• Informacje na temat:

    kurczak marynowany w piwie

Przepisy na temat: kurczak marynowany w piwie
  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...stewią lub ksylitolem. Przysmaki z kurczaka, ryb i owoców morza Pachną tak pięknie jak karkówka, ale nie tuczą. Zamiast wieprzowiny wybierz mięso z kurczaka lub indyka. Drób ma dużo białka, a mało(...) więcej niż 330 kcal. Szaszłyki z kurczaka w ziołowej marynacie Każda porcja 330 kcal. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebule pokrój w grube krążki, papryki w kostkę. Z octu, oleju i przypraw...

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    ...swoich pikantnych potraw w imię zasady im ostrzej tym lepiej. Prostym do przygotowania daniem jest zupa Suan la tang. Do jej przygotowania należy przygotować rosół z kury, pierś z kurczaka, garść...

Artykuły na temat: kurczak marynowany w piwie
  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    ...ciężkostrawne. Warzywa, ryby i sery układajmy wyżej niż mięso. Co na grill? Wybierajmy ryby i chude mięsa, np. drób bez skóry, czyli kurczaka i indyka. Najlepsze na ruszt są ryby słodkowodne, np(...) w nim związków rakotwórczych. Jako składnik marynaty doskonale sprawdza się też piwo. Okazuje się, że marynowanie wieprzowiny w ciemnym piwie typu ale znacząco zmniejsza ilość substancji rakotwórczych...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • ...i marynowane cebulki do pogryzania. Do przygotowania takiej kolacji podchodzimy z umiarem, niewygłodzeni i z nastawieniem na długie przesiadywanie przy zimnym piwie lub półwytrawnym białym winie(...) jeść ziemniak tylko z masłem, a łososia ze śmietaną osobno. Udekorować talerz pomidorkami koktajlowymi, marynowanymi cebulkami lub korniszonkami. Łososia można zastąpić dobrze uwędzonym śledziem...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • Czego unikać w żywności

    ...i azotyny) - konserwanty i utrwalacze koloru. Stosowane w kiełbasach, szynkach, bekonach, przetworach mięsnych konserwowych i marynowanych mięsach, salcesonach. Mogą być przyczyną zawrotów głowy(...)) - przeciwutleniacz i konserwant stosowany w koncentratach pomidorowych, tłuszczach i olejach, produktach odtłuszczonych, margarynach, przetworach mięsnych i lodach, płatkach śniadaniowych, rybach oraz piwie...

  • Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy trochę chęci i inwencji twórczej, aby stworzyć danie, które na długo pozostanie w pamięci naszych gości – sprawdź nasze propozycje, które przedstawimy wraz z Szefem Kuchni Borwaru Lubicz – Rafałem Kosińskim . Piwo jako półprodukt do przygotowania dań to nie nowość. Historia jego wykorzystania w kuchni sięga czasów średniowiecznych. Wytwarzane było...

  • .... Z tym to- wiesz- różnie bywa. Dobre, dla mnie średnie. Ja tam sałaty nie zjem, żeberka z grilla mogą nie istnieć. Tak, kotlety robi dobre i kurczaki, i paluszki rybne i takie klopsiki. Makarony,  dla(...) piwie i włosy, które jej wypadają. Uważa, że jak się umaluje, poczesze i ubierze, to pięknieje. Akurat. Tak mnie wkurza. Potrafi godzinę nad aukcjami siedzieć. Licytuje, kombinuje, pisze, dochodzi...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Fot. 123RF/Picsel Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja...