• Informacje na temat:

    kukurydza seler fasolka czerwona

Przepisy na temat: kukurydza seler fasolka czerwona
  • Składniki: mrożone lub świeże warzywa: groszek,kukurydza i fasola czerwona w puszce (dodać po pół puszki), brukselka (5 sztuk), fasolka szparagowa (żółta lub zielona), kalafior (2 cząstki), brokuły (1 cząstka), pieczarki (3 średnie), papryka czerwona (pół średniej najlepiej bez skórki, pokrojona w paski), por (6 plasterków), szczypior (1 łyżka stołowa czubata), koper (łyżka stołowa posiekanego...

  • Kuchnia na cały tydzień

    .... 180°C. Posyp rozmarynem.   Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1. Papryki opłucz, usuń nasiona. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo z dodatkiem masła. Seler naciowy obierz, pokrój w drobną kostkę, usmaż razem z posiekaną cebulą. W misce wymieszaj ryż, seler z cebulą, przyprawy. Faszeruj papryki.  2. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, obok nieobranych...

Artykuły na temat: kukurydza seler fasolka czerwona
  • Jak obniżyć zbyt wysoki poziom cukru?

    ...skoków. Bez ograniczeń możesz jeść warzywa, w których w 100 g porcji jest mniej niż 6 g węglowodanów. To surowe i kwaszone ogórki, kiszona kapusta, rzodkiewki, cykoria, sałata, seler naciowy, szpinak...

  • Gorąca zupa? To jest to!

    ...smaku. Krupnik z marchewką Składniki na 4 porcje: 6-8 łyżek średniej kaszy jęczmiennej (ok. 4 łyżek na litr wywaru), 3-4 marchewki, 1 pietruszka, 40 dag serc drobiowych, 1/2 małego selera(...). Wrzucić listki laurowe i ziele angielskie. Gotować do miękkości mięsa. W tym czasie obrać marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę, pozostałe warzywa zetrzeć na tarce...

  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy(...) potrawę. Udekorować koperkiem. Sałatka selerowa z szynką Składniki na 4 porcje: 40 dag selera korzeniowego, 3 jajka, 15 dag wędzonej szynki, 3 ogórki konserwowe, sól, pieprz, 6 łyżek majonezu...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...: Jest źródłem beta-karotenu. Przekształca się on w prowitaminę A, która chroni oczy - Kukurydza : Zawiera potas, magnez, witaminy. Bogata w luteinę i zeaksantynę hamujące choroby oczu - Fasolka(...) i działają moczopędnie. Dzięki temu zapobiegają obrzękom i gromadzeniu się nadmiaru wody. Mogą stanowić podstawę każdej kuracji odchudzającej lub odtruwającej. Są bardzo niskokaloryczne. - Seler...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., ogórki, papryka, cebula, pieczarki, brokuły, kalafiory, jarmuż, kapusta pekińska, kapusta biała, ogórki kiszone, fasolka szparagowa, bób, soczewica, soja, cukinia, kabaczek, bakłażan, brukselka, pory, selery, szpinak, szparagi, brukiew, kalarepa, rzodkiewka, cykoria, botwinka, rzeżucha, dynia itd.; - mięso - chude, bez skóry, z kurczaka, indyka, królika, wołowina, chuda wieprzowina (szynka, schab...

  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    ...ryż, grubo zmielona pszenica, jęczmień, płatki owsiane, proso, żyto, kukurydza, gryka). Jeden posiłek powinien opierać się na świeżych, ugotowanych warzywach, koniecznie z dodatkiem strączkowych (fasolka azuki, bób, ciecierzyca, fasola półksiężycowata limeńska, soczewica, soja, fasola, groch). Zalecane są warzywa sezonowe w okresie ich dojrzewania. W przypadku zupy warzywnej można jej pić...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    ..., chude białe sery oraz jajka. Możesz też cieszyć się warzywami, ale tylko tymi, po których poziom cukru we krwi pozostaje niski. Są to: zielone warzywa liściaste, brokuły, pomidory, cykoria, fasolka(...). Fasolka szparagowa gotowana na parze. Warzywa surowe i gotowane możesz doprawić sosem ziołowym. Przygotowuje się go miksując: oliwę, ocet balsamiczny, tymianek, sól i łyżkę posiekanej, świeżej...

  • Pora na rozgrzewkę

    ...kg grzybów (do wyboru pieczarki, boczniaki, leśne), marchewka, 1/4 selera, cebula, listek laurowy, sól, pieprz, łyżka majeranku, 0,5 kostki masła, 0,5 szklanki śmietany 30%, 0,5 szklanki kaszy perłowej, łyżka mąki pszennej Przygotowanie: 1. Grzyby oczyść, umyj i pokrój. Marchewkę i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno pokrój i podsmaż na maśle, dodaj warzywa, a następnie...

  • Wybierz dietę dla siebie!

    ..., jogurt, marchew, buraki, alkohol, słodzone soki, owoce, ziemniaki, ryż, makaron, kukurydza, pieczywo, płatki śniadaniowe, słodycze, napoje z dodatkiem kofeiny. Ha! Co w takim razie można jeść? Dozwolone są: ryby, jajka, chude mięso, rośliny strączkowe, kakao, oliwa z oliwek oraz warzywa: seler, ogórek, cukinia, sałata, kapusta, brokuły, szpinak i pomidory. Zasad jest taka, że trzeba jeść 3 razy...

  • Dieta dla pracusiów i nerwusów

    ..., seler, rzodkiewki, bo zawierają dużo błonnika (pęcznieje w żołądku i jednocześnie daje uczucie sytości). • Owoce, m.in. jabłka, pomarańcze, grejpfruty, śliwki, morele, brzoskwinie, Propozycje(...) naturalnego. • Obiady - Jarzynowa na bulionie z dużą ilością posiekanych warzyw. Kasza gryczana lub brązowy ryż, filet z mintaja lub innej ryby pieczony w folii, fasolka szparagowa. • Kolacje...