• Informacje na temat:

    kurczak z farszem

Przepisy na temat: kurczak z farszem
  • Kurczak cytrynowy z farszem serowym

    Kurczaka umyj, osusz. Składniki na marynatę połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.

  • Nadziewany kurczak

    ...szalotki, grzyby, posiekane i całe oliwki. Dolej koniak. Przypraw. Skórę kurczaka posmaruj farszem. Uformuj tuszkę, zszyj ją. Posmaruj resztą masła. Piecz 1 godzinę w 190°C. (...)Tuszka z jajkiem i podgrzybkami Sposób przygotowania 1. Kurczaka umyj. Tuszkę ułóż grzbietem do góry. Natnij ją wzdłuż kręgosłupa. Wytnij korpus. Potem delikatnie, by nie uszkodzić skóry...

  • Kurczak po sułtańsku

    ..., ale zalewę zachowaj. Imbir obierz, drobno zetrzyj i wymieszaj z nasączonymi owocami. Ryż odcedź, osącz, wystudź i dodaj do owoców. Farsz przykryj folią spożywczą, odstaw do lodówki. Tuszkę kurczaka opłucz, dobrze osusz. Natrzyj solą oraz pieprzem. Następnie napełnij mięso farszem. Otwór zepnij wykałaczkami, nogi zwiąż. Mięso ułóż w brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190ºC (góra i dół...

  • Pierś kurczaka z pomidorami

    Kurczaka można przygotować na wiele sposobów, dzięki czemu nigdy się nie nudzi. Wypróbuj przepis na pierś nadziewaną smakowitymi pomidorami. Palce lizać!

  • Faszerowane filety z kurczaka

    Kotlety de volaille z masełkiem szpinakowym Sposób przygotowania 1. Szpinak wrzuć na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu). Mieszając, podgrzewaj, aż rozmarznie i odparuje prawie cała woda. Zdejmij go z ognia i odłóż do wystudzenia.  2. Filety z kurczaka opłucz, osusz, rozetnij na płaty i lekko rozbij. Mięso posyp solą oraz pieprzem z obu stron. Odłóż w chłodne miejsce. Czosnek przeciśnij przez...

  • Tortilla z kurczakiem

    Takie danie możesz zaserwować domownikom na obiad, albo na kolację. Tortilla z kurczakiem jest pyszna!

  • Kurczak faszerowany

    Sposób przygotowania Kurczaka umyj, wytrzyj do sucha. Odetnij skrzydła i szyję tak, by otwory w skórze były jak najmniejsze. Udka natnij, usuń kości. Tuszkę ułóż na desce grzbietem do góry(...). Winogrona umyj, oderwij od gałązek. Czosnek obierz, posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Mięso kurczaka przepuść przez maszynkę. Wymieszaj z jajkiem, natką pietruszki, winogronami oraz oliwkami. Farsz...

  • Nadziewane piersi kurczaka

    Smaczny obiad dla miłośników drobiu.

  • Łódki z kurczakiem

    ...fasolowym farszem. 

  • Kurczak nadziewany bobem

    Pyszny i zdrowy bób świetnie pasuje jako farsz do roladek mięsnych. Proste w przygotowaniu i efektowne zawijasy z kurczakiem zagrodowym to pomysł na idealny letni lunch czy przekąskę. Delikatne i kruche mięso w połączeniu z zielonym nadzieniem, dają naprawdę niebanalny i kuszący efekt.

Artykuły na temat: kurczak z farszem
  • Kurczak faszerowany owocowym suszem

    ...wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem. Kurczaka umyj, wytrzyj. Natrzyj solą i pieprzem - wewnątrz i na zewnątrz. Napełnij farszem. Otwór zepnij wykałaczkami. Zwiąż nogi.  2. Warzywa z włoszczyzny(...).  3. Ok. 30 minut przed końcem pieczenia wyjmij blachę z warzywami, a pod kurczaka wsuń drugą blachę. Warzywa wraz z wywarem przecedź przez sitko. Sos wystudź. Wlej do niego sok jabłkowy. Zagotuj. W razie...

  • Kurczak po litewsku z kaszą gryczaną

    Szukasz pomysłu na oryginalny, wytworny obiad? Polecamy kurczaka po litewsku- robi wrażenie!

  • Kurczak w roli głównej

    Przygotowanie Kurczaka natrzyj solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Kaszę ugotuj. Kilka pieczarek odłóż, pozostałe drobno pokrój. Cebulę posiekaj.  Na połowie masła zeszklij cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż odparuje cały płyn. Dodaj dwa ząbki przeciśniętego czosnku. Wymieszaj z kaszą i jajkiem. Dopraw. Farszem wypełnij kurczaka. Otwór zszyj lub zepnij wykałaczkami. Ułóż kurczaka...

  • Kurczak faszerowany

    Co przygotować na pierwszy dzień świąt? Coś uroczystego! Może kurczak faszerowany?

  • Krokiety z mięsnym farszem

    Przygotowanie: Mięso z rosołu obierz dokładnie z kości i chrząstek. Zachowaj też nieco skórek z kurczaka. Dzięki temu farsz nie będzie suchy. Zmiel mięso...

  • Naleśniki z kurczakiem

    Przygotowanie: Do 2 litrów wody włożyć oczyszczoną włoszczyznę, dodać czosnek, przyprawy, zagotować. Dodać kurczaka, gotować do miękkości warzyw i mięsa....

  • Kurczak z pieczarkami

    Przygotowanie Oregano, sok z cytryny i oliwę dokładnie wymieszaj. Do marynaty włóż filety z kurczaka i wstaw na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmij je, ugotuj na parze i pokrój w paski.  Na patelni rozpuść masło i wlej olej słonecznikowy. Zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i smaż, aż się zrumienią. Następnie wrzuć skórkę z cytryny i kawałki kurczaka. Farsz przełóż do foremek i polej...

  • Dorawat (potrawka z kurczaka)

    ...kurczaka farszem, a następnie - przed ugotowaniem na parze - zawiń każdy kawałek mięsa w folię aluminiową. 5. Podgrzej w garnku niewielką ilość wody i włóż do niego miskę do góry nogami.  Połóż na niej wypełnionego farszem kurczaka i przykryj, aby gotował się pod przykryciem przez około 45 minut. 6. Ugotuj jajka na twardo lub ugotuj je na parze razem z nadziewanym kurczakiem. Obierz ugotowane...

  • Kominki z kurczakiem i pieczarkami

    ...pieczarki. Smaż 8-10 min. Dodaj śmietanę oraz mięso, dopraw. Środki wypełnij farszem.

  • Tortille z kurczakiem i sałatą

    Przygotowanie: 1. Umyj mięso, osusz, pokrój  w cienkie paski. Posól i popieprz. 2. Rozgrzej na patelni olej.  3. Obsmaż mięso na złoto-brązowo. Połóż na talerzu wyłożonym  papierowym ręcznikiem. 4. Umyj i dokładnie osusz sałatę. Porwij ją na mniejsze kawałki. 5. Obierz marchew. Pokrój ją  w kostkę i podsmaż przez  3 minuty na patelni po kurczaku. 6. Umyj i osusz szczypiorek. Posiekaj...

Wideo na temat: kurczak z farszem
  • Jak przygotować farsz do pieczonej papryki?

    "Odchudzanie na śniadanie" to specjalny cykl, w którym Konrad Gaca pomaga zrzucić zbędne kilogramy widzom "Pytania na śniadanie". "Gacowiczki" przygotowały w kuchni polecane przez dietetyka przepisy. Jeśli chcemy schudnąć możemy przygotować bakaliowe bułeczki z otrębów lub zapiekane roladki z piersi kurczaka.

  • Pyzy marchewkowe z kurczakiem - prosty przepis

    Pyzy marchewkowe to pyszny sposób na przygotowanie sycącego, pachnącego dania, które zachwyci wszystkich swoim smakiem i przyciągnie nietypową barwą. Ciasto ziemniaczano-marchewkowe, które kryje w sobie intensywnie doprawiony, zmielony do gładkiej masy farsz z drobiowym mięsem, zawinięte w charakterystyczny kształt pyz - takie pyzy najlepiej smakują z odrobiną podsmażonej cebulki! Zobaczcie, jak je zrobić!