• Informacje na temat:

    lasagne z serem

Przepisy na temat: lasagne z serem
  • Lasagne

    Czas, by ulubione danie kota Garfielda z kultowego komiksu zagościło na twoim stole. Smak lasagne domowej roboty nie ma sobie równych, a sekretem naszego przepisu jest wyborny sos beszamelowy z serem.

  • Lasagne

    ...żaroodporne wysmaruj masłem. Wyłóż makaronem, przykryj warstwą sosu i posyp serem. Czynności powtarzaj aż do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna pozostać warstwa makaronu. Posyp ją serem...

  • Lasagne z serem

    Sposób przygotowania: 1. Boczek pokrój, podsmaż, dodaj cebulę i czosnek. Rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszając, dolewaj mleko, tak by powstał sos beszamelowy. Dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dołóż sery pleśniowe, boczek z cebulą i czosnkiem oraz śmietanę. 2. Układaj warstwy makaronu i sosu. Posyp serem, ułóż jabłka, piecz 45 minut. Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny...

  • Klasyczne lasagne

    ...kuchence i mieszaj, aż zgęstnieje. Dodaj ricottę i gałkę. 4. Wyłóż dno naczynia płatami lasagne.Nałóż na połowę mięsa, następnie połowę warzyw, 1/4 sosu i 1/4 sera. Następnie powtórz warstwy. Polej po wierzchu resztą sosu, posyp pozostałym serem i orzechami.5 Piecz 40-45 minut. Po wyjęciu odstaw na 5 minut, po czym pokrój. Podawaj z sałatą.

  • Lasagne z serkiem wiejskim i szpinakiem

    ...do lasagne (niegotowane), ponownie szpinak, serek, makaron i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinien być serek wiejski. Następnie posypać startym serem żółtym, oprószyć delikatnie...

  • Lasagne w wersji bardzo pomidorowej

    ...jednolitą, gładką konsystencję. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.  3. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym rozłóż warstwami pomidory, płaty lasagne, plastry cukinii i beszamel do wyczerpania składników. Wierzch posyp tartym serem i połóż plastry pomidorów.  4. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C (z funkcją góra-dół) przez 40 min. Przed podaniem udekoruj kaparami, oliwkami i bazylią.

  • Lasagne

    Prezentujemy przepis na doskonałą lasagne dla całej rodziny.

  • Walentynkowa kolacja: Lasagne z curry i mlekiem kokosowym

    ..., aż powstanie lekko gęsty sos. Dodaj do smaku, sól, pieprz i curry. 3. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i wlej 2 łyżki mleka kokosowego. Ułóż luźno płaty lasagne, wyłóż połowę warzyw w sosie...

  • Lasagne w nowej wersji z łososiem

    Łososia możesz zastąpić tańszą makrelą

  • Lasagne

    Składniki na 6 porcji: - 1/2 opakowania lasagne, - 1 kg świeżego lub 2 paczki mrożonego szpinaku, - 20 dag żółtego sera, - cebula, łyżka bazylii, 4 łyżki mąki, - 2 ząbki czosnku, szklanka mleka(...), podsmażyć. Włożyć szpinak i bazylię, wlać kilka łyżek mleka, przyprawić. Dusić około 5 minut. Wlać roztrzepane jajka. Smażyć, aż się zetną. Do formy posmarowanej masłem kłaść kolejno płaty lasagne i szpinaku...

Artykuły na temat: lasagne z serem
  • Lasagne z kurczakiem

    ...i wino. Gotuj, aż sos zgęstnieje.  2. Brytfannę posmaruj masłem, a dno pokryj warstwą beszamelu. Połóż na nim ugotowane płaty lasagne, wyłóż mięso, grzyby i sos pomidorowy. Posyp niewielką ilością sera. Nakładaj kolejne warstwy, aż do zużycia wszystkich składników. Całość zalej resztą beszamelu i posyp serem. Piecz w temperaturze 160°C przez 50 minut.  Zobacz także:

  • Lasagne z kozim serem

    ..., tymianek, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy na puszystą masę. 3. Płaty lasagne obgotowujemy w osolonej wodzie, studzimy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dno wykładamy trochę masy serowej, na nią płaty lasagne, a następnie szpinak. W ten sam sposób układamy kolejne dwie warstwy. Resztą sera smarujemy wierzch i zapiekamy 35 minut w 180ºC. 4. Upieczoną lasagne dekorujemy gałąz kami...

