• Informacje na temat:

    kurczak w marynacie z miodu

Przepisy na temat: kurczak w marynacie z miodu
  • Kurczak z rozmarynem

    Smakuje naprawdę doskonale. Rozmaryn nadaje kurczakowi wyjątkowy smak.

  • Skrzydełka z miodem na ostro

    Składniki skrzydełka kurczaka 5 łyżek miodu 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz łyżeczka ostrej papryki pół czerwonej i zielonej papryki po pół puszki kukurydzy i krojonych pomidorów Przygotowanie Z miodu, sosu sojowego, oliwy, ostrej papryki, soli oraz pieprzu przygotowujemy marynatę. Smarujemy nią umyte, osuszone skrzydełka i wkładamy do lodówki na minimum...

  • Teriyaki burrito z kurczakiem

    Kurczaka, w porównaniu z innymi mięsami, nie trzeba aż tak długo marynować. Tutaj wystarczą 2-3 godziny, aby marynata nadała potrawie wyjątkowego smaku i aromatu.

  • Kurczak rozmarynowy

    .... Kurczaka dokładnie umyj, osusz, pokrój na porcje. Następnie natrzyj czosnkiem, sokiem wyciśniętymz drugiej cytryny oraz solą i pieprzem. Mięso przykryj i odłóż na 2 godziny w chłodne miejsce. Oliwę wymieszaj z miodem oraz musztardą. Taką marynatą posmaruj kawałki kurczaka. Przełóż do brytfanki. Mięso obłóż gałązkami rozmarynu. Podlej białym winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180

  • Grillowane piersi kurczaka

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj marynatę z ketchupu, miodu, octu balsamicznego, musztardy, słodkiej papryki, soli i pieprzu. Zanurz w niej piersi, odstaw na godzinę. Smaż z obu stron na oleju, ułóż w naczyniu i piecz 20 minut w temp. 200 st. C.  2. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier, rozpuść. Marchewki umyj, jeśli mają grubą skórkę, obierz. Kilka chwil smaż je na maśle i w cukrze. Piersi...

  • Soczyste udka z kurczaka

    Na obiad w sam raz!

  • Kurczak z owocami

    Sposób przygotowania: 1. Sezam utłucz w moździerzu, połącz z miodem i oliwą. Kurczaka posól, natrzyj przygotowaną marynatą. Owiń szynką, włóż do żaroodpornej formy, przykryj, odstaw na 30 minut(...) ostudź i pokrój ukośnie na grubsze plastry. Na głębokie talerze nałóż po porcji wymieszanej zieleniny, kurczaka, ananasa. Posyp porzeczkami i pokruszonym serem. Polej sosem. Zamiast ananasa: Smaku...

  • Stir-fry z kurczaka

    Sposób przygotowania Kurczaka kroimy w drobne paseczki, liczi w kostkę. Imbir obieramy i ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy razem z liczi i kurczakiem. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i przyprawy (paprykę słodką i wędzoną, sok z limonki, miód, sos sojowy, cukier brązowy, ocet ryżowy). W takiej marynacie pozostawiamy składniki na około godzinę. Po tym czasie...

  • Miodowe filety z kurczaka

    Sprawdzony sposób na szybki obiad.

Artykuły na temat: kurczak w marynacie z miodu
  • Kurczak rozmarynowo-cytrynowy

    Pyszne i oryginalne dania z kurczaka. Idealne na obiad lub ciepłą kolację.

  • Miodowe udka z kurczaka

    Organizujesz Sylwestra? Na imprezowym stole świetnie sprawdzą się przekąski na ciepło!

  • Pieczony kurczak z brzoskwiniami

    ...1. Zrobić marynatę: zmieszać olej, sok z cytryny, ocet, miód, posiekany czosnek i gałązkę rozmarynu, dodać paprykę, sól, pieprz. Marynatą natrzeć mięso, włożyć do rękawa do pieczenia i do lodówki na 3 godziny. Przed pieczeniem włożyć do rękawa rozmaryn i masło. Piec 30 minut (180°C), polewając syropem z brzoskwiń. 2. Razem układać brzoskwinie i porcje kurczaka. Zobacz także:

  • Kurczak rozmarynowo-cytrynowy

    .... Przypraw solą, pieprzem i imbirem.  2. Kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i natrzyj przygotowaną marynatą - z zewnątrz i wewnątrz. Włóż na całą noc do lodówki.  3. Odłożoną cytrynę pokrój w plasterki. Zamarynowanego kurczaka ułóż w żaroodpornym naczyniu. Do tuszki włóż kilka plasterków cytryny oraz gałązki rozmarynu. Skrzydełka podwiń pod spód, a nogi zwiąż bawełnianą nicią. Tuszkę obłóż...

  • Kurczak z rozmarynem

    Przygotowanie: Keczup połącz z chili, olejem, sosem sojowym, miodem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Marynatą zalej kurczaka. Wstaw na godzinę do lodówki....

  • Kurczak cytrynowo-ziołowy

    Aby kurczak miał chrupiącą skórkę, na 10 min przed końcem pieczenia posmaruj go lekko osoloną wodą.

  • Pieczona pierś z kurczaka z warzywami

    Aby ten rodzaj drobiu zachował kruchość i soczystość, trzeba pamiętać o marynacie. Mięso skruszeje, jeśli dodasz do niego sok z cytryny, musztardę, ocet winny lub białe wino. Połącz wybrany składnik z oliwą i ziołami. One dodadzą potrawie smaku i aromatu.

  • Grillowany kurczak ze szparagami i ryżem

    ..., wymieszaj.  2. Z piersi kurczaka usuń chrząstki. Włóż mięso do marynaty na ok. pół godziny.  3. Ugotuj ryż.  4. Umyj i podziel na różyczki brokuł.  5. Na maśle podduś szpinak z posiekanym ząbkiem czosnku i ryżem.  6. Na patelni grillowej ułóż pokrojonego w paski kurczaka. Gdy będzie prawie gotowy, dodaj skropione marynatą szparagi i różyczki brokuła. Gotowe danie wyłóż na talerze. Zobacz także:

  • Miodowe filety z kurczaka

    Szybki obiad.

  • Kurczak z ziemniakami na kiszonej kapuście

    Sposób przygotowania: Wyszoruj i przekrój ziemniaki. Podziel piersi na połowy. Wymieszaj oliwę z miodem, musztardą, solą i kurkumą. Natrzyj marynatą mięso.  Ułóż w naczyniu żaroodpornym kapustę, a na niej piersi i ziemniaki.  Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i piecz tak długo, aż piersi kurczaka będą miękkie, a ziemniaki się zarumienią (ok. 50 min.).  Zobacz także: