• Informacje na temat:

    kuleczki mozzarelli panierowane

Przepisy na temat: kuleczki mozzarelli panierowane
  • Smażone kuleczki mozzarelli

    Takie bezmięsne kotleciki na pewno przypadną do gustu najmłodszym. Możemy też wykorzystać większe kulki mozzarelli, które podzielimy na części, ale najbardziej praktyczne będą kulki w rozmiarze mini.

  • Klopsiki inne niż nasze!

    ...rozgrzej olej. Wkładaj porcjami krokiety i smaż na rumiano. Gotowe osącz na papierowym ręczniku.  Panierowane kuleczki rybne Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj (30

Artykuły na temat: kuleczki mozzarelli panierowane
  • Kolorowe koreczki

    .... Tatara wymieszaj z jajkiem, solą i pieprzem oraz papryką. Posiekaj cebulę. Z przyprawionego mięsa formuj maleńkie kuleczki, część panieruj w posiekanej cebuli, resztę w słodkiej papryce . Układaj na(...) bazylii, kulkę mozzarelli i ponownie bazylię. Zepnij wykałaczką. Wszystkie koreczki ustaw na jednym półmisku.

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Ferie zimowe głównie kojarzą się nam z szaleństwem na śniegu. Niestety, zima w tym roku nie rozpieszcza. Co więc robić z dzieckiem, gdy za oknem nie ma śladu po białym puchu? Jest na to sposób! Fot. materiały prasowe Oprócz planszówek i czytania książek możecie wspólnie urzędować w kuchni i zorganizować kreatywne gotowanie. Jakie przekąski przygotować? Przedstawiamy nasze przepisy na wymyślne dania dla najmłodszych. Zabawa w kucharza Podczas ferii bez śniegu kuszącą dzieci alternatywą jest...

  • Wszyscy doskonale wiemy, czym kończy się świąteczne ucztowanie. Tak! Zbędnymi kilogramami. Tylko nieliczni potrafią postawić sobie granicę i nie pofolgować za bardzo z jedzeniem. A jest to trudne. Bo, czy ktoś z Was wyobraża sobie dietetyczne święta bez porcji smakowitych pierogów, gołąbków czy przepysznych wędlin?   Jeśli nie należymy do tej nielicznej grupy osób odpornych na świąteczne pyszności to pewnie przybyło nam tu i ówdzie trochę ciałka. W związku z tym z pomocą przychodzi Smaker!...

  • Znamy nazwiska osób, do których powędrują wspaniałe książki Marty Szloser i Wandy Gąsiorowskiej "Święta bez pszenicy". Nie wszyscy w święta mogą cieszyć się wspaniałym smakiem tradycyjnych uszek i pierogów. Niektórzy są zmuszeni z nich zrezygnować z powodu nietolerancji glutenu. Na szczęście jest książka "Święta bez pszenicy", która powędruje do czterech osób zmagających się z tą alergią. Zwycięzcami w naszym konkursie zostali: Pani Agnieszka: "Tradycją w naszej rodzinie jest przygotowywanie...

  • Tak przygotowane trufle można sprezentować komuś bliskiemu. Gwarantujemy, że osoba obdarowana będzie zachwycona! Surowe ciasto250 g mąki pszennej225 g masła220 g brązowego cukruszczypta waniliiszczypta soli2 łyżki mleka Farsz 125 g startej białej czekolady skórka starta z połowy cytryny1 łyżeczka soku z cytryny200 g białej czekolady Farsz 2100 g solonych orzeszków ziemnych 2 szczypty chili2 szczypty soli 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady Farsz 310 g liofilizowanych truskawek10 g...

  • Kuchnia śródziemnomorska należy do najzdrowszych na świecie. Ciepły klimat sprawia, że Włosi mają niemal stały dostęp do świeżych warzyw. Morze z kolei obdarowuje półwysep apeniński doskonałymi rybami, krewetkami czy kalmarami. A najzdrowsze są sałatki. W czym tkwi ich sekret? Fot. 123RF/Picsel Odpowiednio skomponowane sałatki to bogactwo smaku oraz witamin i składników mineralnych.   Sekretem dobrej sałatki są starannie dobrane, świeże, sezonowe oraz lokalne warzywa. Sezonowość łączy się ze...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...