• Informacje na temat:

    łata wołowa

Przepisy na temat: łata wołowa
  • Zupa pho - wietnamski rosół dla duszy

    Zupa pho to wietnamski rosół dla ducha. Jednak Paweł Krysiak z Instytutu Sztuki Kulinarnej zachęca, żeby jeść ją latem, nie zimą. Bo jak wiele dań kuchni orientalnej, zupa pho, w przeciwieństwie do naszego babcinego rosołu, ma właściwości wychładzające.

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    Rosół to niezaprzeczalnie król niedzielnego obiadu, stały bywalec polskich stołów. Ochoczo serwowany na co dzień i od święta. Wszyscy doskonale znamy oraz doceniamy jego wyjątkowy smak. Co takiego ma w sobie, że możemy go jeść i jeść? Poznaj tajemnice rosołu oczko po oczku!

  • Natura i tradycja na talerzu

    Nie jesteś miłośniczką fast foodów i jedzenia w biegu? To świetnie! Spróbuj zrobić krok dalej i zacznij prowadzić zdrową kuchnię. Na tej zmianie skorzysta nie tylko twoje dziecko!

Artykuły na temat: łata wołowa
  • 5 sposobów, które sprawią, że twój mózg pozostanie sprawny przez długie lata

    Za twoje problemy z pamięcią i koncentracją najczęściej odpowiadają zmęczenie i stres. Ostatnio naukowcy dowiedli kolejnych zależności pomiędzy sposobem życia a kondycją umysłu. Warto z ich odkryć skorzystać.

  • Jadłospis dla planety

    ​Chwila słabości i wołowy burger trafia na talerz. Mały grzech, ale pomnożony przez miliard zagraża światu. Jemy za dużo mięsa i cukru, mało warzyw. To ma wpływ na zdrowie i na zasoby Ziemi. Za 20 lat planeta nas nie wyżywi, ponieważ produkcja mięsa pozbawi ją rezerw wody i ogołoci z upraw. Czeka nas asceza? Nie, raczej... fleksitarianizm. Czyli czasem kotlet, ale częściej soczewica i fasola. Przetrwamy.

  • Mój urodzinowy obiad w 2* Michelin, w Zamku Cordeillan-Bages 1

     Na tym zdjeciu danie dzieciece: poledwica wolowa, ziemniaki sauté, purée z pasternaku z brunoise z warzyw.       Na zdjeciu tytulowym mini przystawka...

  • Witamina D3 tak wiele potrafi!

    .... maśle i serach żółtych: szwajcarskim, parmezanie, camembercie, edamie. Stosunkowo bogatym jej źródłem są również jajka, szczególnie żółtka oraz wątróbka - wieprzowa i wołowa.

  • Ważna witamina

    ...mlecznych, m.in. maśle i serach żółtych: szwajcarskim, parmezanie, camembercie, edamie. Stosunkowo bogatym jej źródłem są również jajka, szczególnie żółtka oraz wątróbka - wieprzowa i wołowa. 

  • Nasyć się latem

    Pieczeń wołowa z sosem migdałowym (dla 6 osób) Czas przygotowania: 40 minut Poziom trudności: 2 Składniki: 1,2 kg polędwicy wołowej, 60 ml oliwy extra virgin, 2 pęczki jarmużu drobno(...) popełnić podczas pieczenia ciasta Sałata rzymska z parmezanem i anchois (dla 4 osób) Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: 2 Składniki: 12 kromek bagietki, 4 łyżki oliwy...

  • Witaminę B12 dostarczysz sobie z roślin?

    Przyswajalna dla człowieka występuje tylko w żywności pochodzenia zwierzęcego. Jeśli więc jesteś weganinem lub zamierzasz przejść na dietę wegańską, czyli całkowicie roślinną, lepiej zadbaj o skuteczne dostarczanie sobie witaminy B12. Jej niedobór prowadzi do poważnych kłopotów zdrowotnych. To mit.

  • Witamina D3 tak wiele potrafi!

    ...i serach żółtych: szwajcarskim,parmezanie, camembercie, edamie. Stosunkowo bogatym jej źródłem są również jajka, szczególnie żółtka oraz wątróbka - wieprzowa i wołowa.

  • Zatrzymajmy czas!

    Proste sposoby, by żyć dłużej i nie chorować.

  • Wrodzona przepuklina przeponowa: Co trzeba wiedzieć

    ...inicjowana jeszcze na oddziale, a potem kontynuowana w domu. Dzieci z WPP często mają odkształcenia kręgosłupa, żeber i klatki piersiowej. Zwłaszcza te, u których została wszyta łata. Niestety...