• Informacje na temat:

    kulinarne sernik zawsze udany

Przepisy na temat: kulinarne sernik zawsze udany
  • Kilka prostych tricków na udane wypieki

    ..., zmniejszenie temperatury o 10-20°C i wydłużenie o kilka minut czasu pieczenia. By ciasto nie opadło, dobrze jest nim… rzucić o podłogę po upieczeniu. Sposób na udany sernik – piecz na parze(...)Chyba każdej z nas zdarzyło się kiedyś wyciągnąć z piekarnika ciasto z grubą warstwą zakalca. Co prawda, istnieją amatorzy takich smaków, którzy z apetytem zjadają nieudany wypiek, by nie sprawić nam...

  • Kuchenne triki na idealne wypieki

    Jeśli chcemy, by pieczenie było tylko przyjemnością, warto pamiętać na przykład o tym, żeby zawsze przesiewać mąkę do wypieków, a jajek nie dodawać bezpośrednio do masy, tylko do miseczki, by(...)? Jaki jest sekret idealnie wypieczonego, a zarazem puszystego sernika? Sprawdź kuchenne triki na udane wypieki! Zobacz wideo!

  • Tak się gotuje w Kotlecie!

    Gotowanie na małym ekranie stało się prawdziwą pasją Pauliny Stępień, która z mężem Michałem prowadzi kulinarnego wideo bloga kotlet. Paulina zdradza swoje kulinarne słabości i tłumaczy czy blog to biznes, czy hobby na pełen etat.

Artykuły na temat: kulinarne sernik zawsze udany
  • Mapa smaków mojego życia

    .... Przepis mojej mamy i marka mojego rodzinnego krakowskiego domu. Powiem nieskromnie, że wychodziły mi doskonale. I zawsze było na nie wielu chętnych. Udało mi się na nie "złowić" młodzieńczą miłość. Są(...). Czasem wystarczy smaczna kawa podana w odpowiednim momencie. Mam grupę przyjaciół, z którymi spotykamy się, aby wspólnie gotować, biesiadować. Robimy sobie kulinarne niespodzianki i kulinarne...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Nasza Wielkanoc 2013

    ...jak wszystkie przygotowane pyszności nikną w ustach moich domowników a ja … zielona herbata, gorzka…Zdążyłam uratować dla siebie, na dzisiaj kawałeczek sernika, bo wyszedł przepyszny w tym roku, ale to(...) a u siebie bardzo skromnie… zawsze mnie to śmieszy… Dziś znów słońce i piękna pogoda… Zdjęcia ze świąt wrzucę do galeri jak zadziała… a na tytułowym my w wielkanocną niedzielę. Ps: W wielki...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    ..., kiedy za oknem już zrobiło się ciemno i zimno, wiem, że zaraz będą piekła sernik z polewą czekoladową. Potem zaparzę dzbanek herbaty, ukroję kawałek sernika i będą czytała dobrą książkę. To będzie udany(...) telefonów.  Mój dom słynął z tego, że dobrze się w nim  jada, ale też z serdecznego przyjmowania gości, którzy zawsze byli traktowani jak przyjaciele, jak rodzina.  Czasami na obiedzie miało być pięć...

  • Wyrośnięta, niepopękana, wilgotna, a jednocześnie „piaskowa”, czyli sypka – taka powinna być babka wielkanocna, ciasto, bez którego trudno wyobrazić sobie święta. Pieczenie babki wielkanocnej nie musi być trudne, wystarczy przestrzegać kilku zasad /123RF/PICSEL Dzieci ją kochają, również w tym roku nie możemy ich zawieść. Ale jak ją zrobić, by nie wyszedł nam zakalec i przypominała ciasto, które robiły nasze mamy i babcie? Podpowiadamy, jakich błędów unikać, by upiec idealną babkę...

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    ...oficjalne przyjęcia. Zawsze, gdy mogę, gotuję sama. Zazwyczaj ambasadorowe leżą i pachną. - Są różne modele. Ja ciągle muszę coś robić. Organizuję pokazy kulinarne, promuję polską kuchnię(...) od stołu. Mam jednak wpływ na to, co się na nim pojawia. Zawsze są to potrawy polskie. Jakiś czas temu byliśmy na przyjęciu w ambasadzie sąsiedniego kraju. Podczas kolacji podano sushi. To bez sensu...

  • Polacy kochają gotować! Tak przynajmniej można stwierdzić biorąc pod uwagę popularność kulinarnych blogów, programów telewizyjnych czy aktywność w social mediach. Trudno się więc dziwić, że chcemy szlifować tę umiejętność pod okiem najlepszych specjalistów i zapisujemy się na odpowiednie warsztaty. Studia kulinarne przeżywają teraz istne oblężenie! Co tydzień ponad 2 miliony Polaków śledzi zmagania uczestników emitowanego w TVN programu „Master Chef". Najpopularniejsze blogi kulinarne mają po...