• Informacje na temat:

    kuchnia lekkostrawna

Przepisy na temat: kuchnia lekkostrawna
  • Kuchnia brazylijska coraz bardziej popularna

    ...tam też różnice kulinarne w zależności od regionów. Ważnym elementem brazylijskiej kuchni są świeże owoce, które są tam łatwo dostępne. - Kuchnia brazylijska to miks wpływów różnych kuchni(...) stosowana do zagęszczania różnego rodzaju galaretek, ale także do pieczenia. Pieką z tego bułeczki. Ale to nie są słodkie wypieki, to są wypieki wytrawne. Jest lekkostrawna, to też jest takie dość...

  • Pierś z kurczaka w kuchni przedszkolaka

    ...z kurczakiem. Gwarantujemy, że mały smakosz spałaszuje ją ze smakiem.  Drobiowa pierś to bohaterka wielu wspaniałych dań. Jej delikatny smak docenia się w kuchniach całego świata. Uniwersalna, pasuje do wielu potraw obiadowych - i nie tylko! Do tego zdrowa, lekkostrawna i co najważniejsze - przepyszna. Pozycja obowiązkowa w menu naszych przedszkolaków.

  • Lekkostrawne grillowanie

    Grillowanie jest jednym z najbardziej popularnych sposobów gotowania i spędzania wolnego czasu. Mistrzowie tej formy wysoko cenią nie tylko potrawy, ale i samą technikę ich przygotowywania. Wciąż poszerza się lista grillowanych pyszności, przybywa przepisów, a kunszt doceniają nawet laicy. Najważniejsze jest jednak to, że dania z grilla mogą być zdrowe. Zdrowa kuchnia barbecue Grillowanie to...

  • Jedzenie służy nie tylko zaspokajaniu głodu i dostarczaniu substancji odżywczych, przede wszystkim zapobiega chorobom oraz pomaga je leczyć. Nieumiejętnie dobierane produkty mogą nam szkodzić i być przyczyną różnych dolegliwości. To filozofia, którą kieruje się Kuchnia Pięciu Przemian.

  • Kasze w kuchni polskiej

    Kasze znane są od tysięcy lat. Są zdrowe, bogate w błonnik, witaminy i należą do bardzo lekkostrawnych pokarmów.

  • Kasza gryczana z kalafiorem, granatem z nut a curry i dressingiem imbirowym

    Kuchnia wegetariańska jest nie tylko kolorowa, ale również sycąca i rozgrzewająca.

  • Kabaczek na ciepło

    Kabaczek oprócz witamin zawiera wapń, błonnik, magnez, fosfor. Jest lekkostrawny, ponadto wzmacnia pracę jelit i odkwasza organizm. Warto częściej wykorzystywać go w naszej kuchni.

  • Zdrowy początek udanego dnia!

    Jakie powinny być idealne produkty śniadaniowe? Pożywne, bogate w wartościowe składniki odżywcze, szybkie i wygodne w przygotowaniu oraz oczywiście smaczne! Wiele osób nadal najczęściej wybiera na poranny posiłek najprostszą kanapkę z serem czy wędliną, a przecież śniadania mogą być dużo bardziej różnorodne, zdrowe, a przy tym pyszne. Sante podsuwa pomysły, po jakie produkty warto sięgać po przebudzeniu i jak je wykorzystać w kuchni.

  • Pizza - fast food nie tylko smaczny, ale i zdrowy

    Najpopularniejsza kuchnia na świecie? Włoska (84 proc.). Najpopularniejsze dania? Pizza i makaron - oto, co wynika z międzynarodowego badania YouGov. Co więcej, największymi fanami kuchni włoskiej(...), skąd ten fenomen. Jego zdaniem sukces kryje się za prostotą i szacunkiem dla produktu.  - To jest ewidentne, ponieważ taka np. kuchnia francuska jest przede wszystkim kuchnią umiejętności kucharza...

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

Artykuły na temat: kuchnia lekkostrawna
  • Kuchnia rozmaitości - baranina

    Dobrze przyrządzony udziec barani bywa poematem kulinarnym, którym warto podzielić się z najbliższymi.

  • Kuchnia brazylijska

    Kuchnia Brazylii, tak jak jej reprezentacja piłkarska, nie ma sobie równych! Burzliwe dzieje kraju zostawiły swój ślad w tradycjach kulinarnych - w brazylijskim kotle nieźle namieszali Indianie, portugalscy kolonizatorzy oraz niewolnicy z Afryki. Gorącemu podrównikowemu klimatowi Brazylijczycy zawdzięczają egzotyczne owoce, aromatyczną kawę, trzcinę cukrową, maniok i kakao. - Podstawowym...

