• Informacje na temat:

    kuchnia wegetariańska ciasto z jabłkami i serem

Przepisy na temat: kuchnia wegetariańska ciasto z jabłkami i serem
  • Regionalne przysmaki Polski

    Jesień to kuchnia, domowe zacisze, przyjaciele i to, co na bazarze oczywiście dostępne" - uważa kuchni Tomasz Jakubiak. Jesień to także idealny czas na zwiedzanie Polski i poznawanie jej kulinarnych sekretów.

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

Artykuły na temat: kuchnia wegetariańska ciasto z jabłkami i serem
  • Wigilia w wydaniu wegetariańskim i wegańskim

    ...z tradycyjnego menu wykluczymy karpia, to mamy doskonały fundament do przygotowania kolacji w stylu wegetariańskim, zachowując jednocześnie należyty szacunek do tradycji. Uczta wegetariańska Zacznijmy zatem(...) grzybach (czasem przygotowywany na kwasie z kiszonej kapusty) oraz zupę grzybową. Wegetarianie mogą spokojnie zaserwować również pierogi - ruskie, z kapustą i grzybami czy też z serem na słodko. Można...

  • W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach. W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata - od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze...

  • Wielki test o żywności - sprawdź wyniki

    ...: a) owcze b) kozie Wielowarstwowe ciasto z nadzieniem, produkt tradycyjny, którego wypiekanie zapoczątkowali polscy Tatarzy z Kresów, to: a) leberka b) pierekaczewnik Co to jest(...) produktom żywnościowym dla potwierdzenia ich wysokiej jakości? a) Poznaj Dobrą Żywność b) Kuchnia Polska Państwo, które w 2016 r. dopuściło na swój rynek polskie jabłka, to: a) Chiny...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Monika Mrozowska: Mam apetyt na więcej

    ...kolację? - Inspiruję się wszystkim. Podróżami, książkami, zdjęciami, lubię też słuchać, jak ludzie opowiadają o jedzeniu. Wpływ na to, jak wygląda moja kuchnia, mają także pory roku. Latem jest w niej więcej warzyw, owoców, surowizny. Teraz królują zupy, rośliny strączkowe, kasze... Pani kuchnia jest wyjątkowa, bo od ponad 15 lat nie ma w niej mięsa. Czy teraz łatwiej jest gotować bezmięsnie niż...

  • Przepisy autorów znakomitego bloga „The Green Kitchen Stories” w książce odkrywającej bogactwo zielonych i zdrowych potraw. Co może wyniknąć ze zderzenia dwóch różnych światów ulinarnych? Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida - niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy... Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog „The Green Kitchen Stories", który ma od lat swych...

  • Ekoszał!

    ...z serem korycińskim i popijając rabarbarową lemoniadę z miętą. Do niedawna kulinarne możliwości polskich miast ograniczały się do kebaba, pizzy, chińczyka lub restauracji dostępnych tylko dla zamożnych(...). Dziś z żoną Daviną Reeves, byłą Miss Nowego Jorku, mieszkają w maleńkiej wsi na Dolnym Śląsku. Przeprowadzili się tutaj dla świeżego powietrza, ciszy, pięknego krajobrazu. Ich kuchnia wygląda jak...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek. Fot. materiały prasowe W wersji wege z dodatkiem mleczka kokosowego będzie jeszcze bardziej delikatna i lekkostrawna, a maluchów zachwyci słodyczą. Składniki na zupę:   4 kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 2 średniej...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...