  • Szpinakowa lasagna

    ...oprószamy solą i pieprzem. Ostatnią warstwą powinien być makaron. Polewamy go bulionem i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w 180°C ok. 30 minut.   Zobacz także:

  • Wiosenne lasagne

    ...wsypać starty na grubej tarce ser, mieszać do rozpuszczenia. Doprawić. 3. Wysmarować masłem formę do zapiekania, położyć 3 płaty lasagne. Polać 1/4 sosu, przykryć kapustą, szparagami i groszkiem. Ułożyć jeszcze dwie warstwy, zakończyć sosem, serem i bułką tartą. Zapiekać ok. 40 min w temp. 200°C. Przybrać natką.

  • Lasagne z sosem pomidorowym

    .... 4 Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Wyłóż makaronem, przykryj warstwą sosu i posyp serem. Czynności powtarzaj aż do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna pozostać warstwa makaronu. Posyp ją serem i zapiekaj przez 30 minut w 200 st. C. Zobacz także:

  • Zapiekanka á la lasagne

    Mięso umyj i zmiel dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. Stwórz gęsty, aromatyczny sos. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso. Dodaj puszkę pomidorów i przyprawę do lasagne. Całość wymieszaj(...) i delikatnie polej go częścią śmietany. Czynność tę powtarzaj, aż powstaną 3 warstwy. Wierzch polej śmietaną i wygładź nożem. Posyp startym serem. Zapiekankę dokładnie przykryj folią aluminiową. Wstaw...

  • Warzywna lasagna

    ...naczynie posmaruj pozostałym masłem. Dno wyłóż płatami makaronu, posmaruj beszamelem, wyłóż warzywa, posyp serem. W ten sam sposób przygotuj dwie warstwy zapiekanki. Przykryj pozostałymi płatami makaronu, posmaruj sosem beszamelowym i posyp serem. Piecz ok. 45 min w temp. 180°C. Zobacz także:

  • Wegetariańska lasagna z sosem beszamelowym

    ..., posypać serem. Piec 60 min w 160°C. Udekorować natką. Zobacz także:

  • Lasagne z kapustą i łososiem

    Ryba jest smaczna nie tylko w wersji smażonej. Warto ją też upiec lub zrobić z niej pyszną zupę

  • Lasagne ze szpinakiem

    Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek pokroić, zeszklić na oleju. Dodać opłukany szpinak, udusić, przyprawić. 2. Zrobić sos: mąkę zasmażyć z masłem, wlać...

Wideo na temat: lasagne z serem
  • Jak zrobić lazanię? Przepis na klasyczną lasagne

    Lasagne, czyli lazania, to jedna z najpopularniejszych i najbardziej rozpoznawalnych potraw kuchni włoskiej! Charakterystyczny makaron w postaci prostokątnych, dużych płatów ciasta przełożony przepyszną, mocno aromatyczną masą z mięsa mielonego, pomidorów, beszamelu i sera - to świetny pomysł na ciepłą przekąskę lub pełny, sycący obiad, którego smak na długo pozostaje na podniebieniu! Jak zrobić

  • Afrodyzjaki w kuchni

    Uczestniczka programu "MasterChef" Monika Goździalska zaprezentowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z dostępnymi o tej porze roku afrodyzjakami. Goździalska podała szaszłyki z krewetek na musie mango z chili, lasagne z leśnych grzybów z pomidorkami, łososia marynowanego w białym winie oraz ravioli z podgrzybkami i serem ricotta z masłem bazyliowym. Czy Marcin Prokop po degustacji poczuł się