• Informacje na temat:

    kulki golonki jak zrobic

Przepisy na temat: kulki golonki jak zrobic
  • Zakwas buraczany zrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

  • Smaczne, delikatne mięso do obiadu. Chociaż nie tylko. Po wystudzeniu można je pokroić na plastry i podawać jako wędlinę. Przygotowanie zabiera trochę czasu. Uważam jednak, że warto od czasu do czasu zafundować rodzinie taki rarytas.

  • Pyszne faszerowane cukinie.Szybki przepis.

  • Przekąska, która świetnie nadaje się na imprezę. Kolory cieszą oko i zachęcają do jedzenia. Nie potrzeba wiele czasu by je zrobić – wielkość może być różna – jak kto woli. Lepiej jednak smakują mniejsze kuleczki.

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • smakuje trochę jak fromage i pięknie wygląda

  • Dzisiaj polecam pyszne, chrupiące kulki ziemniaczane o smaku pierogów ruskich. Idealne na obiad czy jako szybka przekąska. Wszystkie dzieci uwielbiają ten smak, nawet niejadek się skusi ;-) Jeżeli nie lubisz lepić pierogów, ten przepis ci się spodoba. Smacznego !!!

  • Jest to bardzo smaczna rolada, przepis pochodzący z Litwy. Bardzo smaczna jest również tylko parzona, nie wędzona. Pokrojona rolada w cienkie plastry, podana na kromce swojskiego wypieku chleba, posmarowana cieniutko chrzanem, jest po prostu, PYCHA.

  • Za oknem ponuro i zimno, a ja zaproponuję wam słodziutkie kulki kokosowe na polepszenie nastroju.

Artykuły na temat: kulki golonki jak zrobic
  • Coś na drogę

    ...​Wyzwanie? Szesnaście godzin jazdy samochodem, z dzieckiem, które nie lubi kanapek. Co w takiej sytuacji robią Agnieszka i Pascal? Zabierają w podróż domowe sałatki, koktajle i ciasto, żeby uniknąć jedzenia w przydrożnych barach, co może skończyć się niestrawnością. A ty jak szykujesz się do drogi?

  • Mówi się, że golonka to niezdrowe i tłuste mięso. Mimo tego, bardzo często gości na naszych stołach. W końcu zjedzona raz na jakiś czas nie powinna nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, przygotowanie smacznej golonki wcale nie jest proste. Jeśli zostanie to zrobione w nieodpowiedni sposób, możemy zaserwować gościom niemal niejadalny kawałek mięsa. Ugotowanie jej w taki sposób, aby była soczysta i delikatna, to prawdziwa sztuka, która udaje się tylko nielicznym. Nie wiecie jak to...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...równie popularne i lubiane, jak sztandarowa karyncka potrawa - pierożki Kasnudeln. Chyba najbardziej znaną drożdżową specjalnością Karyntii jest Reindling. Przez cały rok smaży się też najróżniejsze(...), podsmażyć na solidnej patelni, gotowane ziemniaki pokroić na cienkie plasterki, dodać do boczku, podsmażyć, przykryć grubymi na pół palca plastrami sera, posolić i popieprzyć. Jak tylko ser zacznie się...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentował przepis na autorskie kulki mocy. Kulki mocy kokosowe 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka kokosowego ½ szklanki daktyli (ok. 8 sztuk) 1 łyżka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka cynamonu kilka kropel aromatu waniliowego kilka sztuk migdałów bez skórki wiórki kokosowe do obtoczenia Kulki mocy orzechowe 500 g suszonych, miękkich daktyli 300 ml wrzątku 200 g orzechów włoskich 65 g orzechów nerkowca 30 g kakao 400 g wiórków...

  • Historie dworcowe

    Pani Kasia zna tu, na Zachodnim, wszystkich. Taksówkarzy, złodziei, właścicieli sklepików, bezdomnych i handlujących w przejściach podziemnych tymi wszystkimi tanimi chińskimi przedmiotami, które jakimś cudem sprzedają się na tyle, żeby można było zarobić na życie…

  • Polacy uwielbiają kotlety schabowe. Chcąc przygotować je naprawdę dobrze, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Warto je sobie przypomnieć,. Fot. 123RF/PicselCzęsto mówi się, że wieprzowina jest kaloryczna. Oczywiście osoby na diecie lub dbające o linię powinny zrezygnować z jedzenia boczku lub golonki. Jednak schab, polędwica czy chuda szynka będą odpowiednie dla każdego, nawet dla dzieci. Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka (podstawowego budulca mięśni) i wszystkie...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Gosia zaprezentowała przepis na energetyczne kulki mocy Kulki orzechowe 1 szklanka orzechów włoskich i nasion słonecznika (proporcje według upodobania) ½ szklanki zmielonych płatków owsianych ½ szklanki suszonych daktyli ½ łyżeczki miąższu z wanilii 1 łyżka oleju kokosowego ½ łyżeczki soli szczypta kakao szczypta cynamonu sok z daktyli do uzyskania odpowiedniej słodkości syrop z agawy do uzyskania odpowiedniej słodkości 5 łyżek zmielonych orzechów...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Julia zaprezentowała przepis na zdrowe autorskie kulki mocy. Kulki kokosowe 30 g nasion goji woda do namoczenia nasion (tyle, by przykryło nasiona) 300 g świeżych daktyli 100 g nasion chia 100 g pestek dyni 100 g musu kokosowego 300 g wiórków kokosowych Kulki pomarańczowe 300 g suszonych, miękkich moreli 200 g orzechów włoskich 2 łyżki soku pomarańczowego 50 g chili Kulki śliwkowe 300 g suszonych śliwek skórka z jednej pomarańczy 2 łyżeczki...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...