• Informacje na temat:

    kwasna kapusta z podsmazonym boczkiem

Przepisy na temat: kwasna kapusta z podsmazonym boczkiem
  • Placek wielkopolski na kwaśno

    Wybornie smakuje zarówno na gorąco od razu po wyjęciu z piekarnika, jak i na zimno. Będzie świetny jako przekąska zabrana do pracy na drugie śniadanie!

  • Staropolski bigos ze śliwką

    ...listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego i jagody jałowca, ew. lekko posól. Duś pod przykryciem na małym płomieniu, aż kapusta będzie miękka. 2. Cebule obierz, grubo posiekaj. Wszystkie rodzaje...

  • Po dawce deserów czas na coś konkretnego. Zapraszam na tradycyjne polskie pierogi, uwielbiamy je wszyscy w domu. Chłopacy oczywiście bardziej na słodko. :) Ale ostatnio zrobiłam je z kapustą z grzybami. Oczywiście podstawą jest dobre ciasto, dodaję do niego odrobinę mąki pełnoziarnistej. A tym razem dla odmiany po wyjęciu z wody podsmażyłam je chwilę na masełku razem z cebulką, dzięki czemu zyskały bardzo fajną skórkę. :)

  • na każdą porę dnia

  • Letni, ekonomiczny obiad- młoda kapusta z zasmażką, boczkiem i dużą ilością koperku. Z jednej główki obiad dla całej rodziny. Najlepiej podać z młodymi ziemniakami.

  • Lekkie i pyszne danie zwłaszcza w sezonie :)

  • Wytrawna tarta z kapusty kiszonej i boczku

  • Kapusta czerwona z boczkiem - dodatek lub danie samodzielne.

  • Wypróbowany przepis na "Kapusta z grochem i boczkiem"

Artykuły na temat: kwasna kapusta z podsmazonym boczkiem
  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Do położonej na południu Austrii Karyntii turystów przyciągają wysokie góry i przepiękne jeziora. To także kraina doskonałych produktów regionalnych, pysznych ryb i smaków łączących wpływy włoskie, słoweńskie i austriackie. Poznaj najlepsze przepisy kuchni karynckiej!

  • Z różnych świata stron

    Węgry albo Hiszpania? Chiny czy Australia? Wybierz się z nami w kulinarną podróż!

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...kapusta lekko zmięknie. Dodaj paseczki papryki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z kwaśną śmietaną. Węgierska zupa gulaszowa Składniki: • po 75 dag mięsa wołowego i wieprzowego...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...ich sens - wszystkiego ma być za dużo. Desery mają być za słodkie, mięsa za tłuste, kapusta za kwaśna, a śledź za słony. Rozmawiałem o tym z kilkunastoma osobami w różnym wieku z dalszej i bliższej(...) łask po półwiecznym niebycie na polskim stole. Jego delikatny smak należy czymś wzmocnić i podkreślić - na przykład boczkiem, ale równie dobrze może być to pasta bądź oliwa truflowa. Składniki: • pół...