• Informacje na temat:

    kulinarne michel moran kurczak

Przepisy na temat: kulinarne michel moran kurczak
  • Czasami lubimy gotować z przepisu innych. Dzięki temu mamy pewien odnośnik (smakowy) i dla nas i od Was...oraz od tych najlepsiejszych ;) No więc podjęliśmy się wyzwania i!!!! No sorki...pojechać musimy...bosko...mięso rozpływa się w ustach. Polecamy, koniecznie polecamy!

  • Nie zawsze gotujemy wykwintnie, nasze dania, obiady na co dzień bywają zwyczajne pod względem wyglądu, chociaż jeśli chodzi o smak, nie ustępują w niczym tym niedzielnym i świątecznym. Pomyślałam, że od czasu do czasu będę dla Was zamieszczać przepisy na takie właśnie zwykłe, zapamiętane z dzieciństwa dania. Głównie będą to zupy, ponieważ one były obecne w domowym jadłospisie każdego dnia. Poniżej przepis na barszcz czerwony w wersji sprzed lat, nadal wykorzystywany w naszej domowej kuchni.

  • Przepisy na dipy do sałatek jakich nie znacie :)

  • Dziś zabieram Was do niezwykłego i tajemniczy kraju Kwitnącej Wiśni, wspaniałego ryżu, sushi i sake. Kuchnia japońska to kuchnia delikatna, subtelna i wyrafinowana. To prawdziwe kulinarne haiku. Dominuje w niej harmonia i równoważenie się poszczególnych składników. Jednym z najczęściej używanych składników w kuchni Japońskiej to sos teriyaki. Zrobiony na bazie sosu sojowego, wzbogacony o kompozycję wschodnich przypraw. Posiada słodki, a jednocześnie lekko wytrawny smak. Świetnie komponuje się...

  • w miarę łatwe przygotowanie ;)

  • Dla miłośników makaronu :) Wyrazisty smak pomidorów i delikatność kurczaka skąpanego w śmietance a do tego chrupiące migdały! Mniam! a najlepsze jest to że nie wymaga wybitnych umiejętności kulinarnych, a przygotowanie nie zabiera dużo czasu :)

  • 2020 kwiecień… dzień – nie pamiętam. Dni przenikają się zaznaczająca zmianę warty noc rozmyła się. Spoglądając na przemijające sekundy życia minuty do sześćdziesięciu sekund godziny do sześćdziesięciu minut trwamy w tym obłędzie. Przeglądając wypełnione szuflady w poszukiwaniu …. paranoja stała się codziennością raz po raz sprawdzamy zgromadzone produkty 1 2 3 i tak do 11 puszki z krojonymi pomidorami dziś zostaną pominięte sięgamy w amoku po groszek, makaron 1 2 3 ufff 8 – dostrzegam...

  • Szybka,łatwa a za razem bardzo smaczna propozycja na obiad,nawet dla niezapowiedzianych gości :-) Nie potrzebny talent kulinarny ;-)

  • Caponata to rodzaj gulaszu z bakłażana. Pyszne danie pochodzi z Sycylii. Podaję przepis wg M Morana, ale oczywiście nieco przeze mnie zmieniony. Ja bakłażan zastąpiłam młodą cukinią, która nie potrzebowała solenia.

  • Na obiad lub podwieczorek. Pyszny, soczysty kurczak.

Artykuły na temat: kulinarne michel moran kurczak
  • Osobisty doradca smaku w każdej kuchni

    Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef, powraca z nową książką.

  • Osobisty doradca smaku w każdej kuchni

    ...2 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powrócił z nową książką. "Doradca smaku" to zestaw 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie.

  • Druga część bestsellerowego  "Doradcy smaku"

    Już 22 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powróci z kontynuacją swojego kulinarnego bestsellera. "Doradca smaku 2" to zestaw zupełnie nowych 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie.

  • Od zasmażki do fusion

    ....  Oddaj fartucha! Tak na wizji zawołał Michel Moran i przeszedł do historii. Francuski kucharz to jedna z gwiazd wykreowanych przez programy kulinarne. Oczywiście, królową jest Magda Gessler (autorka(...) przestaje być pożądany. Nie cenimy już tak drobiu (a przecież lata 90. były erą kurczaka z rożna!). Na bankietach trudno grać do kotleta, raczej gra się do jarmużu. No i na wędlinkę już nam tak nie...