• Informacje na temat:

    kurczak w sosie z granatów

Przepisy na temat: kurczak w sosie z granatów
  • Orientalna sałatka z pieczonym kurczakiem

    Sposób przygotowania 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Podgrzej w nim pity (7-8 minut), następnie porwij je na małe cząstki. 2. Pokrój w plasterki warzywa, podziel na kawałki kurczaka. Ułóż je w misie. Dodaj fasolkę. 3. Zrób sos z oliwy, soku z cytryny i miodu. Polej sosem sałatkę. Wymieszaj i przypraw do smaku solą i pieprzem. 4. Posyp sumakiem, listkami mięty i ziarenkami granatu.

  • Ciekawa, aromatyczna propozycja z kuchni hiszpańskiej

  • Pyszne i sycące sałatki

    ...i plasterki ogórków. Na wierz - chu posyp podsuszonym żółtkiem. Majonez podaj osobno. Kurczak z ostrą nutką Sposób przygotowania Sos: musztardę utrzyj z sokiem wyciśniętym z cytryny, sosem sojowym(...) na 1 łyżce oliwy). Ryż odcedź i ostudź. Wyrzuć papryczkę. Filety z kurczaka pokrój w plasterki lub większą kostkę (drób możesz zastąpić np. pieczonym filetem rybnym).  Wymieszaj wszystkie składniki...

  • Polska wersja wątróbki doprawiona bliskowschodnim specjałem :)

  • Wieżyczki z wędzonym filetem

    ...obręcze posmaruj olejem. Ułóż je na talerzykach. Do każdej włóż po porcji ziemniaków, kurczaka, cebulki, sera, marchewki, żółtek i białek. Dociśnij, by warstwy się połączyły.   4. Talerzyki z sałatką...

  • Proste przepisy na każdy dzień tygodnia

    Gołąbki w sosie pomidorowym Sposób przygotowania 1. Z pietruszki, marchwi, pora i selera przygotuj wywar. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Wymieszaj z mięsem mielonym, solą i pieprzem. Cebulę(...). Posyp startym na tarce serem, ułóż na wierzchu pokrojony boczek i paprykę. Piecz 15 minut w temp. 210°C. Gotowe pizze posyp szczypiorkiem. Polskie pierogi podsmażane 1. Mięso z kurczaka...

  • Likier z owocòw granatu, doskonały jako aperitif

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    Burger z grillowaną piersią z kurczaka i żurawiną Majówkowy grill jest doskonałą okazją do przyrządzenia domowych burgerów. Klasyczny amerykański burger przyrządzamy na wolnym powietrzu w trakcie(...) bekonem Szaszłyki są gwiazdą prawie każdego grillowania. Zazwyczaj wybieramy kurczaka lub kawałki wieprzowiny, do którym dodajemy różne warzywa, które akurat mamy pod ręką. A gdyby tak, wypróbować...

  • Łatwe i niecodzienne danie.

Artykuły na temat: kurczak w sosie z granatów
  • Ryba z sosem z kalafiora i pistacji z kindzmari

    .... Przygotowanie: Przygotuj sos pistacjowo-kalafiorowy. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wrzuć na blachę różyczki kalafiora i połówki szalotek. Obłóż kawałeczkami masła. Wlej połowę bulionu z kurczaka. Obficie...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Wybuchowy owoc

    ...smakować rukola z kozim serem lub szpinakiem, czerwoną cebulą i orzechami, z dodatkiem granatu. Zafunduj sobie solidną porcję witamin i zrób sałatkę z gotowanego buraka, grillowanej piersi kurczaka, rzodkiewki i granatu. Polej sosem winegret z dodatkiem miodu. Granat lubi się też z kuskusem. Wymieszaj kaszkę z natką, rodzynkami i kawałkami kurczaka, skrop sokiem z cytryny i oliwą, dodaj garść...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Smaki spiżarni: Pomarańcze

    ...czy dorsza. Klasyką francuskiej kuchni jest kaczka w pomarańczach. Zachwyci też smakiem kurczak czy indyk w sosie pomarańczowym. Zobacz także:(...) nierozwiniętą pomarańczą w środku. Surowe pomarańcze są pysznym składnikiem sałatek zarówno tych słodkich, owocowych, jak i wytrawnych, np. z grillowanym kurczakiem czy serem camembert oraz rukolą...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Klejnoty stołu

    ... Krem z granatów Składniki: 2 granaty 5 łyżek soku żurawinowego Pół łyżeczki skrobi 250 ml kremówki 1 łyżka cukru 1 opakowanie masy śmietanowej malinowej Przetnij granaty na pół(...) granatu Czas przygotowania 20 minut Jedna porcja zawiera 1260 kJ/301 kcal   10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Owoce egzotyczne tanie i zdrowe

    ...kalorii. Marakuję można jeść na surowo, z pestkami lub bez. Dodaje się ją do sałatek owocowych, jogurtów i deserów. Marakuję można także podawać jako dodatek do kurczaka, wieprzowiny lub ryby...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...