• Informacje na temat:

    kuleczki ziemniaczane z boczkiem

Przepisy na temat: kuleczki ziemniaczane z boczkiem
  • Ziemniaczane zapiekanki

    Kuleczki w sosie śmietanowym z boczkiem Sposób przygotowania 1. Ziemniaki dobrze wyszoruj szczoteczką pod bieżącą wodą albo cienko zeskrob z nich skórkę i dokładnie opłucz. Potem przełóż je do(...) boczek i wysmaż. Wyjmij zapiekankę. Posyp boczkiem z cebulą, resztą sera i posiekanymi ziołami. Piecz jeszcze przez 15 minut.  Cząstki z kurczakiem Sposób przygotowania 1. Kurczaka umyj...

  • swietna alternatywa dla normalnego pire ziemniaczanego, ale i sposob na wykorzystanie pozostalych gniecionych ziemniakow z dnia wczesniej, pasuja do kazdego rodzaju miesa, badz po dodaniu boczku czy cebulki jako samodzielna zakaska

  • Musztardowe kluski z dziurką

    ...włoskiego orzecha. Formuj kuleczki. Spłaszczaj je i zrób w każdej niewielkie wgłębienie. W garnku gotuj posoloną wodę. Kluski partiami wkładaj na wrzątek. Gotuj je 5-10 minut. Wyjmuj łyżką...

  • Przepyszny dodatek do obiadu ;) Po upieczeniu są chrupiące, idealne zarówno do klasycznego schabowego, jak i wszelkiego rodzaju sosów.

  • Moja propozycja na obiad lub smaczna przekąskę. Ziemniaczane kuleczki, miękkie w środku i chrupiące zewnątrz.

  • Propozycja na delikatne, mięciutkie i niezwykle smakowite kuleczki ziemniaczane, które będą świetną przekąską serwowaną z ulubionym sosem. Kuleczki sprawdzą się także jako węglowodanowy dodatek do dania głównego lub zupy. Świetnie smakują w towarzystwie mięsa, ryb oraz świeżych warzyw.

  • Doskonałe jako dodatek, ale i danie główne.

  • Pyszne kuleczki z ziemniaków z dodatkiem żółtego sera, cebulki i masła.

  • Sprawdzony przepis na "Chrupiące kuleczki ziemniaczane"

  • Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące kuleczki ziemniaczane"

Artykuły na temat: kuleczki ziemniaczane z boczkiem
  • Kształt i smak doskonały

    Ziemniaczane kuleczki z boczkiem Składniki na 6 porcji: 1 kg ziemniaków, 10 dag boczku, 4 cebule, sól, pieprz czarny, ziołowy i biały, szczypta startej gałki muszkatołowej, łyżka masła, łyżka(...) dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku gałką, solą oraz pieprzem: drobno mielonym czarnym, ziołowym, białym. Gdyby masa była mało spójna, dosypuj po szczypcie mąki i mieszaj. 3. Z masy ziemniaczanej...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Ciepłe kluchy

    ...szpinakowo-bułkową, dosypać bułkę tartą i ser. Przykryć i odstawić na 15 minut. 3 Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotować we wrzątku ok. 5 minut. Kluski śląskie Składniki na 4-6 porcji: 1 kg ziemniaków, 6 łyżek ziemniaczanej mąki, 2 łyżki mąki pszennej, 2 jajka, 20-30 dag boczku wędzonego, 1 duża cebula, sól. Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach w osolonym wrzątku...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Kopytka i spółka

    Krokiety ziemniaczane Składniki na 12-14 sztuk: 3/4 kg ziemniaków, jajko, 3/4 szklanki mąki, szklanka drobnej tartej bułki, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, olej do smażenia, pieprz Na farsz(...) kilokalorii Migdałowe kuleczki Składniki na 12-15 sztuk: 1/2 kg ziemniaków, jajko, 2 żółtka, 2 łyżki bułki tartej, sól, mielony pieprz czarny oraz ziołowy, 2-3 łyżki mąki pszennej, 10 dag płatków migdałowych...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...