• Informacje na temat:

    kulinarne mięso z cebulą w słoikach

Przepisy na temat: kulinarne mięso z cebulą w słoikach
  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • Mięso w słoikach to nie lada przysmak. Aromatyczne, rozpływające się w ustach z pyszną galaretką. Podczas przygotowania mięsa do słoików ważne jest by dodać sporo tłustego. Stąd też w moich składnikach podgardle czy boczek. Bez dodatku tłustych kawałków mięso będzie za suche. Przyprawiłam je prostymi przyprawami i to była najlepsza decyzja. Smak własnie tkwi w prostocie. Bez ulepszaczy i tylko sól, czosnek czy majeranek. Miałam mięso wieprzowe.

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    ...i pieczemy około 5 minut (sprawdzamy widelcem czy mięso nie jest surowe). W międzyczasie mango kroimy w kostkę oraz gotujemy makaron. Z piekarnika wyjmujemy mięso, a powstały tłuszcz odlewamy do miseczki...

  • Nie zawsze gotujemy wykwintnie, nasze dania, obiady na co dzień bywają zwyczajne pod względem wyglądu, chociaż jeśli chodzi o smak, nie ustępują w niczym tym niedzielnym i świątecznym. Pomyślałam, że od czasu do czasu będę dla Was zamieszczać przepisy na takie właśnie zwykłe, zapamiętane z dzieciństwa dania. Głównie będą to zupy, ponieważ one były obecne w domowym jadłospisie każdego dnia. Poniżej przepis na barszcz czerwony w wersji sprzed lat, nadal wykorzystywany w naszej domowej kuchni.

  • 25 października - Światowy Dzień Makaronu

    ...blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na grubość około 5 mm, zakrywamy folią aluminiową, wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy około 5 minut (sprawdzamy widelcem czy mięso nie jest surowe). W międzyczasie mango kroimy w kostkę oraz gotujemy makaron Spaghetti Lubella. Z piekarnika wyjmujemy mięso, a powstały tłuszcz odlewamy do miseczki. Musztardę, miód, sok z cytryny...

  • to danie nie jest dietetyczne ale czasem mozna sobie na pozwolić na mały grzech, pyszne na gorąco i na zimno, kiedy powstaje smakowita galaretka, polecam,

  • Przepisy na dipy do sałatek jakich nie znacie :)

  • Od kilku lat nie kupujemy żadnych konserw, tylko robimy je sami w domu. Za każdym razem staramy się zmieniać proporcje mięs i przyprawy. Wciąż eksperymentujemy.

  • Kiełbasa ze słoika,to idealne rozwiązanie,żeby za dużo nie wychodzić z domu,do tego swojski chlebek i jestem w raju.Jako dziecko zawsze bardzo lubiłam takie mięsiwo ze słoika,smalczyk i galaretkę, kto nie lubi…

  • Bardzo proste ale za to bardzo pyszne zatrzymanie smaku lata uwięzionego w leśnych jagodach. Mnie zawsze kojarzą się z kaszą manną i pod tym kątem je zrobiłem.

Artykuły na temat: kulinarne mięso z cebulą w słoikach
  • Kurki mają wiele zastosowań

    ...szklanki wody, pół szklanki octu 10 proc., pół szklanki cukru i łyżka soli. Wszystkie składniki gotuję, aż sól i cukier się rozpuszczą. Zalewam kurki w słoikach, które pasteryzuję 10-15 minut. Porady...

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić potrzebnego składnika, zastępuje go innym. I wtedy klasyka zyskuje nowy smak.

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...rosołu (może być z kostki), olej do smażenia oraz zielona pietruszka. Mięso kroimy w 2-centymetrowe kawałki i oprószamy pieprzem. Kroimy cebulę (półtalarki) i pieczarki (plastry). Cebulę podsmażamy...

  • Boere Sosaties

    ...1 duży słoik chutney z peppadewy i imbiru 5 ml sosu sojowego Kikkoman, do przyprawienia Zioła do dekoracji   Pokroić kiełbasę na równe kawałki. Nabijać na szpikulce na zmianę z papryką, cebulą i morelą. Grillować na patelni przez 8-10 minut, cały czas obracając. Posmarować sosem i smażyć przez jeszcze minutę. Przed podaniem mięso powinno odpocząć przez 5 minut.  Sos: podgrzać olej...

  • Księga smaków: Rozmaryn

    ...się na słońcu, gdyż zawarte w nim olejki eteryczne i substancje czynne w warunkach nasłonecznienia ulegają rozkładowi. Mielone z rozmarynem z grilla Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek rozgnieć. Mięso mielone (ok. 60 dag) połącz z cebulą, czosnkiem, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą, szczyptą pieprzu i ostrej mielonej papryki. Uformuj z masy 8 kotlecików. Umyj i osusz gałązki rozmarynu. W każdy...

  • Poledwica w sosie zurawinowym, przepis Magdy

    Ktorej czesc tym samym oddaje, za doskonaly przepis na dzisiejszy obiad! Robi sie ja wyjatkowo prosto i szybko. Na 4 porcje 1 poledwica wieprzowa...

  • Ratatouille

    to klasyczne danie francuskie... na letnia pore, gdyz do jego wykonania uzywamy letnich warzyw. Znane dzis na calym swiecie dobrze oddaje smaki i zapachy...

  • Przeboje 2012

    ...odbywać się w dowolnym miejscu i porze. GORĄCA BUŁKA Zimne sushi się przejadło. Teraz hamburger jest hot! Pod warunkiem, że w wersji slow i eko. To oznacza mięso z krów rasy angus czy wołowinę z Kobe...