiedy ciasto drożdżowe podwoi swoją objętość, ponowie je zagnieć...

  • PYCHOTKA

  • Ciasto-choinka - efektowne i łatwe

    Zdarza się, że ktoś nigdy nie piekł ciasta na święta, a chciałby w tym roku zabłysnąć przed rodziną. Wówczas może zrobić proste w wykonaniu ciasto-choinkę.

  • Tanie smaczne i latwe

  • Warkocz makowy

    Składniki: Farsz makowy: 850 g masy makowej np. Bakalland 100 g żurawiny z sokiem z granatu Ciasto: 250 g mąki tortowej 50 g masła 150 ml mleka(...). Dosypujemy do tego przesianą mąkę i drożdże. Wszystko powoli wyrabiamy, delikatnie dolewając mleko. Gotowe ciasto powinno być na tyle zwarte, aby łatwo można je było rozwałkować. Odstawiamy je w ciepłe...

  • przepyszne

  • Przedświąteczna szkoła bab

    ...miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie dodać ciepłe jajka, resztę cukru i rozpuszczone, ale nie gorące masło. Wyrobić ciasto rękami, aż będzie odstawało od stolnicy. Wyrobione ciasto przełożyć do(...) ściereczką i odstawić, żeby zaczyn wyrósł. 2. Żółtka ubić z cukrem pudrem na pulchny krem. Porcjami dodawać do zaczynu razem z pozostałą mąką i dokładnie wyrobić, by ciasto odstawało od miski i ręki...

  • Ciasto makowe szybkie, smaczne, wilgotne ,znika również szybko. Polecam może na święta?

  • Wato poświęcić czas na jego przygotowanie

  • Delikatne, rozpływające się w ustach. Polecam!! :-)

Artykuły na temat: latwe ciasto makowe
  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...października, nastawiam ciasto na pierniki. Bo ciasto na pierniki powinno leżakować minimum 4 tygodnie. A na początku grudnia zabieram się za pieczenie. Każdego roku piekę z półtora tysiąca pierników...

  • O świętach, miłości i wspomnieniach z dzieciństwa

    ..., karp w kilku postaciach, faszerowany szczupak, śledzie. Na deser było białe mleczko makowe do picia, z przecieranego kilka razy maku. Mleczko najlepiej smakowało ze śleżykami. To takie maleńkie suche...