• Informacje na temat:

    kurczak w sezamie z sosem miodowym

Przepisy na temat: kurczak w sezamie z sosem miodowym
  • Miodowe filety z kurczaka

    Filet umyj i osusz. Pokrój w kawałki i włóż do miski. W tym czasie miód wymieszaj z sosem sojowym, sezamem, solą, pieprzem, wodą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą zalej mięso i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, przykryj folią i zapiekaj w piekarniku przez 20 minut.

  • Pyszne danie prosto z orientalnych Chin.

  • Miodowe filety z kurczaka

    Przygotowanie Filet umyj i osusz. Pokrój w kawałki i włóż do miski. W tym czasie miód wymieszaj z sosem sojowym, sezamem, solą, pieprzem, wodą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą zalej mięso i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, przykryj folią i zapiekaj w piekarniku przez 20 minut.

  • Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w sezamie"

  • Pomysł na kiełki

    Wiosenna sałatka Składniki: 3 gatunki sałaty, cykoria czerwona, kiełki sojowe, pomidory obrane ze skórki, świeży ogórek, sos winegret, pierś z kurczaka, sos sojowy, łyżeczka miodu, sól, pieprz(...), ogórek starty na grubych oczkach, pieprz, sól do smaku, drobno pokrojony czosnek. Sos winegret wymieszać i odstawić do lodówki. Pierś kurczaka umyć, pokroić w cienkie paski, otoczyć w wiórkach...

  • Prosty i szybki przepis

  • Sprawdzony przepis na "Kurczak w miodzie i sezamie"

  • Smaczny i prosty przepis na chrupiącego kurczaka o wyrazistym smaku. Orientalne dodatki nadają mięsu wspaniałego aromatu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

  • Ciekawa propozycja na kurczaka :)

  • zaskakujący smak !!

Artykuły na temat: kurczak w sezamie z sosem miodowym
  • Miodowe filety z kurczaka

    Filet umyj i osusz. Pokrój w kawałki i włóż do miski. W tym czasie miód wymieszaj z sosem sojowym, sezamem, solą, pieprzem, wodą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą zalej mięso i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, przykryj folią i zapiekaj w piekarniku przez 20 minut. Zobacz także: