• Informacje na temat:

    lasagne pomidory suszone mozzarella

Przepisy na temat: lasagne pomidory suszone mozzarella
  • Wegańska lazania z tofu

    ..., 2 posiekane marchewki, łyżkę soli, 60 ml sosu sojowego, 50 g brązowego cukru, cukru trzcinowego lub syropu klonowego, 3 posiekane ząbki czosnku, 2 łyżki suszonej bazylii, 2 łyżki suszonego oregano, 1/2 łyżki mielonej czerwonej papryki, 3 opakowania (3 x 750 ml) pomidorów pokrojonych w kostkę, sól i pieprz. Oprócz tego: 12 płatów makaronu lasagne, 1 bakłażan, w plasterkach, 120 g wegańskiej...

  • Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca.

  • Wypróbowany przepis na "Bolońskie lasagne"

  • Wspaniałe jako dodatek do dań wszelkiej kategorii i jako przystawki.

  • koncentracja smaku pomidora zamknięta w złotym płynie

  • smaczne, przepis od mojej siostry, znaleziony w internecie, nieco przez nią zmodyfikowany

  • Zastosowanie w zależności od bogatej wyobraźni :) (Przepis powstał na skutek niedosytu po spróbowaniu gotowego produktu, którym poczęstowała mnie sąsiadka)

  • Ot, nasz sobotni obiad. :)

  • Lasagne, czyt. "lazania", to popularne i pyszne włoskie danie, od pewnego czasu często obecne również na polskich stołach. Jesienią warto przyrządzić je nieco inaczej niż w tradycyjny sposób- świetnym mianowicie pomysłem jest zastąpienie klasycznego makaronu do lasagne pożywnym i wartościowym sezonowym warzywem- cukinią! Potrawa tylko na tym zyskuje, zapewniamy!:)

  • Przepis wart wypróbowania: "Suszone pomidory"

Artykuły na temat: lasagne pomidory suszone mozzarella
  • Prosta kuchnia włoska

    Zrób lasagne, cannelloni lub małe pierożki i poczuj się jak w pięknej, słonecznej Italii!

  • We włoskim stylu

    ...dań włoskich, listki bazylii do dekoracji. Suszone pomidory pokroić na kawałeczki. Mozzarellę osączyć z zalewy, grubo zetrzeć na tarce. Kotlety oczyścić, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem(...). Czosnek obrać, posiekać i razem z cebulą zeszklić na pozostałym oleju. Dołożyć pokrojone w kawałki pomidory z puszki i bulion. Wymieszać i gotować na dużym płomieniu 5 minut. Przyprawić do smaku ziołami...