• Informacje na temat:

    kukurydza marynowana na sałatke

Przepisy na temat: kukurydza marynowana na sałatke
  • Nie masz ani czasu, ani nic w lodówce? Głód zaspokoi sałatka SOS

    Komu nie zdarzyło się znaleźć w lodówce tylko światła? "W prawdziwym polskim domu zawsze znajdą się ziemniaki" - zauważa coach żywienia Agnieszka Mielczarek i proponuje zrobić sałatkę SOS z tego, co akurat mamy w kuchni.

  • Przepyszny dodatek do dań głównych lub zwykła przekąska dla wygłodniałych dzieciaków buszujących w kuchni.

  • Pyszne sałatki

    ...warzyw, np. kukurydza, fasola lub zielony groszek (mogą być z puszki). Możesz wybrać również pomidor, paprykę, ogórek (świeży lub kiszony), marynowane oliwki, awokado, suszone pomidory. Efektownie...

  • Złociste kolby kukurydzy zapiekane z masłem w curry i chili z dodatkiem sosu serowego i aromatycznej kolendry.

  • Szynka, seler ze słoiczka, kukurydza, czerwona fasola, cebula, czosnek, papryka, sałata lodowa, majonez, sól, pieprz.

  • Latwa i szybaka do zrobienia.

  • Sałatka z ananasem - marta

    Puszka ananasów, puszka kukurydzy, słoiczek selera marynowanego, 4 jajka, majonez

  • Przepis wart wypróbowania: "Kukurydza na ostro"

  • Brokułowa z szynką

    Wystarczy 15 minut!

  • Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.

Artykuły na temat: kukurydza marynowana na sałatke
  • Sałatki z OLE!

    Białe szparagi, Złota cebula marynowana oraz Kukurydza mini to proponowane przez firmę Ole Partners efektowne dodatki do wiosennych sałatek.

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i Południową,...

  • Pyszne sałatki

    ...warzyw, np. kukurydza, fasola lub zielony groszek (mogą być z puszki). Możesz wybrać również pomidor, paprykę, ogórek (świeży lub kiszony), marynowane oliwki, awokado, suszone pomidory. Efektownie...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • Szarym dniom na przekór

    Gdy plucha i zimno, postaw na kukurydzę. Danie z nią to talerz pełen słońca!

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Król seler

    ...tego najlepsze ziemniaki, świeże jaja i drobno pokrojona cebula. Na pewno nie kukurydza czy marynowane szparagi. Pamiętajmy za to o gotowanej marchewce i drobnym groszku, bez twardych łupinek. Ważne są...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....