• Informacje na temat:

    kuleczki mięsne z pieczarkami

Przepisy na temat: kuleczki mięsne z pieczarkami
  • Zupa orientalna z mięsnymi kuleczkami

    Składniki: - 1,5 lt. wywaru mięsnego, - 1/2 malej główki kapusty pekińskiej, - 10 dag grzybów shitake lub pieczarek, - 1 pęczek dymki, - 20 dag mielonego mięsa wołowego, - 1 jajko, - 1 ząbek(...) wyrobić, Z mięsa uformować małe kuleczki. 1 cebule dymkę wraz ze szczypiorem posiekać i dodać do mięsa, wymieszać. Pozostałą cebulę dymkę i szczypior posiekać. W garnku na rozgrzanej łyżce oleju...

  • Danie samo się robi, polecam :)

  • Gołąbki z młodą kapustą

    .... Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij pozostałą cebulę i seler. Dodaj marchewki. Smaż kilka minut, przełóż do dużego garnka. Małe porcje mięsnego farszu nałóż na środek każdego liścia kapusty...

  • Idealna przekąska do zimnego piwa.

  • Klopsiki inne niż nasze!

    ..., wymieszaj na jednolitą masę. Do ciasta ziemniaczano-mięsnego możesz dodać inne ulubione dodatki, np. ugotowany zielony groszek, pokrojone i podduszone pieczarki, starty żółty ser albo pokrojoną(...) rozgrzej olej. Wkładaj porcjami krokiety i smaż na rumiano. Gotowe osącz na papierowym ręczniku.  Panierowane kuleczki rybne Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj (30

  • Szybkie w przygotowaniu. Nadają się zarowno na danie główne, jak rownież na przekąskę podczas przyjęcia. Lubią je nie tylko dorosli, ale także dzieci.

  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...nasze menu, serwując sobie i gościom zdrowe przekąski z grilla! Mięsne zagryzki Wbrew pozorom, zdrowe grillowanie nie musi opierać się na produktach bezmięsnych. Przykładem na to jest, wciąż(...) ruszt steki Uczta Qulinarna od Sokołowa. Jeśli zależy nam nie tylko na daniach głównych, ale również na przekąskach, możemy przyrządzić zagryzki oparte na wołowinie. Takim przykładem mogą być kuleczki...

  • Bardzo dobra wersja meatballs ,moj synek je uwielbia.

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    .... Groszek (z puszki, mrożony lub świeży) może być świetną bazą do wegetariańskiego pasztetu. Można wzbogacić go marchewką, pieczarkami lub... czym tylko zechcesz!

  • Pyszne danie obiadowe przygotowane na parze. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym.

Artykuły na temat: kuleczki mięsne z pieczarkami
  • Kształt i smak doskonały

    Ziemniaczane kuleczki z boczkiem Składniki na 6 porcji: 1 kg ziemniaków, 10 dag boczku, 4 cebule, sól, pieprz czarny, ziołowy i biały, szczypta startej gałki muszkatołowej, łyżka masła, łyżka(...) rozgrzej tłuszcz do głębokiego smażenia (może to być olej lub smalec). Gdy tłuszcz będzie się rozgrzewał, wilgotnymi dłońmi formuj z masy niewielkie kuleczki, a następnie wkładaj je ostrożnie do rondla...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Zjeść obiad, czy może deser? Teraz nie musisz wybierać, bo jedna z amerykańskich restauracji postanowiła stworzyć mięsne lody. Odważyłbyś się ich spróbować? Fot. 123RF/PICSEL Jeśli myślałeś, że w kwestii kulinariów już nic cię nie zaskoczy, byłeś w błędzie. W końcu któż mógłby się spodziewać, że ktokolwiek wpadnie na pomysł, aby sprzedawać mięsne lody? Co więcej - kto by pomyślał, że ten szalony trend kulinarny zacznie cieszyć się całkiem sporą popularnością? Amerykańska restauracja...

  • Kupując mięso warto pamiętać o kilku zasadach, aby jeść zdrowo i bezpiecznie. Wdrożenie kilku ważnych punktów pozwoli wam na bezstresowe zakupy oraz pozwoli uniknąć rozczarowania i niechcianych reklamacji albo problemów zdrowotnych. 1. Tacki i podkładki Dobrze znacie te marketowe opakowania, w sprzedawane jest mięso, prawda? Tacki owinięte folią mają jeszcze jeden element, najbardziej szkodliwy dla zdrowia, a mianowicie maty absorbujące wilgoć z mięsa. Wypełnione poliakrylanem sodu (to...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Ferie zimowe głównie kojarzą się nam z szaleństwem na śniegu. Niestety, zima w tym roku nie rozpieszcza. Co więc robić z dzieckiem, gdy za oknem nie ma śladu po białym puchu? Jest na to sposób! Fot. materiały prasowe Oprócz planszówek i czytania książek możecie wspólnie urzędować w kuchni i zorganizować kreatywne gotowanie. Jakie przekąski przygotować? Przedstawiamy nasze przepisy na wymyślne dania dla najmłodszych. Zabawa w kucharza Podczas ferii bez śniegu kuszącą dzieci alternatywą jest...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...