• Informacje na temat:

    kurczak faszerowany mięsa mielonego

Przepisy na temat: kurczak faszerowany mięsa mielonego
  • Faszerowane filety z kurczaka

    ...go z ognia i odłóż do wystudzenia.  2. Filety z kurczaka opłucz, osusz, rozetnij na płaty i lekko rozbij. Mięso posyp solą oraz pieprzem z obu stron. Odłóż w chłodne miejsce. Czosnek przeciśnij przez praskę.  3. Masło utrzyj z czosnkiem i szpinakiem. Przypraw gałką i solą. Na każdym płacie mięsa ułóż po jednej porcji masła. Zwiń i panieruj w mące, jajku oraz bułce tartej.  4. Na patelni...

  • Faszerowane udka

    ...mielonego mięsa dodaj pokrzywy, cebulę, czosnek, bułkę, rozmącone jajko i pokrojoną natkę pietruszki. Masę wyrabiaj kilka minut. Brokuł ugotuj. Odcedź na sitku, wystudź. 3. Skórę udek napełnij farszem mięsnym(...)Składniki: 4 udka kurczaka  brokuł 4 garści liści z młodych pokrzyw cebula 1/2 bułki czerstwej jajko łyżeczka majeranku olej do smażenia 1/2 pęczka pietruszki 2 ząbki...

  • Faszerowane warzywa

    ...mozzarelli 40 dag mielonego mięsa drobiowego 2 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki oliwy 3 pomidory kilka gałązek bazylii sól pieprz Pzygotowanie: 1. Cukinie umyj, odetnij końce(...)Papryka z kurczakiem 4 papryki 20 dag czerwonej soczewicy 10 dag ryżu 2 pomidory 40 dag ugotowanych filetów z kurczaka 20 dag żółtego sera 1/2 szkl. bulionu warzywnego...

  • Udka kurczaka duszone w sosie

    ...i cebuli oraz odciśnięty tost. Wbij jajko. Wyrób. Przypraw do smaku musztardą, solą i pieprzem.  2. Farsz rozłóż na płatach mięsa. Zwiń, formując podudzia. Zepnij wykałaczkami. Smaż na oleju 10 min...

  • Faszerowane ziemniaki

    Składniki: 8 ziemniaków przyprawa do kurczaka pół kg pieczarek 30 dag mieszanego mielonego mięsa olej cebula sól, pieprz 10 dag startego sera żółtego Przygotowanie: Cebulę posiekaj(...) kurczaka, posyp serem żółtym. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.

  • Pieczarki faszerowane

    Składniki: 500 g dużych pieczarek, pół łyżeczki suszonego tymianku, 2 łyżki oleju, pół pęczka natki pietruszki, 150 g wędzonego boczku, 350 g mięsa z pieczonego kurczaka, sól i pieprz czarny mielony do smaku.

  • Proste przepisy na smakowite potrawy

    ...w gruszkach.  3. Każdy owoc owiń folią aluminiową i piecz w temperaturze 190°C przez 15-20 minut (gruszki powinny zmięknąć). Podawaj na ciepło.  Sałatka z kurczakiem grillowanym Sposób...

  • Dania obiadowe na cały tydzień

    Kurczak z ryżem Sposób przygotowania 1. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju i zeszklij posiekaną cebulę. Wsyp ryż i smaż chwilę, mieszając. Wlej szklankę wrzątku, wsyp szczyptę soli. Nakryj naczynie i gotuj na małym ogniu, aż ryż wchłonie wodę. Dolej tyle wody, by pokryła ryż, gotuj do całkowitego jej wchłonięcia. Mieszaj, gotując jeszcze chwilę.  2. Mięso drobno pokrój, oprósz przyprawą do...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...ugotuj. Rozgrzej olej, zrumień posiekaną cebulę. Do mięsa mielonego dodaj sól, pieprz, jajko, odciśniętą kajzerkę, wystudzoną cebulę i musztardę. Dokładnie wymieszaj. Udziec umyj, osusz i natnij. Rozłożony(...), majeranek, sól i pieprz. Gotuj pod przykryciem 45 minut.  2. Kapustę posiekaj i wrzuć do mięsa. Podlej szklanką wody, dodaj obrane, pokrojone w kostkę jabłko, powidła i kiełbasę. Gotuj. Dodaj koncentrat...

  • Pożywne dania na cały tydzień

    ..., przypraw, delikatnie wymieszaj. Układaj na talerzach, posyp listkami szpinaku i tartym parmezanem. Podawaj gorące Szaszłyki z warzywami Sposób przygotowania 1. Piersi kurczaka umyj i pokrój...

Artykuły na temat: kurczak faszerowany mięsa mielonego
  • Kupujemy mięso

    ...1. Pakowane czy na wagę? Próżniowe pakowanie mięsa powoduje, że ma ono mniejszy kontakt z tlenem, dzięki czemu wolniej się psuje i dłużej zachowuje przydatność do spożycia. Mięsa nieofoliowanego(...) (w temperaturze nie wyższej niż -18 °C) przedłuża świeżość mięsa. Zamrożoną wołowinę i cielęcinę można przechowywać do 8 miesięcy, wieprzowinę do pół roku, mięso drobiowe i mielone do 3 miesięcy. 5. Czerwone...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Obiady z kurczakiem

    Drób jest uniwersalny. Możemy go piec, gotować, smażyć, dusić. Podawać na zimno i na gorąco. Oto przepisy na nietuzinkowy obiad z kurczakiem w roli głównej.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Tortilla pełna smaku

    ...mielonym Burritos z ciecierzycą i kurczakiem Diabelskie tortille Enchiladas z męsem lub wegetariańskie...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    Indyk — właściwości mięsa. Czy indyk jest zdrowy? Gdzie go najlepiej kupić? Mięso z indyka ma delikatny smak, który zyskuje na intensywności dzięki zastosowanym przyprawom i dodatkom oraz(...) popularny kurczak. Gdzie kupować indyka, aby mieć gwarancję jakości i świeżości? Najlepiej wybrać zaufanych producentów i sieci sklepów, w których mięso jest sprzedawane na wagę . W ten sposób łatwiej...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Jakie zioła dodawać do młodych jarzyn

    Szczypiorek i czosnek Ten zestaw idealnie pasuje do farszów na bazie twarożku i mielonego mięsa. Najczęściej jest jednak stosowany do warzywnych przekąsek z farszem jajecznym. Mięta plus natka Ich orzeźwiający, intensywny aromat świetnie podkreśli smak faszerowanych warzyw podawanych na surowo. Najlepiej z nadzieniem na bazie makaronu, ryżu lub różnych kasz. Koperek oraz rzeżucha...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...