• Informacje na temat:

    kurczak warzywa na patelni sos pomidorowy

Przepisy na temat: kurczak warzywa na patelni sos pomidorowy
  • Kurczak po gruzińsku

    ...czerwone papryki oczyść, pokrój w plasterki. Kurczaka umyj. Tuszkę podziel na 6 porcji. Posyp je solą oraz pieprzem. Mięso oprósz mąką, szybko zrumień na rozgrzanej oliwie. Zdejmij z patelni. 2. Na tłuszczu ze smażenia kurczaka podsmaż pokrojone wcześniej warzywa. Podlej je winem i gotuj bez przykrycia 10 minut, aż wyparuje połowa płynu. 3. W tym czasie pomidory sparz, obierz, oczyść, miąższ...

  • Szybki sos do wszystkiego:makaronu,mielonych kotletów, gołąbków i wielu innych dań.

  • Kurczak słodko - kwaśny

    ...: Marynowanie mięsa Filety pokrój w cienkie paski. Zalewę z ananasa wymieszaj z sherry, octem, sosem sojowym, ketchupem, miodem i koncentratem pomidorowym. Dodaj rozpuszczoną w kilku łyżkach wody(...). Dodaj warzywa oraz pokrojonego na drobne kawałki ananasa. Smaż razem około 5 min aż większość płynu odparuje. Wtedy warzywa z patelni przełóż do innego naczynia. Odstaw, ale trzymaj w cieple, aby...

  • Szybkie, jednogarnkowe i niedrogie. Mojej córeczce i mężowi bardzo smakuje ale ile ludzi tyle gustów. Smacznego.

  • Kurczak słodko - kwaśny

    Przygotowanie: Marynowanie mięsa Filety pokrój w cienkie paski. Zalewę z ananasa wymieszaj z sherry, octem, sosem sojowym, ketchupem, miodem i koncentratem pomidorowym. Dodaj rozpuszczoną w kilku łyżkach(...) ogniu. Dodaj warzywa oraz pokrojonego na drobne kawałki ananasa. Smaż razem około 5 min aż większość płynu odparuje. Wtedy warzywa z patelni przełóż do innego naczynia. Odstaw, ale trzymaj w cieple, aby...

  • Sos jest lekko pikantny. Idealny do kurczaka, makaronu i kopytek.

  • Naleśniki z warzywami - przysłała Gosia

    ...na naleśniki: mąka, woda, mleko, szczypiorek; na farsz: duża pierś z kurczaka, pół kalafiora, fasolka, marchewka, czerwona papryka, starty żółty ser, 3 łyżki śmietany, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżeczka mąki.

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Drobiowe udka w wonnych ziołach

    Kawałki kurczaka to kulinarny pewniak, ale... mogą być jeszcze pyszniejsze! Wypróbuj, jak smakują mocno przyprawione aromatycznymi dodatkami.

  • Bardzo lubię zdrowe, warzywne sosy, które urozmaicają smak kanapek, wędlin czy jajek. Ostatnio przemiłą wizytę złożyli mi dobrzy znajomi, od których dostałam pyszny, lekko pikantny sos paprykowo - pomidorowy. Bardzo mi zasmakował i z pewnością zapisze się na stałe w moim kulinarnym menu. Dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na sos, który otrzymałam od Mariusza. Sos jest bardzo smaczny, przeplata wyraziste smaki warzyw oraz ziół, a całość podkreśla delikatnie ostra nuta. Koniecznie...

Artykuły na temat: kurczak warzywa na patelni sos pomidorowy
  • Kurczak w aromatycznym sosie

    Udka kurczaka umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i papryką. Obsmażyć na gorącym oleju z obu stron, zdjąć z patelni.  Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Szaszłyk z kurczaka

    ..., solą, zalewamy bulionem i dusimy 10 minut, by warzywa były miękkie i odparował nadmiar płynu. Przecier pomidorowy łączymy ze śmietaną i 2 minuty przed końcem duszenia dodajemy do warzyw, mieszamy. Sos(...)Przygotowanie: Umyte papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w dużą kostkę, a obrane cebule w półplastry. Pieczarki przekrawamy na pół. Filety z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Piekielny kurczak

    Znudziły ci się smażone kotlety z piersi kurczaka i potrawka? Przygotuj z kurczaka dania na ostro. Potrawy wyjdą nawet początkującej gospodyni, a zachwyt gości murowany!

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    Kruchy, pieczony, z chrupiącą skórką to polski przysmak. A jak kurczaka przyrządza się w innych częściach świata?

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Dojrzałe smaki

    Koniec lata to fantastyczny czas dla smakoszy. Pełne smaku dojrzałe warzywa i owoce, aromatyczne grzyby i wciąż dostępne świeże zioła prosto z ogrodu sprawiają, że ta pora roku jest jedyna w swoim rodzaju. To pora zbierania plonów.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...