• Informacje na temat:

    kulinarne dla początkujących

Przepisy na temat: kulinarne dla początkujących
  • Najłatwiejsze wypieki dla początkujących

    Pieczenie ciast i ciasteczek kulinarnym debiutantom nierzadko wydaje się zadaniem żmudnym, skomplikowanym, a także czasochłonnym. Jednak wcale tak być nie musi. Oto wyjątkowo proste receptury, które nie tylko oczarują domowników, ale i pomogą zakochać się w pieczeniu.

  • Niemalże smak mojego dzieciństwa. Ciasto jest wyjątkowo elastyczne, łatwo się z nim pracuje. Ciasto jest na bazie kefiru i bez jajek.

  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    ...specjalnych godzin dla seniorów, wyjście do dużej grupy ludzi wciąż wiąże się z pewnym ryzykiem, dlatego zastanów się, czy ktoś z twoich starszych sąsiadów nie ucieszy się z pomocy w zrobieniu zakupów...

  • ja nie umiem gotować makaronu lazania więc robię to na naleśnikach

  • Jajka faszerowane, na gorąco

    Znana restauratorka i felietonistka kulinarna Agnieszka Kręglicka napisała specjalnie dla dzieci i nastolatków książkę o kuchni polskiej. A w niej łatwe, nowoczesne przepisy, wskazówki dla początkujących kucharzy i ciekawe informacje o naszej tradycji kulinarnej. Wszytko zilustrowane pięknymi zdjęciami nowojorskiego fotografa, Kevina Demarii.

  • Idealne dla osób, które mają tendencję do przypalania naleśników lub problemy z przywieraniem ciasta. Tych budyniowych nie da się zepsuć :) Do naleśników ze zdjęcia użyłam budyniu karmelowego.

  • Test: ​Kohersen Mycook

    ..., zamiast sukcesywnie dokupywanych kolejnych urządzeń. Ma nawet wagę kuchenną, zatem pomyślano o wszystkim. Niewątpliwe plusy Kohersen Mycook doskonale nadaje się do nauki gotowania dla osób(...). Łączenie naczynia głównego z misą do gotowania na parze początkowo może wydawać się dość trudne, ale po kilku próbach nabiera się wprawy. Drobne minusy Drobnym minusem (przynajmniej dla...

  • Szarlotka na kruchym cieście. Bez proszku do pieczenia i innych tego typu wynalazków ;-) Składniki poniżej - na tortownicę średnicy 24 cm.

  • Nie zawsze gotujemy wykwintnie, nasze dania, obiady na co dzień bywają zwyczajne pod względem wyglądu, chociaż jeśli chodzi o smak, nie ustępują w niczym tym niedzielnym i świątecznym. Pomyślałam, że od czasu do czasu będę dla Was zamieszczać przepisy na takie właśnie zwykłe, zapamiętane z dzieciństwa dania. Głównie będą to zupy, ponieważ one były obecne w domowym jadłospisie każdego dnia. Poniżej przepis na barszcz czerwony w wersji sprzed lat, nadal wykorzystywany w naszej domowej kuchni.

  • Wersja leniwych dla początkujących kucharzy lub osób bardzo zapracowanych:) Wystarczy kilka składników i minimum pracy by przygotować pyszne "kluchy" na słodko:)

Artykuły na temat: kulinarne dla początkujących
  • Pan pomidor: Kuchnia dla początkujących

    Tarta biało-czerwona to propozycja dla tych, którzy stawiają swoje pierwsze kulinarne kroki. Tym daniem zachwycisz przyjaciół.

  • Czy wiedzieliście, że niektóre produkty łączą się ze sobą lepiej niż inne? Takie zgrane kulinarne duety mogą bardzo pozytywnie wpływać na nasze zdrowie. Wystarczy tylko umieć je odpowiednio wykorzystać. Fot. 123RF Matka Natura zadbała o to, abyśmy wśród jej darów mogli odnaleźć produkty, które samoistnie poprawią nasze zdrowie i samopoczucie. Jeśli chcemy w pełni z nich korzystać, niezbędna okaże się umiejętność odpowiedniego łączenia pokarmów, tak by ich właściwości współgrały ze sobą,...

  • Odkryj swoją kulinarną osobowość z limitowaną edycją etykiet przyprawy MAGGI!

