• Informacje na temat:

    kwasne miesa jak zrobic

Artykuły na temat: kwasne miesa jak zrobic
  • Jak załagodzić silny refluks?

    ...nieprzyjemne objawy, jak paląca zgaga (czasem jest tak silna, że możesz czuć rozrywający ból w klatce piersiowej przypominający zawał, pieczenie języka, ból gardła, chrypka, pochrząkiwanie. Jak złagodzić te(...). Podobnie jak dania doprawiane ostrymi przyprawami oraz cebulą, a także marynaty z octem czy sałatki z sosem winegret. Podrażniają błonę śluzową żołądka i nasilają objawy. Dodawaj do dań łagodne...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Borelioza - jak się przed nią chronić?

    ...głowy i po jakimś czasie sam odpadł lub też ukąsiła nas nimfa kleszcza, która jest tak mała, jak kropka, zrobiona długopisem - rozpoznanie boreliozy jest wręcz niemożliwe. A trzeba wiedzieć, że(...) charakterystyczne może być m.in. podwójne widzenie, zapalenie spojówek, a także kłopoty z wypróżnianiem, zapalenie skóry kończyn, a nawet kardiologiczne, takie jak: częstoskurcz serca, zapalenie mięśnia...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Kuchnia Cypru – mielibyście odwagę to zjeść?

    .... Pewne kontrowersje wzbudza w nas sheftalia, czyli mielone mięso wieprzowe lub jagnięce owinięte w zwierzęce jelito. Jednak ci, którzy mają opory przed spróbowaniem dania, powinni sobie przypomnieć, jak(...)... świeczki. To nie świeczki, tylko soutzoukos, połączone sznurkiem orzechy zatopione w masie z soku z winogron, zagęszczonej mąką kukurydzianą i cukrem. Mają podłużny kształt, więc wyglądają jak...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • 7 odchudzających trików z różnych stron świata

    .... Jak zmienić nie- dobre przyzwyczajenia? Poznaj patenty na szczupłą sylwetkę kobiet z różnych zakątków świata. Może cię zainspirują! Francja - celebrowanie posiłków Gdy jemy z doskoku, jemy(...) dokładek! Zwracają uwagę na jakość pożywienia, lubią produkty regionalne, nieprzetworzone. Jedzą sałatki i piją dużo wody. Kawa? Tak, ale nie w rozmiarze XL, ze spienionym mlekiem i syropami, a mała...

  • Nadchodzi weekend, a wraz z nim przychodzi pora na rodzinne grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Sezon grillowy trwa w najlepsze i większość z nas zdążyła już wrzucić na ruszt nieco przysmaków. Przygotowując tego typu potrawy zwykle sięgamy po mięso - kiełbaski, karkówkę, boczek, burgery lub piersi kurczaka. A co z osobami,...

  • Czym leczą kaca w różnych krajach? Oto 13 sposobów

    Internetowy serwis Buzzfeed zapytał swoich czytelników o to, jakie sposoby na kaca są najpopularniejsze w ich krajach. Zainspirowani tym zestawieniem, przedstawiamy najciekawsze dania, które mają stawiać na nogi po ostro zakrapianej imprezie. Bardzo różne dania... Kanada Poutine to nic innego jak frytki posypane specjalnym rodzajem sera (tzw. cheese curds) i polane sosem pieczeniowym. To...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Fot. 123RF/Picsel Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych składników potrzebnych naszemu organizmowi do poprawnego funkcjonowania. Wołowina jest mięsem średniokalorycznym - wartość kaloryczna zależna jest od ilości tłuszczu, która się w niej znajduje. Zawiera za to bardzo dużo składników mineralnych takich jak fosfor, żelazo oraz...