• Informacje na temat:

    kulki miesne w pieczarkach

Przepisy na temat: kulki miesne w pieczarkach
  • Zupa orientalna z mięsnymi kuleczkami

    ...zeszklić cebulę, dodać pokrojone w plasterki grzyby, przesmażyć, zalać wywarem, zagotować. Na gotujący się wywar wrzucić kulki mięsne i gotować ok. 10 min. Po tym czasie do zupy dodać poszatkowaną kapustę...

  • pyszne o bardzo ciekawym smaku,zainspirowalasm sie przepisem z kuchni wloskiej,jednak wszystkie skladniki to moja wizja..

  • Domowa kostka rosołowa

    ...pieprzu i ziela angielskiego z mieszanki (a zdecyduj się na to, tylko jeśli jesteś cierpliwym kwiatem lotosu...), kulki trafią do potraw, do których będziesz dodawała swoją bulionetkę. W niczym to nie...

  • Smaczne danie z moimi ulubionymi pieczarkami.

  • Klopsy pieczarkowe z żółtym serem

    ...sól, pieprz i paprykę do smaku. Wymieszaj. Uformuj 8 placuszków. Na środek każdego nałóż porcję farszu z pieczarkami. Posyp serem. Zlep. Uformuj kulki. Obtocz je w tartej bułce. Smaż je ok. 12 minut na...

  • Mięsne kulki, czyli idealna przekąska na każdą imprezę. Świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie podajcie je z dipem np. czosnkowym lub z ketchupem.

  • Klopsiki inne niż nasze!

    Dzięki wyjątkowym dodatkom będą smakowały jeszcze lepiej. Pokochacie je!

  • Bardzo dobra wersja meatballs ,moj synek je uwielbia.

  • Pyszne dania, które przygotujesz bez trudu!

    ...mięsny i zawiń w kulki. Gotuj w osolonym wrzątku. Słoninę i kiełbasę pokrój, usmaż. Pyzy podawaj z omastą.  Kolacja farmera Sposób przygotowania 1. Ziemniaki ugotuj na parze w skórkach...

  • Kotlety nie muszą być nudne, mielone również:). W dzisiejszej wersji kotlecikami nafaszerowałam pieczarki. Plaster sera na każdej z nich dodaje smaku. Polecam również na imprezową przekąskę na ciepło lub zimno!

Artykuły na temat: kulki miesne w pieczarkach
  • Zimowe grzybobranie

    ...mięsem. Dodaj także starty żółty ser, wbij jajko. Dodaj przyprawy i wyrób składniki ręką na gładką masę. Z mięsnej masy uformuj kulki. Obtocz je w mące. Pulpety obsmaż ze wszystkich stron na oleju. Będą...

  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Szybki zimowy obiad

    ...i ponownie podgrzej. W misce dokładnie wymieszaj mięso z jajkiem i bułką tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Uformuj małe kulki i wrzuć je do garnka z wrzącą wodą. Gotuj ok. 2-3 minuty, aż...

  • Pikantne co nieco

    Małe przekąski podawane do mięs i warzyw prosto z grilla.

  • Kształt i smak doskonały

    ...formuj niewielkie kulki i smaż je na patelni na oleju. Prosto z patelni przełóż je do żaroodpornego naczynia, a następnie podpiecz 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180(...) solą oraz pieprzem i dokładnie wszystko wymieszaj. 4. Z masy ryżowej formuj niewielkie kulki i obtaczaj je w bułce tartej (powinna  być bardzo drobno starta). Kuleczki ryżowe smaż na złoty kolor na...

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    ...oraz pieprzem. Uformuj z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie klopsy obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanej oliwie na rumiano. Usmażone klopsy włóż do grzybowego sosu i duś razem pod...