    Przyprawa w płynie MAGGI od ponad 120 lat towarzyszy nam w codziennej kuchni. Już kilka jej kropel wystarczy, aby nasze potrawy nabrały niepowtarzalnego smaku i aromatu. Możemy dodawać ją do zup, sosów, dań mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Nieważne czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w gotowaniu czy jesteś już kulinarnym ekspertem, MAGGI jest dla...

  • Czy wiedzieliście, że niektóre produkty łączą się ze sobą lepiej niż inne? Takie zgrane kulinarne duety mogą bardzo pozytywnie wpływać na nasze zdrowie. Wystarczy tylko umieć je odpowiednio wykorzystać. Matka Natura zadbała o to, abyśmy wśród jej darów mogli odnaleźć produkty, które samoistnie poprawią nasze zdrowie i samopoczucie. Jeśli chcemy w pełni z nich korzystać, niezbędna okaże się umiejętność odpowiedniego łączenia pokarmów, tak by ich właściwości współgrały ze sobą, zamiast się...

  • Kulinarna Akademia Dwóch Sióstr

    W ostatnim tygodniu czerwca największe gwiazdy polskiej gastronomii, autorzy książek kulinarnych Wydawnictwa Dwie Siostry, zapraszają dzieci w wieku 6-9 lat na wakacyjny kurs gotowania dla bardzo początkujących! Każdego dnia inny mistrz sztuki kulinarnej będzie zdradzać dzieciom sekrety swojej kuchni! Na naszych warsztatach spotkacie: Aleksandra Barona - szefa kuchni restauracji Solec 44

  • Polacy kochają gotować! Tak przynajmniej można stwierdzić biorąc pod uwagę popularność kulinarnych blogów, programów telewizyjnych czy aktywność w social mediach. Trudno się więc dziwić, że chcemy szlifować tę umiejętność pod okiem najlepszych specjalistów i zapisujemy się na odpowiednie warsztaty. Studia kulinarne przeżywają teraz istne oblężenie! Co tydzień ponad 2 miliony Polaków śledzi zmagania uczestników emitowanego w TVN programu „Master Chef". Najpopularniejsze blogi kulinarne mają po...

  • Włosi dla początkujących

    ..., żywiołowość, fantazja i gościnność. Włosi lubią Polaków? - Dla Włochów każdy cudzoziemiec jest bratankiem, każdy, kto docenia ich kraj, przyjeżdża do ich kraju i zostawia w nim pieniądze, jest mile widziany i dobrze przyjęty. Dla Polaka Włoch to makaroniarz. Pojęcie to, przyznajmy, jest nieco pejoratywne... - W naszym przekonaniu każdy Włoch zajmuje się produkcją makaronu albo pizzy, ma metr...

  • Letnie warsztaty kulinarne dla dzieci dobiegły końca, ale nie ma co się martwic ponieważ przyszedł czas na jesienne gotowanie. Na wrzesień Asia Mentel przygotowała warsztaty śliwkowe, na których dzieci będą mogły poznać rożne rodzaje tych wspaniałych owoców i przygotować z nich smakowite potrawy. W październiku zaś na pociechy czeka nie lada gratka - wycinanie dyń na Halloween! W Listopadzie natomiast na stołach będą królować tarty - na słodko i z ziołami, w różnych kształtach i rozmiarach....

  • Olga Smile i Weronika Smile "Roślinna kuchnia rodzinna"

    Książka kulinarna z wege przepisami dla całej rodziny. Fantastyczne dania w wersji łatwej dla młodszych i nieco trudniejsze dla dorosłych.

  • W dniach 21 - 23 marca 2012 w Poznaniu i Warszawie odbędą się kursy kulinarne, stanowiące kolejny etap kampanii promującej hiszpańskie dziedzictwo kulinarne "ORIGINAL FLAVORS. THE MEDITERANEAN ESSENCE". Akcja współfinansowana jest przez Unię Europejską i Ministerstwo Rolnictwa Hiszpanii. W ramach programu swoje produkty promują organizacje Chronionych Nazw Pochodzenia Beana, Ribera del Duero i Fundacja Szynki Serrano. Kursy prowadzone będą pod okiem specjalistów z Hiszpanii i poza...