• Informacje na temat:

    kulinarne łosoś norweski

Przepisy na temat: kulinarne łosoś norweski
  • Łosoś norweski w masełku - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: - 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości). Marynata: - 100 g masła; - 40 ml winiaku; - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - 1 łyżka soku z cytryny; - 1 łyżka świeżych ziół, np. tymianek, bazylia, estragon, oregano; - 1 łyżka sosu Worcester; - 1 roztarty ząbek czosnku Sposób przygotowania: Zioła umyć...

  • Sprawdzony przepis na "Łosoś norweski na kuskusie"

  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą).

  • Sprawdzony przepis na "Łosoś norweski na ziemniakach"

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości).

  • Pieczony łosoś norweski w czosnku i cytrynie. Bogactwo smaków, aromatów, wartości odżywczych.

  • Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości) Marynata: 1 ząbek czosnku (obrany i zmiażdżony nożem);

  • Jest to drink przede wszystkim na kaca i letnie pogawędki z przyjacielem !

  • Łosoś w marynacie miodowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 g musztardy gruboziarnistej (z całymi ziarnkami gorczycy); 2 łyżki miodu wielokwiatowego; 2 łyżki majonezu; 2 łyżki gorącej wody; 2 łyżki drobno posiekanego koperku; 2 łyżki oleju słonecznikowego; przyprawy. Sposób przygotowania: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Skórę...

  • Nie zawsze gotujemy wykwintnie, nasze dania, obiady na co dzień bywają zwyczajne pod względem wyglądu, chociaż jeśli chodzi o smak, nie ustępują w niczym tym niedzielnym i świątecznym. Pomyślałam, że od czasu do czasu będę dla Was zamieszczać przepisy na takie właśnie zwykłe, zapamiętane z dzieciństwa dania. Głównie będą to zupy, ponieważ one były obecne w domowym jadłospisie każdego dnia. Poniżej przepis na barszcz czerwony w wersji sprzed lat, nadal wykorzystywany w naszej domowej kuchni.

Artykuły na temat: kulinarne łosoś norweski
  • Smaki arktyczne

    ...restauracji zjadłem purée z buraków i malin, przepyszne - niestety, podane niezbyt odpowiedzialnie do pieczonego łososia (zamówiłem łososia, żeby się przekonać, czy ten hodowlany norweski w Norwegii(...) najważniejszą treść. Potem jeszcze pieczony łosoś z cytrusową marchewką, a na deser herbatniki z gruszkami. Odradzam wino do zupy. Do łososia proponuję mocno zbudowane sauvignon blanc znad Loary, do deseru...

  • Norwegia nie tylko piękna, ale i smakowita

    ...​O tym jak Norwegia działa na zmysły - nie tylko wzroku, ale i podniebienia - przekonał się latem tego roku Robert Makłowicz, którego program "Makłowicz w podróży" odwiedził krainę fiordów. O tym co gotował na norweskim wybrzeżu, co szczególnie podbiło jego podniebienie można będzie się dowiedzieć w czterech najbliższych odcinkach programu.

  • Esencja smaku Roberta Sowy

    Książka kucharska jakiej nie było! Robert Sowa, szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, kucharz Polskiej Reprezentacji w Piłce Nożnej, laureat Oskara Kulinarnego postanowił podzielić się swoimi kulinarnymi sekretami.