• Informacje na temat:

    latwe ciasto drozdzowe ze sliwkami

Przepisy na temat: latwe ciasto drozdzowe ze sliwkami
  • Drożdżówki ze śliwkami

    Składniki: Zaczyn: ●35 g świeżych drożdży ●łyżka cukru ●1/2 szklanki mąki ●1/2 szklanki lekko ciepłego mleka; Ciasto: ●jajko ●żółtko ●1/4 kostki masła ●1/2 szklanki mleka ●1/2 szklanki(...), mleko i masło. 2. Wszystkie składniki ciasta dokładnie wyrób razem (możesz to zrobić zarówno ręcznie, jak i przy użyciu miksera z końcówkami do wyrabiania ciasta). Ciasto powinno być elastyczne, miękkie...

  • w moim ogrodzie sliwki juz pyszne wiec przyszedl czas na ciacho z wegierkami;) przepis z internetu.

  • Śliwkowe ciastka z pysznymi dodatkami

    Bułeczki z budyniem i kruszonką Sposób przygotowania: 1. Ciasto: mleko lekko podgrzej. Wymieszaj z drożdżami. Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj do niej cukier. Dobrze wymieszaj. 2. Do sypkich składników dodaj sól. Wlej mleko z drożdżami. Dołóż jajko i miękkie masło. Dobrze zagnieć. Ciasto odstaw na 1 godz. 3. Nadzienie: śliwki wypestkuj, pokrój.  Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotuj...

  • Bardzo proste ciasto zwane też "drożdżowe z lodówki" ... świetny przepis dla tych którym drożdżowe nigdy nie wychodzi.

  • po prostu pyszne i nie bardzo slodkie

  • Jesienne. Śliwkowe. Drożdżowe. Pyszne!

  • Proste,szybkie i pyszne najlepiej smakuje z lodowki

  • ciasto ze śliwkami. Piekłam na dużej blaszce 25x36cm. Można upiec na mniejszej wtedy bedzie wyższe

  • Mięciutkie wilgotne przepyszne:)

  • To moje drugie podejście do ciasta drożdżowego. Za pierwszym razem był widowiskowy zakalec. Teraz poszło mi znacznie lepiej :) Zapraszam na wersję ze śliwkami :)

Artykuły na temat: latwe ciasto drozdzowe ze sliwkami
  • No wlasnie je upieklam:) To taki niemiecki przepis... Nasze ciasta drozdzowe to maja 5 cm i sa bosko puszyste:))) I duzo kruszonki moja babcia robila:))))...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Skuteczny plan walki ze zgagą

    ...(gotowanych, chudych, lekko doprawionych) posiłków dziennie. Polecam chude mięso, ciasto drożdżowe, biszkopty, gotowane warzywa, niekwaśne owoce. Dzięki temu ominą nas i zgaga, i kłopoty z żołądkiem(...): Muesli zalane jogurtem naturalnym, czerstwe ciasto drożdżowe, maślanka z obniżoną zawartością tłuszczu, kanapka z czerstwego jasnego pieczywa z plastrem upieczonej piersi kurczaka. • Obiad...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Smaczne święta malucha

    ...siódmego roku życia nie powinny ich jeść. Dziecko nie musi próbować wszystkich potraw. Niech zje tyle, co zawsze, np. barszcz i rybę. Ciasto podaj mu na podwieczorek. Ciasto i słodkości: Jak najmniej cukru, maku i... miodu Możesz podać bez obaw Najlepsze będą serniki (bez spodu oraz bez orzechów, które mogą uczulać)  lub klasyczne drożdżowe ciasto. Jako deser sprawdzą się też...

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Potęga zapachu

    ​O tym, czy jesteś dla kogoś atrakcyjna, decyduje nie tylko twój wygląd. Równie ważna jest... naturalna woń twojego ciała. Ty sama, wybierając partnera, także zupełnie nieświadomie kierujesz się jego zapachem.​

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Potęga zapachu

    ​O tym, czy jesteś dla kogoś atrakcyjna, decyduje nie tylko twój wygląd. Równie ważna jest... naturalna woń twojego ciała. Ty sama, wybierając partnera, także zupełnie nieświadomie kierujesz się jego zapachem.​

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...