  • Kuchnia polska

    Dzisiejsza kuchnia obfituje w warzywa, jest bardziej urozmaicona, uwzględnia dietę niskokaloryczną i lekkostrawną. Widać w niej także wpływ kuchni z różnych stron świata. Nasza "Kuchnia polska" zawiera mnóstwo przepisów łatwych do wykonania, które można przygotować z dostępnych niedrogich produktów. Znajdują się tu też prawdziwie polskie dania, jak pierogi i schabowy, bigos i barszcz wigilijny...

  • Cukinia: Już od szóstego miesiąca życia

    Cukinia – roślina niskokaloryczna i lekkostrawna. Na tyle bezpieczna, że może być włączana do jadłospisu sześciomiesięcznych dzieci. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Może być serwowana na surowo, zapiekana, gotowana, duszona. W jakie wartości odżywcze obfituje cukinia?

  • Zupa dyniowa

    Hit jesiennej kuchni - pyszna, lekkostrawna i rozgrzewająca zupa.

  • Obiad z kwiatów najnowszy trend

    Cukinia jest wykorzystywana w kuchni na wiele sposobów. Okazuje się, że z jej kwiatów możemy przygotować wyjątkowe danie.

  • Zdrowym być całą jesień i zimę

    Gdy te produkty masz w kuchni, niegroźne będą bakterie i wirusy.

  • I małosolny, i kiszony

    Należą do rodziny dyniowatych. W naszej kuchni znalazły miejsce na stałe – i nic w tym dziwnego, bo ogórki są nie tylko pysznym dodatkiem do głównego dania, ale też znakomitą przekąską, którą możemy zjeść między posiłkami.

  • Dynia to ma bogate wnętrze!

    A może nawet uda nam się trochę do tego przyczynić, bo argumentów "za" nie brakuje. Na jej korzyść przemawia fakt, że podczas obróbki cieplnej nie traci swoich właściwości. Dynia działa odkwaszająco na organizm i wzmacniająco na nasz układ odpornościowy. Jest niskokaloryczna (100 g to 26 kcal), lekkostrawna i bogata w błonnik, dlatego jest zalecana osobom, które chcą schudnąć. Poza tym...

  • Tam za rodzinne wakacje zapłacisz mniej niż w Chorwacji

    ...niż np. w Chorwacji. Uczta dla amatorów kulinarnych wrażeń Kuchnia bułgarska jest bardzo urozmaicona. Stanowi połączenie bogactwa smaków i aromatów, które dostarczą niemałych wrażeń podniebieniu...

Wideo na temat: kuchnia lekkostrawna
  • Mikołaj Rey i kuchnia dla pracujących głosem. Jak uniknąć efektu balona w brzuchu?

    Mikołaj Rey z "Dzień Dobry TVN" spotkał się z brzuchomówcą Piotrem Borutą i jego przyjacielem Czocherem. Jak wygląda ich praca i co jest w niej ważne? - W sztuce brzuchomówstwa ważne jest, żeby napiąć mięśnie brzucha, przepony, żeby wydobyć głos i żeby on miał tę siłę i moc - zdradził Boruta. Rey przygotował więc smaczny i pożywny posiłek, który zarazem będzie lekkostrawny i nie będzie powodował wzdęć i efektu balona.

  • Szybki i zdrowy deser z tapioki i mango

    Tapioka, zwykle w postaci mąki lub niewielkich perełek, wykorzystuje się jako lekki zagęszczacz do sosów i musów - ma lekkostrawne cukry i niewielką ilość białka, jest też pozbawiona glutenu i cholesterolu, przez co jest niezwykle atrakcyjnym dodatkiem do każdej kuchni, która aspiruje do miana zdrowej. Z tapioki możecie przyrządzić wyborny deser, który będzie nie tylko smaczny, ale i zdrowy - u nas w wersji z soczystym mango. Zobaczcie, jakie to proste!

  • Szybki i zdrowy deser z tapioki i mango

    Tapioka, zwykle w postaci mąki lub niewielkich perełek, wykorzystuje się jako lekki zagęszczacz do sosów i musów - ma lekkostrawne cukry i niewielką ilość białka, jest też pozbawiona glutenu i cholesterolu, przez co jest niezwykle atrakcyjnym dodatkiem do każdej kuchni, która aspiruje do miana zdrowej. Z tapioki możecie przyrządzić wyborny deser, który będzie nie tylko smaczny, ale i zdrowy - u nas w wersji z soczystym mango. Zobaczcie, jakie to proste!